Zomerbanden voor je Volkswagen

  • Maximale grip in zomerse omstandigheden
  • Altijd banden van hoge kwaliteit
  • Sla je winterbanden op in het bandenhotel
Maak direct een afspraak
Volkswagen Zomerbanden

Voorbereid op de Hollandse zomer

Je wilt het meeste uit je Volkswagen halen - ook als de temperaturen stijgen. Daarom adviseren we om vanaf april te rijden op zomerbanden. Dit verbetert de grip op de weg, je veiligheid en het rijcomfort.

Volkswagen Zomerbanden

Complete zomerbandensets

Combineer je zomerbanden direct met een nieuwe velgenset. Zo weet je niet alleen zeker dat je altijd stijlvol de weg op gaat, maar bespaar je ook nog eens kosten. Je Volkswagen dealer hoeft je banden dan namelijk niet bij elke bandenwissel compleet te demonteren. Natuurlijk slaat je dealer de banden die je dat seizoen niet gebruikt graag voor je op.

Bekijk alle zomerbandensets

Klaar voor de zomer met de bandenwissel

Is het tijd om je winterbanden te verwisselen voor zomerbanden? We doen het graag voor je. Ontdek nu alle prijzen en mogelijkheden.

Lees meer over de bandenwissel

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van zomerbanden?
Wat zijn de voordelen van zomerbanden?

In de zomer krijg je te maken met andere weersomstandigheden dan in de winter. Met sneeuw en gladheid hoef je geen rekening meer te houden, maar met regen des te meer. Daar zijn zomerbanden op voorbereid. De ondiepe radiale groeven voeren het water makkelijker af dan het diepe reliëf in winterbanden. Maar ook op droge dagen komen zomerbanden van pas. De harde rubbersamenstelling zorgt voor veel grip, meer stuurcontrole en een vermindering van het brandstofgebruik.

Waarom moet ik mijn winterbanden omwisselen voor zomerbanden?
Waarom moet ik mijn winterbanden omwisselen voor zomerbanden?

Het reliëf en de samenstelling van de twee soorten banden verschilt. Als je in de zomer met winterbanden rijdt, is je remweg een stuk langer. Zomerbanden verkorten deze afstand en zorgen voor meer grip, stuurcontrole en brandstofvermindering.

Wanneer moet ik mijn winterbanden verwisselen voor zomerbanden?
Wanneer moet ik mijn winterbanden verwisselen voor zomerbanden?

Als de temperaturen boven de 7 graden komen, is het verstandig je winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Daarom adviseren wij om tussen oktober en maart op winterbanden te rijden. Meer weten over het verwisselen van je banden? Bekijk alle prijzen en informatie.

Wanneer moet ik mijn zomerbanden vervangen?
Wanneer moet ik mijn zomerbanden vervangen?

De wettelijk vereiste profieldiepte is 1.6 millimeter, maar wij adviseren je om je zomerbanden al bij 2 millimeter te laten vervangen. Op dit punt vermindert je grip en rijcomfort namelijk al aanzienlijk.

Wat is het verschil tussen Uniroyal en Continental banden?
Wat is het verschil tussen Uniroyal en Continental banden?

Continental loopt voorop als het aankomt op produceren van banden van hoge kwaliteit. Het betaalbare alternatief is Uniroyal, die banden met een goede prijs-kwaliteitverhouding produceren.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten