Alles over opladen

  • ✓ Ontdek hoe makkelijk laden is
  • ✓ Thuis, op je werk of onderweg
  • ✓ Kom extra ver met de slimme accutechnologie

Je elektrische auto opladen is kinderspel

Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw elektrische auto op te laden. Het aantal oplaadpunten groeit namelijk snel. En dankzij de slimme accutechnologie van Volkswagen, rijd je extra veel kilometers op één lading. Ontdek hoe makkelijk het opladen van je elektrische auto is.

Waar laad jij je elektrische auto op?

 

Heb je een oprit bij je huis? Dan kan je een laadpaal op je eigen terrein laten installeren. Zo'n laadpaal heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Volkswagen werken we voor de installatie samen met mobiliteitspartner Shuttel. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je dealer of regel het direct online

Vind een dealer  Regel direct online

Volkswagen Elektrisch Rijden

Niet iedereen heeft een eigen oprit thuis. Gelukkig is er vaak wel een openbaar laadpunt in de buurt. Met een laadpas kun je het laden bij een openbaar laadpunt eenvoudig starten en stoppen en van de gemaakte kosten ontvang jij, of je werkgever, maandelijks een factuur.

Meer over openbare laadpalen  Vind je dealer

Wil je altijd zorgeloos gebruik maken van alle laadpunten die je onderweg tegenkomt? En maak je regelmatig gebruik van een IONITY-snellaadpunt? Volkswagen We Charge maakt het mogelijk om je met je ID. eenvoudig en tegen transparante laadtarieven onderweg op te laden in heel Europa.

Meer over We Charge

Direct een laadpaal regelen

Met een laadpaal thuis kan je gemakkelijk en voordelig je Volkswagen thuis opladen. Bereken de kosten voor een laadpaal en installatie die past bij jouw situatie met de tool van Shuttel en vraag vrijblijvend een offerte aan.
Regel direct online
Het aanvragen van een laadpaal thuis is zo gedaan. Je Volkswagen dealer helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Zo kun je de laadpaal kopen of laten opnemen in een zakelijk- of Private Leasecontract. Samen met de dealer wordt het volledige proces van aanvraag, inclusief offerte en installatie, afgehandeld.
Vind jouw dichtsbijzijnde dealer

Wat kost het opladen van jouw elektrische auto?

De maandelijkse kosten van een volle accu liggen vaak lager dan van een volle benzine- of dieseltank. De exacte kosten hangen af van de manier waarop je laadt: via een laadpaal bij je thuis, een openbare laadpaal of een snellader. Bij een laadpaal thuis bepaalt je energiecontract je kosten per kWh. We leggen je alles uit op de volgende pagina.

Alles over de kosten van het opladen

Volkswagen ID.5

Laadoplossingen op maat

Als je elektrische auto geleverd is, wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je nieuwe auto en zo snel mogelijk de weg op. Gelukkig zit dat bij Volkswagen wel goed. Tijdens het bestellen van je elektrische auto kun je namelijk direct alles regelen rondom het laden .In één klap heb je dan je laadpunt en laadpas. Voor zakelijk en privé, zo is er altijd een oplossing die bij jou past.

Lees meer over onze laadoplossingen

Elektrische modellen van nu

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.


Vernieuwde ID.3

Prijs vanaf € 39.990


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.4

Prijs vanaf € 44.990


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.5

Prijs vanaf € 53.990


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.7

Prijs vanaf € 61.490Ontdek meer

Stel 'm samen

ID. Buzz

Prijs vanaf € 56.990Ontdek meer

Stel 'm samen

Meer over elektrisch rijden?

Rij op winterbanden

Hoe haal je het maximale uit je elektrische auto bij koud weer?

Winterse omstandigheden zijn voor geen enkele auto optimaal, dus ook niet voor een elektrische. Met deze tips kom jij elektrisch de winter door!

Lees meer
Volkswagen 10 dingen die je wilt weten over elektrisch rijden

10 dingen die je je afvraagt bij elektrisch rijden

Wat gebeurt er eigenlijk als ik met een elektrische auto door de wasstraat rijd? Hier beantwoorden we tien ongebruikelijke vragen over elektrisch rijden.

