De kosten van elektrisch rijden

  • Profiteer van veel belastingvoordeel
  • Bespaar op je onderhoudskosten
  • Extra lage bijtelling voor zakelijke rijders

Bespaar kosten met een elektrische auto

De aanschaf van een elektrische auto mag dan wel een hogere investering zijn dan bij een reguliere brandstofauto, je maandelijkse kosten zijn bij een elektrische auto een stuk lager. Je profiteert namelijk van een hoop financiële voordelen. Zo zijn je onderhoudskosten lager, betaal je geen wegenbelasting en BPM (de belasting die je betaalt als je een nieuwe auto koopt) én betalen zakelijke rijders slechts 16% bijtelling. Dus wanneer start jij met besparen?

Is elektrisch rijden voordeliger dan rijden op benzine of diesel?

De aanschafkosten van een elektrische auto liggen op dit moment nog hoger dan een vergelijkbare brandstofauto, maar daarentegen bespaar je weer kosten op andere vlakken. Met een elektrische auto profiteer je van veel belastingvoordeel, minder bijtelling en minder onderhoudskosten. Deze kosten liggen voor een brandstofauto een stuk hoger. Ook betaal je geen wegenbelasting en BPM.
Elektrisch rijden voordeliger

Meer over de kosten van elektrisch rijden?

Veelgestelde vragen

Wat is de MIA?

Wat is de MIA?

Met de milieu-investeringsaftrek (MIA) kun je als zakelijk rijder de kosten van een slimme laadpaal op eigen bedrijfsterrein aanzienlijk verlagen. Een slimme laadpaal komt ten hoogste €2.500 van het investeringsbedrag in aanmerking tot aftrek van je winst. Lees meer over MIA voor je elektrische laadpaal.


Waarom zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto lager dan van een brandstofauto?

Waarom zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto lager dan van een brandstofauto?

Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor. Hierdoor zijn er minder slijtagedelen, hoeft er geen olie ververst te worden en heeft de auto geen koppeling en uitlaat. Ook slijten de remmen van een elektrische auto minder snel. Al deze onderdelen hoeven dus niet of minder snel vervangen te worden - en dat scheelt nogal in de kosten. Alles weten over onderhoud van een elektrische auto? Lees dan verder.

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Omdat de productietechnieken van elektrische auto's nog volop in ontwikkeling zijn, kost een elektrische auto in de aanschaf nu meer dan een vergelijkbare brandstofauto. Dit verschil zal steeds kleiner worden. De verbeteringen van de techniek gaan snel en de vraag neemt toe, waardoor een elektrische auto steeds betaalbaarder zal worden.

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen