Jouw elektrische reis begint hier

Alles over elektrisch en hybride rijden
met Volkswagen

Elektrische modellen Hybride modellen

Elektrisch rijden vraagt om een nieuwe manier van autorijden. Wij vertellen je alles over de kosten, het opladen, de belastingvoordelen en het rijden van een elektrische auto. Of kies voor meer informatie over hybride rijden.

Ga je voor volledig elektrisch of liever een hybride?

Volledig elektrisch

Volledig elektrisch rijden vraagt om een nieuwe manier van autorijden. Wij vertellen je alles volledig elektrisch rijden en de bijkomende voordelen.

  Elektrisch rijden is duurzaam
  Lage onderhoudskosten
  Geen wegenbelasting
  16% bijtelling voor zakelijke rijders in 2024

 

Meer over elektrisch

Hybride

Ben jij klaar om de wegen te veroveren met een hybride auto? Met een hybride auto rijd je zowel elektrisch als benzine. Vind hier alle informatie over hybride rijden.

  Lagere brandstofkosten
  Ideaal voor een caravan of camper
  De eerste 120 km volledig elektrisch
  Voordeel op de wegenbelasting

 

Meer over hybride

Ontdek meer over elektrisch rijden

Je elektrische auto opladen is kinderspel

Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw elektrische auto op te laden. Het aantal oplaadpunten groeit namelijk snel. Ontdek hoe makkelijk het is om jouw elektrische auto op te laden.

Alles over opladen

Minder onderhoud, minder kosten

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een elektrische auto heeft een accu in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende, en dus slijtbare, onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Alles over onderhoud en kosten

Extra voordelig rijden met een elektrische auto

De Nederlandse overheid ziet net als wij de noodzaak en potentie van elektrisch rijden. In de toekomst, maar ook nu al. Om deze reden hebben wij een samenvatting van het Klimaatakkoord voor jullie gemaakt. Ook zijn er verschillende kortingsregelingen en belastingvoordelen waar je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van kunt maken.

Meer over de belastingvoordelen

Onze elektrische modellenDit elektrische model komt eraan

De nieuwe ID.2all

Met de ID.2all concept geven wij alvast een voorproefje van een nieuwe elektrisch aangedreven compacte auto die in 2025 op de markt komt.

Meer over de ID.2allHybride rijden

Het vertrouwde gevoel,
met extra energie.

Alles over hybride Hybride modellen

Veelgestelde vragen

Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?
Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?

Hoewel de aanschafkosten van een elektrische auto op dit moment nog hoger zijn dan bij een reguliere brandstofauto, bespaar je met elektrisch rijden op andere vlakken. Zo profiteer je van veel belastingvoordeel, minder bijtelling en minder onderhoudskosten. Ook betaal je geen wegenbelasting en BPM. Meer weten over de kosten van een elektrische auto? We vertellen het je graag.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?
Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft verschillende voordelen, voor het milieu én voor jou. Zo stoot een elektrische auto geen CO2 en stikstof uit tijdens het rijden, wat een stuk schoner en duurzamer is. Maar ook voor je portemonnee kan een elektrische auto voordelig zijn. Zo maak je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van verschillende fiscale voordelen, heb je te maken met lagere onderhoudskosten en betaal je een lagere prijs per kilometer voor je 'brandstof'. 

Hoe groen is elektrisch rijden?

Hoe groen is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is de groenste manier om auto te rijden. Bij het rijden stoten elektrische auto’s geen CO2 of stikstof uit. Veel onderdelen van elektrische auto’s kunnen hergebruikt of gerecycled worden. Ook tijdens de productie wordt er al rekening gehouden met de uitstoot. Zo wordt de nieuwe ID.3 volledig CO2 neutraal geproduceerd in een speciaal daarvoor ontworpen fabriek.

Hoe rijdt een elektrische auto?

Hoe rijdt een elektrische auto?

Een elektrische is veel stiller dan een brandstof auto. Daarnaast heeft een elektrische auto geen versnellingsbak omdat er niet geschakeld hoeft te worden waardoor je rijdt als in een automaat. Je accelereert heel snel en traploos vanuit stilstand. Meer weten over rijden in een elektrische auto en de accu? Lees dan verder.

Welke elektrische SUV's van Volkswagen zijn er beschikbaar?

Welke elektrische SUV's van Volkswagen zijn er beschikbaar?

We hebben alle beschikbare elektrische SUV's van Volkswagen voor je op een rij gezet. Ontdek de elektrische SUV's van Volkswagen.

Heeft Volkswagen een elektrische personenbus?
Heeft Volkswagen een elektrische personenbus?
Sinds kort kun je de elektrische uitvoering van een icoon samenstellen. Ontdek de ID. Buzz!

Volledig elektrisch en helemaal Volkswagen
Neem je eerste stap naar elektrisch rijden