Altijd een laadpaal in de buurt

 • Thuis, onderweg of op kantoor
 • De voordelen van een snellaadpaal
 • Zo weer een volle accu
Volkswagen elektrisch rijden

Voor je het weet, ben je weer onderweg

Het opladen van de accu van je elektrische auto is erg gemakkelijk. Het maakt niet uit of je nou thuis, op kantoor of bij een van de 300.000 laadpalen in Europa oplaadt. Laden werkt overal vrijwel hetzelfde en start je met je laadsleutelhanger. We leggen je graag uit hoe het precies in z'n werk gaat. 

Hoe werken laadpalen?

Is de batterij van je elektrische auto (bijna) leeg? Dan kun je deze gemakkelijk opladen aan een elektrische laadpaal. Je hebt daarvoor een laadabonnement nodig. Het abonnement in combinatie met je laadpas zorgt ervoor dat het altijd duidelijk is wie er aan het opladen is en wie de kosten betaalt. Meer weten? Bekijk de video voor een volledige uitleg en de mogelijkheden bij Volkswagen.
;

Waar laad jij je elektrische auto op?

 

Heb je een oprit bij je huis? Dan kan je een laadpaal op je eigen terrein laten installeren. Zo'n laadpaal heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Volkswagen werken we voor de installatie samen met mobiliteitspartner Shuttel. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je dealer of regel het direct online

Vind een dealer  Regel direct online

Volkswagen Elektrisch Rijden

Niet iedereen heeft een eigen oprit thuis. Gelukkig is er vaak wel een openbaar laadpunt in de buurt. Met een laadpas kun je het laden bij een openbaar laadpunt eenvoudig starten en stoppen en van de gemaakte kosten ontvang jij, of je werkgever, maandelijks een factuur.

Meer over openbare laadpalen  Vind je dealer

Wil je altijd zorgeloos gebruik maken van alle laadpunten die je onderweg tegenkomt? En maak je regelmatig gebruik van een IONITY-snellaadpunt? Volkswagen We Charge maakt het mogelijk om je met je ID. eenvoudig en tegen transparante laadtarieven onderweg op te laden in heel Europa.

Meer over We Charge

Hoelang duurt het opladen bij een laadpaal?

Hoe snel je accu oplaadt, is onder andere afhankelijk van de grootte van het accupakket en de technische uitrusting. Hoe groter je accu is, hoe langer het duurt voor hij volledig is opgeladen. Ook het type laadpaal heeft invloed op hoe snel je accu weer vol is. Zoals al genoemd, levert een gewone laadpaal wisselstroom. Gebruik je een snellader? Dan zal de accu een stuk sneller opgeladen zijn.

 

Zo heeft de ID.7 een laadvermogen van maximaal 175 kW, waarmee de hoogvoltaccu binnen 30 minuten van 5% naar 80% opgeladen is.


Direct een laadpaal regelen

Met een laadpaal thuis kan je gemakkelijk en voordelig je Volkswagen thuis opladen. Bereken de kosten voor een laadpaal en installatie die past bij jouw situatie met de tool van Shuttel en vraag vrijblijvend een offerte aan.
Regel direct online
Het aanvragen van een laadpaal thuis is zo gedaan. Je Volkswagen dealer helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Zo kun je de laadpaal kopen of laten opnemen in een zakelijk- of Private Leasecontract. Samen met de dealer wordt het volledige proces van aanvraag, inclusief offerte en installatie, afgehandeld.
Vind jouw dichtsbijzijnde dealer

Onze oplaadpunten tot in de details

Heb jij in je garage of op je oprit plek voor een eigen thuislaadpunt? Of wil je een laadpunt regelen voor je eigen bedrijf? Via onze mobiliteitspartner Shuttel regel je het makkelijk en snel. Je kiest zelf welk oplaadpunt jij laat installeren. Wij zetten de details voor je op een rijtje.

Laadpaal werk

Laadpunt op de zaak

 • Eve Double Pro-line 22 kW (3 x 32A)
 • 2 contactpunten
 • Wandmodel
 • Inclusief loadbalancing, waardoor je netwerk niet overbelast wordt
 • Automatische verrekening van de stroom met leasemaatschappij, werkgever of eigen zaak

Vind een oplaadpunt bij jou in de buurt.

