Elektrisch rijden bij Volkswagen.

  • De voordelen van elektrisch rijden op een rij
  • Elektrische modellen van nu en van de toekomst
  • Zo makkelijk is het laden van je elektrische Volkswagen
  • Veilig rijden in een elektrische auto
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volkswagen concept

Klaar voor de toekomst.

Bij Volkswagen geven we vorm aan de wereld van morgen. Een wereld vol innovatie, duurzaamheid en comfort. Omdat de toekomst vandaag wordt bepaald, is een aantal vertrouwde Volkswagen modellen nu al compleet elektrisch. Maar we staan niet stil. Binnenkort introduceren we de auto’s van de toekomst: de ID. NEO, ID. BUZZ en ID. CROZZ. Volledig elektrische krachtpatsers, ontworpen met ongekende innovativiteit en oog voor design. Zo is de toekomst ineens een stuk dichterbij. Wij kunnen niet wachten, jij ook niet?


Electric For All.

Bereikbaar voor iedereen.

In 2020 is het zover. Dan is de lancering van de 100% elektrische ID. Family. En dit is voor ons net zo groot als de lancering van de allereerste Golf. Deze nieuwe Volkswagen familie gaat er namelijk voor zorgen dat elektrisch rijden voor iedereen interessant wordt. Hoe we dat doen? Dat lees je in dit interview.

Volkswagen Electric For All

Flinke actieradius.

De ID. NEO en ID. CROZZ, die als eerste uit de reeks op de markt komen, hebben een actieradius tussen de 330 en 550 kilometer op een volle batterij. Dat is een stuk verder dan we nu van elektrische auto’s gewend zijn.

ID. Modellen van Volkswagen

Lagere kosten.

Er is meer goed nieuws: de Volkswagen ID. modellen maken elektrisch rijden betaalbaar. De aanschafprijs van een elektrische auto zal met de ID. Family namelijk een stuk omlaag gaan. Daarnaast kost elektriciteit je per kilometer een stuk minder dan reguliere brandstoffen. Zo kan je echt gaan besparen op de kosten van je auto.
ID CROZZ
Volkswagen Electric For All
ID. Modellen van Volkswagen
ID CROZZ

Wat is elektrisch rijden?

Een elektrische auto rijdt niet op de brandstof, maar op een batterij. In plaats van benzine of diesel te tanken, laad je een elektrische auto dan ook op bij één van de vele oplaadpalen. Verder kent een elektrische auto dezelfde krachtige eigenschappen en hetzelfde strakke design als een reguliere benzine- of dieselwagen.

Lees meer over elektrisch en hybride rijden

Je zou denken dat elektrisch rijden iets van de laatste jaren is, maar Volkswagen is er al 40 jaar mee bezig. Benieuwd? Bekijk dan al onze elektrische modellen van toen tot nu.

De voordelen van elektrisch rijden.

Beter voor het milieu.

Met het oog op de toekomst is een duurzamere variant van de gewone benzine- of dieselauto geen overbodige luxe. Elektrisch rijden is het alternatief. Door gebruik te maken van batterijen en oplaadpalen in plaats van fossiele brandstoffen, worden onze modellen zuiniger en meer milieu-bewust. Goed voor nu, maar vooral voor later.
Volkswagen veiligheid

Bespaar op de kosten.

Hoewel de aanschafprijs van een elektrische auto vaak hoger ligt dan van een vergelijkbare benzine- of dieselauto, kan je toch besparen op de kosten. Elektriciteit is per kilometer namelijk een stuk goedkoper dan andere brandstoffen, en er is een stuk minder onderhoud nodig. Bovendien betaal je geen BPM én geen wegenbelasting. Rijd je zakelijk? Dan betaal je slechts 4% bijtelling.
e-Golf opladen

Geniet van meer comfort.

Heb je al wel eens in een elektrische auto gereden? Dan weet je hoe snel zo’n auto van zijn plek komt. Elektrische motoren leveren namelijk direct het maximale koppel, waardoor je vlot optrekt en inhaalt als dat nodig is. En in de file rijden is ook ultiem comfortabel: elektrische auto’s zijn namelijk altijd uitgerust met een automaat. Je hoeft zo niet meer continu op- en terug te schakelen.
e-Golf

Rijd CO2 neutraal.

Kies je voor een elektrische Volkswagen in combinatie met een laadabonnement, dan draag je nog meer bij aan een beter milieu. Met dit abonnement laad je overal in Nederland Hollandsewind®, en dat is 100% groen. Zo rijd je voor een vast bedrag per maand CO2-neutraal.
e-up!

Ontvang een gratis rijtraining.

