Altijd een laadpaal in de buurt

 • Thuis, onderweg of op kantoor
 • De voordelen van een snellaadpaal
 • Zo weer een volle accu
Volkswagen elektrisch rijden

Voor je het weet, ben je weer onderweg

Het opladen van de accu van je elektrische auto is erg gemakkelijk. Het maakt niet uit of je nou thuis, op kantoor of bij een van de 150.000 laadpalen in Europa oplaadt. Laden werkt overal vrijwel hetzelfde en start je met je laadsleutelhanger. We leggen je graag uit hoe het precies in z'n werk gaat. 

Waar laad jij op?

Heb je geen gelegenheid om een laadpaal bij je thuis te laten plaatsen of ben je onderweg? Dan kan je gebruikmaken van een openbare laadpaal. Er zijn er al tienduizenden in Nederland, dus grote kans dat er bij jou in de buurt al één staat. Zo niet, dan kan er mogelijk eentje geplaatst worden. Ga naar de website van je gemeente om te controleren hoe je een laadpaal kunt aanvragen.


Volkswagen Elektrisch Rijden

Het liefste ben je natuurlijk zo snel mogelijk weer onderweg na het opladen van je accu. Gelukkig zijn er snellaadstations. Hier duurt het maar 20 tot 40 minuten om je accu weer voor 80% op te laden. Dat scheelt al gauw een paar uur vergeleken gewone laadpunten.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Staat er bij jou op kantoor al een laadpaal? Gebruik dan de laadkabel die bij je auto is meegeleverd. Is er bij jou op kantoor nog geen laadpunt aanwezig? Dan kan je daar een laadpaal laten plaatsen. Je werkgever kan hiervoor contact opnemen met je Volkswagen dealer.

Heb je een eigen parkeerplaats bij je huis? Dan kan je een laadpaal op je eigen terrein laten installeren. Zo'n laadpaal heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Volkswagen werken we voor de installatie samen met Shuttel. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je dealer.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Hoelang duurt het opladen?

Volkswagen Elektrisch Rijden

Hoe snel je elektrische Volkswagen weer volledig opgeladen is, hangt af van twee verschillende factoren: je auto en het type laadpaal dat je gebruikt.


Hoe snel je accu oplaadt, is onder andere afhankelijk van de grootte van het accupakket en de technische uitrusting. Hoe groter je accu is, hoe langer het duurt voor hij volledig is opgeladen. En natuurlijk duurt het langer om een volledig lege accu op te laden, dan een accu die nog halfvol zit. 

Ook het type laadpaal heeft invloed op hoe snel je accu weer vol is. Zoals al genoemd, levert een gewone laadpaal wisselstroom. Gebruik je een snellader? Dan zal de accu een stuk sneller opgeladen zijn.


Onze laadpunten tot in de details

Heb jij in je garage of op je oprit plek voor een eigen thuislaadpunt? Of wil je een laadpunt regelen voor je eigen bedrijf? Via onze mobiliteitspartner Shuttel regel je het makkelijk en snel. Je kiest zelf welk oplaadpunt jij laat installeren. Wij zetten de details voor je op een rijtje.

Laadpaal thuis

Laadpunt thuis

 • Eve Single Pro-line 11 kW (3 x 16A)
 • 1 contactpunt of vaste kabel
 • Wand- of paalmodel
 • Inclusief loadbalancing, waardoor je netwerk niet overbelast wordt
 • Automatische verrekening van de stroom met leasemaatschappij, werkgever of eigen zaak
Laadpaal op werk

Laadpunt op de zaak

 • Eve Double Pro-line 22 kW (3 x 32A)
 • 2 contactpunten
 • Wandmodel
 • Inclusief loadbalancing, waardoor je netwerk niet overbelast wordt
 • Automatische verrekening van de stroom met leasemaatschappij, werkgever of eigen zaak

Vind een oplaadpunt bij jou in de buurt.

Zoeken

Veelgestelde vragen

Welke stekker heb je nodig?

Welke stekker heb je nodig?

Als je een elektrische Volkswagen koopt, zorgen wij voor de juiste stekker. Die zit al bij je auto. Volkswagen gebruikt een Type 2 stekker, oftewel een 'Mennekes’ stekker. Voor snelladen heb je een Combo-2-stekker nodig, oftewel een 'CCS-stekker'. Je Volkswagen dealer helpt je graag verder.

Regel laadoplossingen bij je dealer

Laadoplossingen op maat

In één keer alles rondom opladen en mobiliteit regelen? Dat kan bij je Volkswagen dealer. Je dealer helpt je graag met een:

 • Laadpunt thuis of op het werk
 • Laadsleutelhanger
 • Gratis rijtraining
 • En nog meer extra's
Ontdek alle laadoplossingen

Modellen van nu.

Oplaadmogelijkheden genoeg. Ga voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen ID.4
ID.4

Combineer het beste van twee werelden met de ID.4. De ruimte en het comfort van een SUV, de kracht van een elektrische auto. Wat wil je nog meer.


Ontdek nu

Volkswagen ID.3
ID.3

Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. De ID.3 verwelkomen we in de tweede helft 2020 als eerste model van de nieuwe generatie.


Ontdek nu

Meer weten over opladen?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen