Vragen over levertijden bij Volkswagen?

Wij houden je op de hoogte

Travel Assist

Als je eenmaal je nieuwe Volkswagen hebt besteld, kun je natuurlijk niet wachten tot 'ie wordt geleverd. Dat snappen wij als geen ander. Helaas zit daar nog wel enige tijd tussen. De gemiddelde levertijd van een nieuwe Volkswagen is 2 tot 3 maanden, dit is een indicatieve levertijd, afhankelijk van het model. Van de start van de productie nadat jouw bestelling definitief is tot en met het transport naar Nederland. Dat is overigens bij andere automerken niet anders.

Over het algemeen wordt 90% van de auto’s binnen deze afgesproken tijd geleverd. Soms kan het echter voorkomen dat de levering langer duurt. Vaak is dit overmacht. Denk aan een storing bij een van onze leveranciers of zoals nu een wereldwijd tekort aan computerchips.

Tekort aan chips

Door Corona is de vraag naar elektronische apparaten voor thuis enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. En daar heeft de hele autobranche last van, dus ook Volkswagen. Want niet alleen onze auto’s zitten vol computerchips. Ook machines zijn er van afhankelijk. Hierdoor loopt ook de productie van specifieke onderdelen en accessoires, zoals bijvoorbeeld trekhaken, vertraging op. Hoewel we er alles aan doen om de productie van onze auto’s op peil te houden, zorgt dit chiptekort er voor dat de levertijden van auto’s wereldwijd momenteel aanzienlijk kunnen oplopen. Houd hier dus ook rekening mee als je een nieuwe auto wilt gaan bestellen of het einde van je huidige leasetermijn in zicht komt.

Reken op Volkswagen

Natuurlijk vinden wij vertraging net zo vervelend als jij. Daarom zullen we er alles aan doen om je te helpen. Zodra we op de hoogte zijn van een vertraging neemt de Volkswagen dealer contact met je op. Mocht de vertraging voor grote problemen zorgen, dan lossen we dit samen op. Want op Volkswagen kun je rekenen.

Liever direct instappen?

Bekijk voorraad
Volkswagen Tiguan