De elektrische stadsauto
van Volkswagen

Ontdek onze elektrische stadsauto
Vrouw voor een ID.3 in een stadse omgeving

De elektrische stadsauto brengt je verder

De elektrische stadsauto brengt je verder wanneer je omgeving op z’n drukst is. Rijd die volle straat binnen, manoeuvreer je door de krappe bochten en parkeer in elk parkeervak. Waar een familie-auto of SUV omkeert, parkeer jij. Dat scheelt jou tijd én geld. Want door de zuinige aandrijving, lagere onderhoudskosten en geen wegenbelasting zijn jouw avonturen ook nog eens goedkoper. Lees alles over de voordelen van een elektrische stadsauto.

Voordelen van elektrisch rijden

 Elektrisch rijden is duurzaam
Lage onderhoudskosten
Geen wegenbelasting
16% bijtelling voor zakelijke rijders in 2024

Dé elektrische stadsauto van Volkswagen: de ID.3

De ID.3 is een compacte, elektrische stadsauto, maar mét het gemak en comfort dat je van Volkswagen gewend bent. En met een ruime actieradius waarmee je altijd zorgeloos op je bestemming aankomt.

Ontdek de ID.3

Twee mensen in de cockpit van een ID.3 tijdens het inparkeren

Eenvoudig inparkeren

Krappe bochten en kleine parkeervakken; iedereen kent de typische problemen van rijden in een drukke stad. Door de compacte bouw en een extra kleine draaicirkel van een elektrische stadsauto is het verkennen van drukke gebieden voor jou een makkie. En waar iemand met een grote familie-auto of elektrische SUV verder zoekt, parkeer jij je kleine stadsauto gemakkelijk in. 
Persoon die de laadkabel op de ID.3 aansluit

Voordelig in gebruik

Door de elektrische aandrijving en het lage gewicht heeft je elektrische stadsauto veel minder onderhoud nodig dan een normale auto. En rijden is ook nog eens veel goedkoper. Telkens wanneer je ‘m weer oplaadt, zie je het grote prijsverschil met het tanken van een brandstofauto. Daar krijg ook jij energie van.

ID.3 op de weg met in de achtergrond windmolens

Milieuvriendelijk

Rijden in een kleine elektrische stadsauto is comfortabel voor jou én het milieu. Bij Volkswagen begint duurzaamheid namelijk al voor jouw eerste kilometer. De productie vindt volledig CO2-neutraal plaats, op groene stroom. En de uitstoot die niet te voorkomen is, compenseert Volkswagen AG met duurzaamheidsprojecten. Dat maakt de complete reis van je elektrische stadsauto extra comfortabel.
Ontdek Way to Zero
Man bij ID.3 in een urban omgeving

Een stoere uitstraling

Een kleine stadsauto als boodschappenauto? Met een Volkswagen ID3 is dat verleden tijd. De  is ontworpen met de grootste aandacht voor de kleinste details. Zo laten de IQ.LIGHT LED matrix-koplampen jou letterlijk stralen en geeft het MEB-platform je extra accuruimte én meer beenruimte voor- en achterin. Dát is de elektrische stadsauto anno 2024.

Private lease een elektrische stadsauto

In een elektrische stadsauto zit je altijd comfortabel, hoe druk de weg ook is. Met Private Lease zit ‘ie financieel ook nog eens lekker. Je rijdt namelijk voor een all-in maandbedrag in de nieuwe ID.3, zonder aanbetaling. Je stelt je Volkswagen helemaal samen naar jouw wensen. Wij regelen de verzekering, onderhoud en wegenbelasting terwijl jij volop geniet van elektrisch rijden. Beschikbaar vanaf €599** per maand.

Lachende vrouw bij een ID.3

Zakelijk rijden in een elektrische Volkswagen

Wist je dat je als zakelijk rijder geniet van een hoop fiscale voordelen bij elektrisch leasen? Als zzp’er of mkb’er kun je gebruikmaken van regelingen die rijden in een elektrische Volkswagen financieel extra aantrekkelijk maken. Klinkt goed? Bekijk dan of zakelijk rijden iets voor jou is.

Nette man bij een ID.3

Zelf onze elektrische stadsauto ervaren?

Plan gelijk een proefrit in of download eerst de brochure
Meer informatie
Lees in de brochure en prijslijst alles over de ID.3
Bekijk 'm in het echt

Kom langs bij een dealer in de buurt

Ervaar het zelf
Ontdek of de elektrische stadsauto iets voor jou is

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 maart 2024. Actietarieven voor de uitvoeringen van de Golf en de basisuitvoering van de Golf Variant zijn alleen geldig op voorraadmodellen. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.