APK-keuring

 • ✓ Losse APK voor slechts € 40 all-in
 • ✓ Gratis in combinatie met onderhoud
Maak een afspraak

Wanneer verloopt je APK?

Vul je kenteken in om te zien wanneer jouw Volkswagen weer gekeurd moet worden.

APK-keuring bij Volkswagen

De Algemeen Periodieke Keuring (APK) is in Nederland een verplichte keuring. Je Volkswagen wordt dan nagekeken op de minimale veiligheids- en milieueisen, zoals verlichting, remmen en banden, en registratie. Alle Volkswagen-dealers zijn erkende RDW-keuringsinstanties die je Volkswagen door-en-door kennen. Hierdoor wordt de APK vakkundig en snel uitgevoerd, zodat je weer snel op weg kunt.

Hoe vaak moet een auto APK-gekeurd worden?

Over het algemeen dient jouw auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Met een verlopen APK riskeer je een boete. Plan daarom de keuring van te voren in. Je kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. Je APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Bekijk hieronder wanneer de APK uitgevoerd moet worden.

 

Leeftijd Volkswagen Brandstof Wanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel of gas Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Economy Service | Volkswagen
Volkswagen APK

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK-keuring?

 • Verkeersveiligheid.
  Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
 • Milieu.
  De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
 • Registratie.
  Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.

Wat kost de APK precies?

Bij Volkswagen kost de APK € 40. Daar komt niets meer bij, dus je weet precies waar je aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn, dan nemen we altijd eerst contact met je op om de extra kosten door te nemen.

Tip: combineer je APK met onderhoud

Je kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt je een extra bezoek aan je dealer én bij een servicebeurt is de APK gratis. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 5,87. Bovendien blijft regelmatig onderhoud het beste recept om je auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.

Binnen een minuut je APK ingepland
Maak direct een afspraak

Zo weer onderweg

  De APK duurt gemiddeld een uur. Je kunt er op wachten of met koffie en wifi verder werken. Of kies voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Want bij Volkswagen houden we je graag mobiel.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten