Elektrisch rijden voor iedereen

Innovatief en duurzaam rijden bij Volkswagen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volkswagen Elektrisch Rijden

Bij Volkswagen maken we elektrisch rijden mogelijk voor iedereen. Dat doen we al met de e-Golf en e-up! en nu kun je daar ook onze ID. modellen bij optellen. Stuk voor stuk innovatieve en vernieuwende modellen, maar altijd met de kwaliteit die je van ons gewend bent. Gewone Volkswagens, maar dan elektrisch. Wat wil je nog meer.

ID. BUZZ
Way to zero

WAY TO ZERO

Volkswagen AG staat voor één van de grootste uitdagingen in de geschiedenis van haar merk, namelijk in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Ontdek hoe zij dit doel probeert te bereiken.

Lees meer

Speciaal voor iedereen

Wij geloven in elektrisch rijden voor iedereen. Want alleen als iedereen meedoet, kun je een verschil maken.

Ontdek onze visie

ID.4

De volledig elektrische SUV

De ID.4 combineert het beste van twee werelden: de stoere veelzijdigheid van een SUV met het duurzame karakter van een ID. Zo krachtig kan elektrisch rijden zijn.

Ontdek de ID.4
Id elektrisch rijden

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch

Maak kennis met de ID.3 1ST: het eerste model van de nieuwe generatie elektrische Volkswagens. Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design - en dat opvallend betaalbaar.

Ontdek 'm nu

ID CROZZ

Onze elektrische modellen

Maak kennis met onze elektrische auto's van nu en van de toekomst.

Bekijk alle elektrische modellen

Elektrisch rijden bij Volkswagen

Alles over elektrisch rijden

Deze nieuwe vorm van mobiliteit vraagt om een nieuwe manier van autorijden. We vertellen je er graag meer over. Ontdek of elektrisch rijden iets voor jou is.

Leer alles over elektrisch rijden

Lees ons magazine

De toekomst van elektrisch rijden in jouw handen? In ons Elektrisch rijden magazine lees je wat je te wachten staat en ben je volledig op de hoogte van het laatste nieuws.

Ontdek het magazine
e-Stories

e-Stories

Elektrisch rijden is voor ons meer dan een techniek. Het is de toekomst. Laat je inspireren door de verhalen van anderen, en word net zo enthousiast als wij.

Lees alle e-Stories

Elektrisch Rijden Volkswagen

e-care

Vind je rijden in een elektrische auto spannend? Nergens voor nodig. Met Volkswagen e-care bieden wij je alle zekerheden, alle gemakken en alle extra’s. Zo kun je elektrisch rijden zonder spanning.

Ontdek e-care
e-Nieuws

e-Nieuws

De innovaties en ontwikkelingen rondom elektrisch rijden staan nooit stil. Elke dag is er wel iets nieuws te melden over elektrisch rijden. Op de hoogte blijven? Lees dan het e-Nieuws.

Lees al het e-Nieuws

ID. Buzz

Move Mobility Experience Amsterdam

Wil jij meer te weten komen over de mobiliteit van nu en de toekomst? Kom dan gratis naar Move Mobility Experience in Amsterdam.

Ontdek meer over Move

Veelgestelde vragen

Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?
Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?

Hoewel de aanschafkosten van een elektrische auto op dit moment nog hoger zijn dan bij een reguliere brandstofauto, bespaar je met elektrisch rijden op andere vlakken. Zo profiteer je van veel belastingvoordeel, minder bijtelling, minder onderhoudskosten en lagere kosten per kilometer dan bij een brandstofauto. Ook betaal je geen wegenbelasting en BPM. Meer weten over de kosten van een elektrische auto? We vertellen het je graag.

Wanneer komen de ID. modellen?
Wanneer komen de ID. modellen?

In 2020 verwelkomen we de eerste ID. Family modellen: de ID.3 en ID. CROZZ. De jaren erna breiden we ons modellenaanbod uit met de andere modellen, zoals de ID. BUZZ en ID. VIZZION.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?
Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft verschillende voordelen, voor het milieu én voor jou. Zo stoot een elektrische auto geen CO2 en stikstof uit tijdens het rijden, wat een stuk schoner en duurzamer is. Maar ook voor je portemonnee kan een elektrische auto voordelig zijn. Zo maak je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van verschillende fiscale voordelen, heb je te maken met lagere onderhoudskosten en betaal je een lagere prijs per kilometer voor je 'brandstof'. 

Hoe groen is elektrisch rijden?

Hoe groen is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is de groenste manier om auto te rijden. Bij het rijden stoten elektrische auto’s geen CO2 of stikstof uit. Veel onderdelen van elektrische auto’s kunnen hergebruikt of gerecycled worden. Ook tijdens de productie wordt er al rekening gehouden met de uitstoot. Zo wordt de nieuwe ID.3 volledig CO2 neutraal geproduceerd in een speciaal daarvoor ontworpen fabriek. Wil je meer weten over hoe groen elektrisch rijden in de praktijk is? We vertellen het je graag.

Hoe rijdt een elektrische auto?

Hoe rijdt een elektrische auto?

Bij een elektrische auto vind je veel minder bewegende onderdelen dan bij een verbrandingsmotor. Er is geen versnellingsbak omdat er niet geschakeld hoeft te worden. Eenzelfde ervaring als rijden in een automaat. Je accelereert snel en traploos vanuit stilstand. Meer weten over rijden in een elektrische auto en de accu? Lees dan verder.

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Onze chatmedewerkers helpen je graag

Chat direct
Volkswagen chatbanner sm