Zoeken

Veelgestelde vragen

Waar staan openbare laadpalen?

Waar staan openbare laadpalen?

Een overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland en Europa vind je op oplaadpalen.nl.

Hoeveel openbare laadpalen zijn er in Nederland?
Hoeveel openbare laadpalen zijn er in Nederland?
Er staan ruim 80.000 laadpalen in Nederland, waarvan meer dan 3.000 snelladers. Daarmee hebben we het grootste aantal openbare laadpalen binnen de EU.
Welke laadoplossingen biedt Volkswagen aan?
Welke laadoplossingen biedt Volkswagen aan?
Tijdens het bestellen van je elektrische auto regel je alles rondom elektrisch laden in één keer: van je eigen laaddruppel installeren tot je laadpas voor openbare laadpalen. Allemaal dankzij onze mobiliteitspartner Shuttel. Meer weten? Lees verder over de laadoplossingen van Volkswagen.

Welke stekker heb je nodig?

Welke stekker heb je nodig?

Als je een elektrische Volkswagen koopt, zorgen wij voor de juiste stekker. Die zit al bij je auto. Volkswagen gebruikt een Type 2 stekker, oftewel een 'Mennekes’ stekker. Voor snelladen heb je een Combo-2-stekker nodig, oftewel een 'CCS-stekker'. Je Volkswagen dealer helpt je graag verder.

Kan ik thuis zelf een laadpaal installeren?

Kan ik thuis zelf een laadpaal installeren?

Het installeren van een laadpunt thuis is specialistisch werk. Daarom bieden wij via Shuttel een totaalpakket aan: een thuislaadpunt inclusief installatie. Zo ben je er zeker van dat jouw laadpunt goed is geïnstalleerd en voorkom je storingen. Zakelijke klanten kunnen wel laadpunten door een eigen installateur laten plaatsen. Neem contact op met je dealer voor meer informatie.

Ik woon in een appartement zonder vaste parkeerplaats, welke opties heb ik dan om toch te kunnen laden?

Ik woon in een appartement zonder vaste parkeerplaats, welke opties heb ik dan om toch te kunnen laden?

Als een eigen laadpunt plaatsen niet mogelijk is, kun je gebruik maken van openbare laadpunten. Een plattegrond van deze laadpunten vind je bijvoorbeeld op Shuttle laadpunten. Wil je er eentje dichterbij? Je kunt zelf een openbaar laadpunt aanvragen in de gemeente waar je woont of werkt. Openbaarladen.nl helpt je hierbij.

Is er een plattegrond van alle laadpalen in Nederland?

Is er een plattegrond van alle laadpalen in Nederland?

Ja, er zijn verschillende handige websites waarop je alle laadpunten in Nederland en Europa kunt zien. Voorbeelden hiervan zijn Shuttel laadpuntenOpenbaarladen.nlOplaadpalen.nl en Oplaadpunten.nl. Ook zijn er apps beschikbaar voor je smartphone om onderweg te kunnen zien waar er beschikbare laadpalen staan.

Regel laadoplossingen bij je dealer

Laadoplossingen op maat

In één keer alles rondom opladen en mobiliteit regelen? Dat kan bij je Volkswagen dealer. Je dealer helpt je graag met een:

 • Laadpunt thuis of op het werk
 • Laadsleutelhanger
 • Vaste tarieven per kWh
 • Thuisladen automatisch verrekenen met je werkgever

Ontdek onze laadoplossingen

Modellen van nu.

Oplaadmogelijkheden genoeg. Ga voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen ID.3
ID.3

Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. De ID.3 verwelkomen we in de tweede helft 2020 als eerste model van de nieuwe generatie.Ontdek nu

Volkswagen ID.4
ID.4

Combineer het beste van twee werelden met de ID.4. De ruimte en het comfort van een SUV, de kracht van een elektrische auto. Wat wil je nog meer.Ontdek nu

Volkswagen ID.5
ID.5

Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert de ID.5 de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé. Maak kennis met de stijlvolste vorm van elektrisch rijden.

 

Ontdek nu

opladen
ID. Buzz

De meest iconische Volkswagen is terug van weggeweest, maar nu als hypermoderne bus. Volledig elektrisch, altijd verbonden met de wereld om je heen en met alle features die rijden extra comfortabel maken.

Ontdek 'm

Meer weten over opladen?