Alles over
hybride rijden

Ben jij klaar om de wegen te veroveren met een hybride auto? Met een hybride auto rijd je zowel elektrisch als op benzine. Dus, waar wacht je nog op? Vind hier alle informatie over hybride rijden.

Ontdek onze hybride modellenSoorten hybride

Wat zijn de voordelen van hybride rijden?

Hybride autorijden heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Lagere brandstofkosten: Hybride auto's zijn zuiniger, omdat ze zowel een elektromotor als een benzinemotor hebben. Dit betekent dat je minder vaak hoeft te tanken en dat je geld kunt besparen op brandstofkosten.
  2. Milieuvriendelijker: Hybride auto's stoten minder CO2 uit, wat beter is voor het milieu. Ze hebben minder uitstoot van schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en fijnstof, wat beter is voor de gezondheid.
  3. Stil rijden: Omdat hybride auto's ook op elektriciteit kunnen rijden, zijn ze stiller dan benzine- en dieselauto's. Dit maakt het fijner om erin te rijden.
  4. Minder onderhoud: Hybride auto's hebben meestal minder onderhoud nodig, omdat ze minder slijtage hebben aan de remmen en de motor.
  5. Belastingvoordelen: In sommige landen zijn er belastingvoordelen voor hybride auto's, zoals lagere wegenbelasting en subsidies.

Kortom, een hybride auto rijden kan je geld besparen, het rijden fijner maken én is beter voor het milieu.

Is hybride rijden goedkoper?

Het kopen van een hybride auto is vaak wat duurder dan een auto die volledig op brandstof rijdt. Maar, door de korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en de lagere verbruikskosten haal je de hogere aankoopkosten er makkelijk uit. Je verbruikt namelijk minder brandstof met een hybride auto, omdat de elektromotor vaak de benzinemotor ondersteunt. Wie nu een hybride auto koopt, krijgt ook nog eens korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 krijg je 50% korting. In 2025 is de korting nog 25% en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.

Elektrisch Rijden nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van al het nieuws rondom elektrisch en hybride rijden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van al het nieuws.

Schrijf je in