Als je nu voor een elektrische Volkswagen gaat, dan krijg je daarbij een gratis rijtraining. Zo leer je alles hoe je het maximale uit je elektrische auto kunt halen en hoe je zoveel mogelijk kilometers met één accu kunt maken.
e-Golf infotainmentsysteem
Volkswagen veiligheid
e-Golf opladen
e-Golf
e-up!
e-Golf infotainmentsysteem

Modellen van nu.

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen Golf
e-Golf.

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen Up
e-up!

Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu

 Modellen van de toekomst.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Family.

Volkswagen I.D.
ID. NEO.

Compleet, compact, comfortabel. De ID. NEO hatchback heeft een actieradius van zo'n 400 tot 600 kilometer.

Ontdek nu

I.D. Buzz
ID. BUZZ.

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

Ontdek nu

I.D. Crozz
ID. CROZZ.

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

I.D. VIZZION
ID. VIZZION.

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

Opladen en veiligheid.

Lees meer over de oplaadmogelijkheden en hoe veilig elektrisch rijden is.

Elektrische auto opladen

Jouw elektrische Volkswagen opladen.

Je komt steeds meer elektrische auto's op de weg tegen. En dat is goed voor het aantal oplaadpunten in Nederland. Dit stijgt namelijk ook snel waardoor je tegenwoordig altijd wel een oplaadpunt bij jou in de buurt hebt. Tel daarbij de high-tech accu's van de elektrische Volkswagens, en je hoeft je nergens meer druk om te maken. Daarbij bieden we jou bij aankoop of lease van elke (deels) elektrische Volkswagen onze e-services aan, om elektrisch laden nog makkelijker te maken.

Meer over het opladen van je elektrische Volkswagen

De veiligheid van elektrische Volkswagens.

Alle apparaten die onder hoogspanning werken, hebben speciale aandacht nodig. Volg daarom een aantal tips op om elke rit weer veilig de weg op te gaan. En als je je zorgen maakt om de veiligheid van een elektrische Volkswagen bij een ongeluk, dan mag je dat snel van je af zetten. Deze zijn namelijk even veilig als een gewone brandstofauto.

Zo rijd je veilig in een elektrische auto

Volkswagen veiligheid

Bekijk e-Mobility in het dagelijks leven.

De perfecte Golf.

SUP-professional Paulina Herpel is altijd op zoek naar de perfecte golf om te surfen. Ze kent de allerbeste surfspots, maar elektrisch rijden is nieuw voor haar. Met de e-Golf rijd je 100% elektrisch. "Als surfer ben je nauw verbonden met de natuur. Het voelt goed om iets voor de natuur te doen door elektrisch te rijden."

 
video preview

Te groot en te koud. Waarom ze in Noorwegen toch elektrisch rijden.

Is e-Mobility echt zo ingewikkeld als sommigen beweren? We zijn op onderzoek uit gegaan in Noorwegen, een land met uitdagende omstandigheden: grote afstanden, dunbevolkt, erg koud. Toch worden in Noorwegen meer elektrische auto's verkocht dan elders in Europa. Hoe kan dat? We vroegen het de Noren zelf.
Volkswagen e-mobility in het dagelijks leven

Slecht weer? Dat bestaat niet in Noorwegen.

Thomas is het grootste deel van de dag buiten te vinden. De weersomstandigheden maken niet uit: zijn auto zorgt er altijd voor dat hij mobiel is. Of hij nou gaat sporten, of een dagje uit gaat met zijn gezin.
video preview

Vanuit de geluidsstudio naar de ruimte en weer terug.

Muzikant Ginge zoekt soms gewoon een excuus om te rijden in zijn e-Golf. Want tijdens het rijden heeft hij het gevoel alsof hij door de ruimte heen vliegt.
video preview

Afgestemd op het gezin.

Fitnessfan Lena weet zich prima te vermaken als haar e-Golf aan het opladen is. Maar zodra ze met haar dochter in de auto stapt om naar een danswedstrijd te gaan, begint het genieten pas echt.
video preview

Een leven op de boerderij en in de atelier.

Verzekeringsagent Kristian heeft vele hobby's: hij houdt van kippen en van schilderen. Zijn e-Golf gebruikt hij om al zijn passies te combineren met zijn volle agenda.
video preview
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-mobility in het dagelijks leven
e-mobiliteit noorwegen thomas engels ondertitelde video frame
e-mobiliteit noorwegen ginge anvik engels ondertitelde video frame
e-mobiliteit noorwegen lena engels ondertitelde video frame
e-mobiliteit noorwegen kristian engels ondertitelde video frame
Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen.