Opladen van je elektrische Volkswagen.

Het is een stuk eenvoudiger dan je denkt.

Volkswagen opladen

Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw Volkswagen op te laden. Het aantal laad-faciliteiten blijft in Nederland maar groeien en de slimme accu-techniek van Volkswagen zorgt ervoor dat je extra veel kilometers kan rijden op één lading. Ontdek hoe makkelijk het laden van je elektrische auto is.

Volkswagen opladen

Altijd een oplaadpunt in de buurt.

Het Nederlandse netwerk met oplaadpunten groeit snel. Steeds meer steden en tankstations hebben laadpalen, zodat je onderweg nooit zonder stroom komt te staan. Ook plaats je heel eenvoudig een laadpaal voor je eigen deur of kantoor.

Ontdek hoe jij overal kunt laden

De batterij: het kloppende hart van elke ID.

Een batterij naar jouw wens.

Het kloppende hart van de ID. Family is het accupakket. En deze zet je helemaal naar eigen hand, passend bij jouw wensen. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende pakketten.
Opladen elektrische Volkswagen

Korte of lange afstanden?

De accu komt in verschillende versies, met een actieradius van 330 tot zelfs 550 kilometer (gemeten volgens de WLTP-testmethode). Rijd je vooral korte afstanden in de stad? Dan betaal je minder voor een batterij met 330 kilometer range. Wil je tot wel 550 kilometer kunnen rijden op één lading? Dan kies je voor de sterkste optie.
ID. Family

Slim ontwerp.

Het batterijpakket zit slim verstopt in de bodem van de auto. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar verlaagt ook het zwaartepunt én verbetert de gewichtsverdeling. Zo geniet je van een optimale wegligging en veel (kofferbak)ruimte.
MEB-platform

Snel opladen.

Dankzij het bereik zal je het opladen van je ID. vooral thuis of op het werk doen. Mocht je onderweg willen ‘tanken’, dan is het goed om te weten dat de ID. Family geschikt is voor snelladen. Een korte stop bij een snellaadstation zorgt voor honderden kilometers rijplezier.
Volkswagen teaser Elektrisch rijden accutechnologie
Opladen elektrische Volkswagen
ID. Family
MEB-platform
Volkswagen teaser Elektrisch rijden accutechnologie

De beste accutechniek.

Elektrische auto's zijn onder de motorkap nog een stuk technischer dan brandstofauto's. Maar ook bij de elektrische auto's kun je altijd rekenen op de betrouwbaarheid van Volkswagen.

Meer over de accutechnologie van Volkswagen

Volkswagen opladen Passat GTE

De basis van de ID. Family: MEB

Elektrische revolutie.

Volkswagen gebruikt voor onder andere de Polo en Golf het MQB-platform, waar al zo’n 55 miljoen auto’s op zijn gebouwd. Maar voor de nieuwe ID. Family die vanaf 2020 op de markt komt, is er een heel nieuw platform ontwikkeld: het MEB-platform. Dankzij dit platform wordt elektrisch rijden bereikbaar en betaalbaar voor iedereen.
MEB-platform

Ongekende ruimte in het interieur.

Het MEB-platform is speciaal voor 100% elektrische auto's gemaakt. Er is geen verbrandingsmotor nodig en dat bespaart een hoop ruimte. Dit merk je direct in het interieur. De eerste ID. zal ongeveer de afmetingen hebben van een Golf, maar met de interieurruimte van een Passat.
Volkswagen I.D.

Maximale flexibiliteit.

Het nieuw ontwikkelde MEB-platform biedt veel flexibiliteit in het ontwerpen van auto’s. Op hetzelfde platform kunnen compacte auto's, SUV's en MPV's ontwikkeld worden. Het gebruik van één basis voor verschillende elektrische auto’s maakt ze een stuk betaalbaarder.
MEB-platform
MEB-platform
Volkswagen I.D.
MEB-platform

Wellicht vind je dit ook interessant: