Recuperatie

Recuperatie.

Energie winnen met het afremmen van de auto? Dat kan. Een slimme, zwaardere dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen, helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijkertijd elektriciteit op die wordt teruggeleverd aan de accu.

Slimme dynamo.

Het recuperatieve remsysteem van Volkswagen is een systeem dat het mogelijk maakt om energie te winnen uit het afremmen van de auto. Het werkt als volgt. Je nadert een stoplicht en remt af. Op dat moment schakelt de slimme dynamo in om de energie die vrijkomt tijdens het remmen om te zetten in energie om de accu van de auto te laden.
Recuperatie: slimme dynamo

Milieuvriendelijke oplossing.

Het recuperatieve remsysteem maakt het mogelijk om langer elektrisch te rijden op de accu omdat deze geladen wordt door de slimme dynamo. Daarnaast spaar je het milieu omdat je je auto minder vaak hoeft op te laden via het lichtnet en je bespaart brandstof doordat je meer afstand kunt afleggen op de accu van de auto.

Terugwinnen van energie.

Bewegingsenergie die in de vrijloop en tijdens het remmen vrijkomt, kan door recuperatie later weer worden ingezet tijdens de rit. Als bestuurder heb je dus zelf invloed op de hoeveelheid energie die wordt teruggewonnen. Op deze manier kun je nog zuiniger rijden.
Volkswagen Technieken_Recuperatie_terugwinnenenergie
Volkswagen DSG Technieken
Wil je meer weten over de technieken van Volkswagen?