De elektrische SUV’s van Volkswagen

Ontdek onze elektrische SUV’s

Een elektrische SUV geeft energie

De elektrische SUV’s van Volkswagen combineren de pit van een terreinwagen, met het comfort en de luxe van elektrisch rijden. In het aerodynamische design schuilt een accu met actieradius tot 550 km*, nóg meer laadruimte door het MEB-platform en het allerhoogste comfort. Het resultaat: een SUV waar je energie van krijgt.

Voordelen van elektrisch rijden

 Elektrisch rijden is duurzaam
Lage onderhoudskosten
Geen wegenbelasting
16% bijtelling voor zakelijke rijders in 2024
De ID.5 elektrische SUVs

Reden genoeg om elektrisch te rijden

Luid de tijd in van stilte met een elektrische SUV. Van oorsprong is een SUV (sports utility vehicle) een terreinwagen. Daardoor heeft de auto een sportief karakter, hoge zit en veel laadruimte. Met de ID.4 en ID.5 combineren we deze eigenschappen met alle voordelen van elektrisch rijden. Zo rijd jij in stilte én zonder uitstoot als een statement op de weg. 

Een ruime actieradius

Strakke lijnen, inliggende handgrepen en een simplistische voorkant: het zijn duidelijke design statements van onze elektrische SUV’s. Maar deze details zijn meer dan dat. De auto’s zijn namelijk ontworpen met de invloed van luchtweerstand op de actieradius in het achterhoofd. Door een aerodynamisch design en een compacte motor (slechts 90 kg bij de ID.4) rijd jij tot 520 CO2-vrije kilometers*. Onderweg even een pauze? Na een half uur opladen en een kop koffie ben je klaar om 390 km verder te rijden**.

Zo ziet een elektrische SUV eruit

Onmiskenbaar een ID.

Onze nieuwe elektrische SUV’s zijn met de grootste aandacht ontworpen tot in de kleinste details. Zo bewijst de ID.5 dat een elektrische SUV stoer en elegant tegelijk kan zijn. Het design met aflopende daklijn geeft de auto een stijlvolle coupé uitstraling. En waar je ook rijdt, de typerende ronde ID-voorzijde met een doorlopen LED-strip is het eerste wat iedereen ziet.

Gids in het donker

De IQ.LIGHT LED Matrix-koplampverlichting zorgt ervoor dat je niet meer hoeft na te denken over je verlichting. Op basis van de weersomstandigheden, je locatie en snelheid bepaalt je Volkswagen of je dimlicht, stadslicht of grootlicht voert. Wanneer je stuurt, volgen de dimbare LED's automatisch de wegrichting. De 3D-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers die van binnen naar buiten bewegen maken je elektrische SUV compleet.

IQ.LIGHT led matrix koplampverlichting op de ID.5

Meer ruimte voor lange benen

De elektrische SUV van Volkswagen is gebouwd op een lange wielbasis, het MEB-platform. Dit zorgt voor extra accuruimte, bescherming voor de accu en behoorlijk meer beenruimte voor- en achterin. Ook is de wegligging extra goed door het lage zwaartepunt. Dankzij de achterwielaandrieving is de draaicirkel van de ID.4 bovendien opmerkelijk klein: slechts 10,4 meter.

MEB-platform

Comfort? Tech? Check

De ID.4 en ID.5 tillen het comfort en interieur van elektrische SUV’s naar een hoger niveau. Stap in en geniet van de ruimte die je van een SUV verwacht. De opbergruimte, wireless charging voor je telefoon en USB-C-poorten voor- en achterin maken de elektrische SUV perfect voor het hele gezin. En met de stoel- en stuurverwarming en massagefuncties is elke extra kilometer een plezier.

Ruimte in de ID.5

Net zo sfeervol als je eigen huis

Accentueer de stijlvolle lijnen van je SUV met de achtergrondverlichting in 10 verschillende kleuren. In combinatie met het panoramadak kun jij hier sfeervol sterrenkijken. Via spraakbediening bedient de ID.4 en ID.5 je op je wenken. Zo voel je je in de elektrische SUV van Volkswagen overal thuis.

Sfeervolle interieurverlichting in de ID.4
IQ.LIGHT led matrix koplampverlichting op de ID.5
MEB-platform
Ruimte in de ID.5
Sfeervolle interieurverlichting in de ID.4

Welke elektrische SUV past bij jou?

Veiligheid boven alles

Vanaf het moment dat je in een elektrische SUV stapt, voel je je veilig. Natuurlijk omdat deze terreinwagen geen enkele weg een uitdaging vindt. Maar ook door de slimme assistenten. Zo herkent Adaptive Cruise Control gevaarlijke omstandigheden en past het systeem je snelheid aan wanneer dat nodig is. Lane Assist zorgt dat je altijd binnen de lijnen rijdt. En wanneer de vermoeidheid toeslaat, geeft de vermoeidheidsherkenning een seintje dat het tijd is voor pauze.

De elektrische SUV ID.4 met lane assist

Onze weg naar duurzaamheid

Bij de volledige elektrische SUV van Volkswagen begint duurzaamheid al vóór jouw eerste kilometer. De productie van jouw SUV vindt namelijk volledig CO2-neutraal plaats, op groene stroom. Emissies die niet te voorkomen zijn, compenseert Volkswagen AG met duurzaamheidsprojecten. Vanaf het moment dat jij instapt en de reis van je SUV begint, stoot je geen CO2 of stikstof uit*. Dat is elektrisch SUV-rijden in 2024. Meer weten over onze weg naar duurzaamheid? Lees verder op onze Way to Zero-pagina.

Ontdek Way to Zero

Volkswagen ID.5

Private lease een elektrische SUV

Met Private Lease van Volkswagen rijd je voor een vast all-inclusive maandbedrag in de nieuwe ID.4 of ID.5. En dat zonder aanbetaling. Net zoals bij de aanschaf van een nieuwe Volkswagen stel je je elektrische auto samen naar jouw wensen. Wij regelen de APK, wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud. Jij hoeft alleen nog maar te genieten van de voordelen van elektrisch rijden. Nu al vanaf €649**** per maand.

Private lease een elektrische SUV

Zakelijk rijden in een elektrische Volkswagen

Wist je dat elektrisch rijden extra interessant is voor zzp'ers en mkb'ers? Er zitten namelijk een hoop fiscale voordelen aan elektrisch leasen. Lees meer over hoe het werkt en ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is.

Zakelijk elektrisch rijden in een SUV

Zelf onze elektrische SUV's ervaren?

Plan gelijk een proefrit in of download eerst de brochure
Meer informatie

Lees in de prijslijsten alles over de modellen

Bekijk 'm in het echt

Kom langs bij een dealer in de buurt

Ervaar het zelf

Ontdek of een SUV iets voor jou is


* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** Voorbeeld van ID.5 met een laadvermogen van 135kW na een halfuur opladen. Laadtijd en actieradius is afhankelijk van het type model en factoren met invloed op de actieradius (zoals voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden).

*** Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 maart 2024. Actietarieven voor de uitvoeringen van de Golf en de basisuitvoering van de Golf Variant zijn alleen geldig op voorraadmodellen. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.


****De vanafprijs Private Lease voor de ID.4.