TSI. Turbo Stratified Injection

TSI

Maximale kracht en een minimaal verbruik, dat typeert onze TSI-benzinemotoren. Want de motorinhoud mag dan kleiner zijn, door directe inspuiting is de motor een stuk krachtiger. Maximale power gegarandeerd!

Compacter en krachtiger

Wilde je vroeger een auto met veel vermogenhebben, dan koos je voor een motor met een grote cilinderinhoud. Met de TSI-technologie is dat verleden tijd. Door een turbo en een mechanische compressor te combineren, haal je uit je motor met een kleinere cilinderinhoud een stuk meer vermogen dan uit een motor met een grote cilinderinhoud.
TSI

Minder brandstofverbruik

De TSI-motor haalt uit een motor met relatief kleine cilinderinhoud grote kracht. Dat zorgt ervoor dat je flink wat minder brandstof verbruikt dan met een conventionele motor. Daarnaast zijn TSI-motoren een stuk lichter, wat ook een steentje bijdraagt aan de brandstofbesparing.
TSI

Kleinere cilinderinhoud, krachtigere motor

Het idee van Volkswagen achter de TSI-motor is om uit een kleinere cilinderinhoud maximale kracht te halen bij een minimaal verbruik. Door een reductie van de cilinderinhoud werd een beter motorrendement behaald, omdat er minder wrijvingsverliezen optreden. Bovendien is het voordeel van kleinere motoren dat ze lichter zijn.
TSI

Wil jij ook slimme features?

Zoek jouw dichtstbijzijnde dealer en plan direct een proefrit.
Bekijk live

Kom langs bij een dealer in de buurt

Ervaar het zelf

Ontdek of de iets voor jou is