Altijd een laadpaal in de buurt.

  • Thuis, onderweg of op kantoor
  • De voordelen van een snellaadpaal
  • Zo weer onderweg

Voor je het weet, ben je weer onderweg.

Het opladen van je elektrische auto is erg gemakkelijk. Het maakt niet uit of je nou thuis, op kantoor of bij een van de 70.000 laadpalen in Europa oplaadt. Laden werkt overal vrijwel hetzelfde en start met je laadsleutelhanger. We leggen je graag uit hoe het precies in z'n werk gaat. 

Waar laad jij op?

Heb je geen gelegenheid om een laadpaal bij je thuis te laten plaatsen of ben je onderweg? Dan kan je gebruik maken van een openbare laadpaal. Er zijn er al tienduizenden in Nederland, dus grote kans dat er bij jou in de buurt al één staat. Zo niet, dan kan er mogelijk eentje geplaatst worden. Dat is makkelijker dan je denkt: ga naar Oplaadpuntaanvragen.nl en vul het aanvraagformulier in.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Het liefste ben je natuurlijk zo snel mogelijk weer onderweg na het opladen van je auto. Gelukkig zijn er snellaadstations. Deze speciale laadpalen doen er zo'n 20 tot 40 minuten over om je auto weer voor 80% op te laden. Dat scheelt al gauw een paar uur ten opzichte van een regulier laadpunt.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Staat er bij jou op kantoor al een laadpaal? Gebruik dan de laadkabel die bij je auto is meegeleverd. Is er bij jou op kantoor nog geen laadpunt aanwezig? Dan kan je daar een laadpaal laten plaatsen. Je werkgever kan hiervoor contact opnemen met jouw Volkswagen dealer.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Huur je een woning, of heb je te maken met een VvE bij bijvoorbeeld je appartement? Je gebruikt hiervoor de kabel die je hebt gekregen bij jouw elektrische Volkswagen. Is er nog geen laadpaal aanwezig? Dan kan je er eentje laten plaatsen. Je hebt hiervoor wel eerst toestemming van de VvE of verhuurder nodig. Jouw dealer helpt je vervolgens graag verder.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Heb je een oprit bij je huis? Dan kan je een laadpaal op je eigen terrein laten installeren. Zo'n laadpaal heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Volkswagen werken we voor de installatie samen met energieleveranciers. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je dealer.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Hoelang duurt het opladen?

Volkswagen Elektrisch Rijden

Hoe snel jouw elektrische Volkswagen weer volledig opgeladen is, hangt af van twee verschillende factoren: je auto en het type laadpaal dat je gebruikt.

Je auto zorgt voor het laadvermogen. Een gewone laadpaal levert wisselstroom, maar de accu van je auto heeft gelijkstroom nodig. De lader van je auto zet dat zelf om, zodat jij kunt rijden. Hoe snel dit gebeurt, is afhankelijk van de auto. Dit bepaalt dus ook hoe snel je auto vol zit.

Ook het type laadpaal heeft invloed op hoe snel je auto weer vol zit. Zoals al genoemd, levert een gewone laadpaal wisselstroom. Gebruik je een snellader? Dan krijgt je auto al direct gelijkstroom, waardoor het laden een stuk sneller gaat.

Vind een oplaadpunt bij jou in de buurt.

Zoeken

Modellen van nu.

Oplaadmogelijkheden genoeg. Ga voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen e-Golf
e-Golf.

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen e-up!
e-up!

Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu

Meer weten over opladen?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen.