Opladen van je elektrische auto

  • ✓ Ontdek hoe makkelijk laden is
  • ✓ Thuis, op je werk of onderweg
  • ✓ Kom extra ver met de slimme accutechnologie

Je elektrische auto opladen is kinderspel

Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw Volkswagen op te laden. Het aantal oplaadpunten groeit namelijk snel. En dankzij de slimme accutechnologie van Volkswagen, rijd je extra veel kilometers op één lading. Ontdek hoe makkelijk het laden van je elektrische auto is.


Waar laad jij je elektrische auto op?

Nederland is groot voorstander van elektrisch rijden, en daarom staan er al tienduizenden openbare laadpalen in ons land. Ook de hoeveelheid snelladers neemt snel toe. Of je nou een regulier laadpunt of snellader gebruikt - laden is altijd simpel. Je ontvangt bij aankoop van een elektrische auto een laadkabel. Steek de ene kant van de kabel in de auto en de andere in de laadpaal, en scan je laadsleutelhanger. Als jij klaar bent met werken of 's ochtends opstaat, is je auto weer klaar om de weg op te gaan.

Een laadpaal op je oprit of in je garage maakt het leven nog makkelijker. Steek de kabel van je laadpaal in de auto en scan de laadpas. Zo simpel is het. Nog geen laadpaal thuis? Ontdek nu hoe je er een aanvraagt.

Volkswagen Elektrisch Rijden
 
Regel laadoplossingen bij je dealer

Laadoplossingen op maat

In één keer alles rondom opladen en mobiliteit regelen? Dat kan bij je Volkswagen dealer. Je dealer helpt je graag met een:

  • Laadpunt thuis of op het werk
  • Laadsleutelhanger
  • Vaste tarieven per kWh
  • Thuisladen automatisch verrekenen met je werkgever

Ontdek alle laadoplossingen

Veelgestelde vragen

Hoe start ik het laden van mijn elektrische auto?

Hoe start ik het laden van mijn elektrische auto?

Voor laden bij een openbaar of privé laadpunt gebruik je de laadkabel die standaard bij je auto zit. Verbindt de auto met het laadpunt met behulp van de laadkabel en houd je laadpas voor de lezer van het laadpunt. Je krijgt nu een melding dat het laden is gestart. De laadkabel wordt vergrendeld op je auto, dus je kunt veilig weglopen terwijl je accu wordt opgeladen. Voor een snellader heb je geen aparte laadkabel nodig, die zit namelijk al vast aan het laadpunt.

Welke stekker heb ik nodig?

Welke stekker heb ik nodig?

Als je een elektrische Volkswagen koopt, zorgen wij voor de juiste stekker. Die zit al bij je auto. Volkswagen gebruikt een Type 2 stekker, oftewel een 'Mennekes’ stekker. Voor snelladen heb je geen stekker nodig, die zit namelijk al vast aan de oplaadpaal.

Waar staan openbare laadpalen?

Waar staan openbare laadpalen?

Een overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland vind je op Oplaadpalen.nl.

Krijg ik als ondernemer fiscaal voordeel op een laadpunt?

Krijg ik als ondernemer fiscaal voordeel op een laadpunt?

Voor laadpunten die in 2019 worden besteld, is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de regeling voor versneld afschrijven (VAMIL) van toepassing. In het kader van de MIA kan bij aanschaf of financial lease in 2019 36% van de aanschafprijs worden afgetrokken van de belastbare bedrijfswinst. Daarnaast kan 75% van de aanschafprijs versneld worden afgeschreven op basis van de VAMIL. Omdat het minimale investeringsbedrag voor de MIA € 2.500 is, dien je het laadpunt gelijktijdig met de elektrische auto aan te melden.


Wat kost het opladen van mijn auto?

Wat kost het opladen van mijn auto?

Het volledig opladen van een elektrische auto is vaak goedkoper dan een volle tank benzine of diesel. Maar wat kost elektrisch opladen dan precies? Ontdek alles over de kosten van het opladen van een elektrische auto.

Kan ik zien wanneer de auto volledig is opgeladen?

Kan ik zien wanneer de auto volledig is opgeladen?

Ja. Dit wordt weergegeven op het thuislaadpunt, via een smartphone app en via de laadstatusindicator in het dashboard.

Kan ik ook alleen snelladen, en thuisladen overslaan?

Kan ik ook alleen snelladen, en thuisladen overslaan?

In theorie is dat mogelijk, maar in de praktijk is thuisladen en openbaar laden praktischer. Snellaadstations vind je met name langs snelwegen. Laden bij een snellaadstation betekent dat je ter plekke moet wachten totdat de auto voldoende opgeladen is. Als je je auto thuis of op het werk oplaadt, kun jij gewoon door met je dag terwijl je auto weer op volle kracht komt.

Is snelladen slecht voor de accu?

Is snelladen slecht voor de accu?

Nee, snelladen is niet per definitie slecht voor de accu. Zeker als je maar af en toe snelladers gebruikt, is het geen enkel probleem. Volg wel altijd de laadinstructies op.

Mag ik het laadproces onderbreken als de accu nog niet volledig geladen is?

Mag ik het laadproces onderbreken als de accu nog niet volledig geladen is?

Ja. Dit kan door de auto te ontgrendelen met de afstandsbediening en vervolgens de laadkabel binnen 30 seconden te ontkoppelen.

Moet ik wachten tot de batterij helemaal leeg is voordat ik de auto oplaad?

Moet ik wachten tot de batterij helemaal leeg is voordat ik de auto oplaad?

Nee, je kunt de accu op elk gewenst moment bijladen. De capaciteit wordt namelijk niet beïnvloed door gedeeltelijk laden, omdat de lithium-ion accu geen geheugeneffect heeft.


Wat is het verschil tussen laden op wisselstroom of op gelijkstroom?

Wat is het verschil tussen laden op wisselstroom of op gelijkstroom?

Een reguliere laadpaal levert wisselstroom. Omdat je elektrische auto gelijkstroom nodig heeft, vindt er in de auto een stroomtransformatie plaats tijdens het laden. Bij een snellader werkt dit iets anders. Deze speciale laadpalen leveren van zichzelf al gelijkstroom, waardoor er geen omzetting nodig is en je auto dus sneller laadt.

Meer weten over opladen?

Modellen van nu

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.


id elektrisch rijden
ID.3

Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. De ID.3 is het eerste model van de nieuwe generatie elektrische auto's.

 

Ontdek nu

Volkswagen ID.4
ID.4

Combineer het beste van twee werelden met de ID.4. De ruimte en het comfort van een SUV, de kracht van een elektrische auto. Wat wil je nog meer.Ontdek nu

Volkswagen ID.5
ID.5

Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert de ID.5 de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé. Maak kennis met de stijlvolste vorm van elektrisch rijden.

 

Ontdek nu

Modellen van de toekomst

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Familie.


ID. BUZZ

Een eerbetoon aan een icoon. Terug van weggeweest, maar nu als hypermoderne bus.


Ontdek nu

Volkswagen ID. CROZZ
ID. CROZZ

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een augmented-reality-head-updisplay. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

ID. Vizzion
ID. VIZZION

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen