Levertijden bij Volkswagen

Travel Assist

Wat kun je verwachten?

Heb je een nieuwe Volkswagen besteld? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot ‘ie bij je voor de deur staat. Dit snappen wij. Soms duurt een levering langer dan verwacht, vaak is dit overmacht. Bijvoorbeeld door een storing bij onze leveranciers of zoals momenteel door een wereldwijd tekort aan computerchips. Hoe dat precies zit, leggen wij hieronder voor je uit!

ID.4

Hoe zit dat met
het tekort aan chips?

Door COVID-19 is de vraag naar elektrische apparaten enorm toegenomen. Maar heeft ook de productie een langere tijd stilgestaan. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. Dit heeft gevolgen voor levertijden in de hele autobranche, en dus ook voor die van Volkswagen. We doen er alles aan om de productie zoveel mogelijk op gang te krijgen en te houden. Nieuwe auto’s worden zover mogelijk in elkaar gezet, maar kunnen uiteraard pas naar Nederland worden gehaald als ze van alle chips voorzien zijn.


Wat betekent dat voor jouw bestelling?

Als je een nieuwe Volkswagen besteld hebt, kan het zijn dat je te maken krijgt met een vertraging. Een vertraging is voor niemand een fijne situatie. De Volkswagen dealer laat het weten als jouw bestelling vertraging oploopt. Ook kan de Volkswagen dealer met je meedenken over oplossingen. Oftewel, wij staan voor je klaar! Bel je Volkswagen dealer voor meer informatie.

Bel jouw Volkswagen dealer

Wil je binnenkort een nieuwe Volkswagen bestellen?

Bestel deze dan op tijd. Houd er rekening mee dat de levertijden momenteel langer zijn dan je normaal mag verwachten. En dat een klein aantal opties, die wat meer chips dan gemiddeld vragen, tijdelijk niet bestelbaar kunnen zijn. Jouw Volkswagen dealer kan je meer informatie geven over levertijden per model en uitvoeringen.

Vind een dealer in de buurt

Wil je direct wegrijden?

Kies dan voor een Volkswagen uit voorraad of één van onze occasions. Deze modellen staan gewoon voor je klaar.