Lees meer

10 tips om de actieradius te vergroten

Rij jij elektrisch en haal jij alles uit je accu? Met deze 10 tips kom je verder en heb je nooit meer last van laadstress.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe start ik het laden van mijn elektrische auto?

Hoe start ik het laden van mijn elektrische auto?

Voor laden bij een openbaar of privé laadpunt gebruik je de laadkabel die standaard bij je auto zit. Verbindt de auto met het laadpunt met behulp van de laadkabel en houd je laadpas voor de lezer van het laadpunt. Je krijgt nu een melding dat het laden is gestart. De laadkabel wordt vergrendeld op je auto, dus je kunt veilig weglopen terwijl je accu wordt opgeladen. Voor een snellader heb je geen aparte laadkabel nodig, die zit namelijk al vast aan het laadpunt.

Welke stekker heb ik nodig?

Welke stekker heb ik nodig?

Als je een elektrische Volkswagen koopt, zorgen wij voor de juiste stekker. Die zit al bij je auto. Volkswagen gebruikt een Type 2 stekker, oftewel een 'Mennekes’ stekker. Voor snelladen heb je geen stekker nodig, die zit namelijk al vast aan de oplaadpaal.

Waar staan openbare laadpalen?

Waar staan openbare laadpalen?

Een overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland en Europa vind je op oplaadpalen.nl.

Wat kost het opladen van mijn auto?

Wat kost het opladen van mijn auto?

Het volledig opladen van een elektrische auto is vaak goedkoper dan een volle tank benzine of diesel. Maar wat kost elektrisch opladen dan precies? Ontdek alles over de kosten van het opladen van een elektrische auto.

Kan ik zien wanneer de auto volledig is opgeladen?

Kan ik zien wanneer de auto volledig is opgeladen?

Ja. Dit wordt weergegeven op het thuislaadpunt, via een smartphone app en via de laadstatusindicator in het dashboard.

Kan ik ook alleen snelladen, en thuisladen overslaan?

Kan ik ook alleen snelladen, en thuisladen overslaan?

In theorie is dat mogelijk, maar in de praktijk is thuisladen en openbaar laden praktischer. Snellaadstations vind je met name langs snelwegen. Laden bij een snellaadstation betekent dat je ter plekke moet wachten totdat de auto voldoende opgeladen is. Als je je auto thuis of op het werk oplaadt, kun jij gewoon door met je dag terwijl je auto weer op volle kracht komt.

Is snelladen slecht voor de accu?

Is snelladen slecht voor de accu?

Nee, snelladen is niet per definitie slecht voor de accu. Zeker als je maar af en toe snelladers gebruikt, is het geen enkel probleem. Volg wel altijd de laadinstructies op.

Mag ik het laadproces onderbreken als de accu nog niet volledig geladen is?

Mag ik het laadproces onderbreken als de accu nog niet volledig geladen is?

Ja. Dit kan door de auto te ontgrendelen met de afstandsbediening en vervolgens de laadkabel binnen 30 seconden te ontkoppelen.

Moet ik wachten tot de batterij helemaal leeg is voordat ik de auto oplaad?

Moet ik wachten tot de batterij helemaal leeg is voordat ik de auto oplaad?

Nee, je kunt de accu op elk gewenst moment bijladen. De capaciteit wordt namelijk niet beïnvloed door gedeeltelijk laden, omdat de lithium-ion accu geen geheugeneffect heeft.


Wat is het verschil tussen laden op wisselstroom of op gelijkstroom?

Wat is het verschil tussen laden op wisselstroom of op gelijkstroom?

Een reguliere laadpaal levert wisselstroom. Omdat je elektrische auto gelijkstroom nodig heeft, vindt er in de auto een stroomtransformatie plaats tijdens het laden. Bij een snellader werkt dit iets anders. Deze speciale laadpalen leveren van zichzelf al gelijkstroom, waardoor er geen omzetting nodig is en je auto dus sneller laadt.