Elektrisch rijden voor iedereen.

Innovatief en duurzaam rijden bij Volkswagen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Klaar voor de toekomst.

Bij Volkswagen geven we vorm aan de wereld van morgen. Een wereld vol innovatie, duurzaamheid en comfort. Omdat de toekomst vandaag wordt bepaald, is een aantal vertrouwde Volkswagen modellen nu al compleet elektrisch. Maar we staan niet stil. Binnenkort introduceren we de auto’s van de toekomst: de ID. modellen. Volledig elektrisch, ontworpen met ongekende innovativiteit en oog voor design. Zo is de toekomst ineens een stuk dichterbij. Wij kunnen niet wachten, jij ook niet?

Alles over elektrisch rijden.

We vertellen je graag meer over de technieken, kosten en voordelen van een elektrische auto.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Zelf een elektrische Volkswagen ervaren?

Plan direct een proefrit in voor de e-up! of e-Golf en ontdek zelf hoe comfortabel rijden in een elektrische auto kan zijn.

Plan een proefrit

Modellen van nu.

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen Golf
e-Golf.

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen e-up!
e-up!

Binnenkort weer verkrijgbaar. Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu

 Modellen van de toekomst.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Family.

Volkswagen I.D.
ID.

Compleet, compact, comfortabel. De ID. hatchback verwelkomen we in 2020 als eerste model van de nieuwe generatie.

Ontdek nu

I.D. Buzz
ID. BUZZ.

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

Ontdek nu

I.D. Crozz
ID. CROZZ.

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

I.D. VIZZION
ID. VIZZION.

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

Volkswagen

40 jaar elektrisch rijden.

Elektrisch rijden een hype van de laatste tijd? Wij laten zien van niet. De afgelopen vier decennia zijn we al bezig met het ontwikkelen van elektrische Volkswagens.

Lees het hele artikel

Bekijk alle e-Stories.

Veelgestelde vragen.

Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?
Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?

Hoewel de aanschafkosten van een elektrische auto op dit moment nog hoger zijn dan bij een reguliere brandstofauto, bespaar je met elektrisch rijden op andere vlakken. Zo profiteer je van veel belastingvoordeel, minder bijtelling en minder onderhoudskosten. Ook betaal je geen wegenbelasting en BPM. Meer weten over de kosten van een elektrische auto? We vertellen het je graag.

Wanneer begint de productie van de ID. modellen?
Wanneer begint de productie van de ID. modellen?

In 2020 start de productie van de eerste ID. modellen: de ID. NEO en ID. CROZZ. De jaren erna breiden we ons modellenaanbod uit met de andere modellen.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?
Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft verschillende voordelen, voor het milieu én voor jou. Zo stoot een elektrische auto geen CO2 en stikstof uit tijdens het rijden, wat een stuk schoner en duurzamer is. Maar ook voor je portemonnee kan een elektrische auto voordelig zijn. Zo maak je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van verschillende fiscale voordelen én heb je te maken met lagere onderhoudskosten.

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen.