Opladen van je elektrische auto

  • Ontdek hoe makkelijk laden is
  • Thuis, op je werk of onderweg
  • Kom extra ver met de slimme accutechnologie

Je elektrische auto opladen is kinderspel

Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om jouw Volkswagen op te laden. Het aantal oplaadpunten groeit namelijk snel. En dankzij de slimme accutechnologie van Volkswagen, rijd je extra veel kilometers op één lading. Ontdek nu hoe makkelijk het laden van je elektrische auto is.

Waar laad jij op?

Nederland is groot voorstander van elektrisch rijden, en daarom staan er al tienduizenden openbare laadpalen in ons land. Ook de hoeveelheid snelladers neemt snel toe. Of je nou een regulier laadpunt of snellader gebruikt - laden is altijd simpel. Je ontvangt bij aankoop van een elektrische auto een laadkabel. Steek de ene kant van de kabel in de auto en de andere in de laadpaal, en scan je laadsleutelhanger. Als jij klaar bent met werken of 's ochtends opstaat, is je auto weer klaar om de weg op te gaan.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Een laadpaal op je oprit of in je garage maakt het leven nog makkelijker. Steek de kabel van je laadpaal in de auto en scan de laadpas. Zo simpel is het. Nog geen laadpaal thuis? Ontdek nu hoe je er een aanvraagt.

Volkswagen Elektrisch Rijden
 

Advies op maat

Ben je enthousiast over elektrisch rijden, maar weet je nog niet precies welke laadoplossing het beste bij jou past? Of je wel voor die eigen laadpaal en dat laadabonnement moet gaan, of toch niet? Volg de stappen in de online keuzetool en ontvang persoonlijk advies en een kostenplaatje.

Veelgestelde vragen

Waar staan openbare laadpalen?

Waar staan openbare laadpalen?

Een overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland vind je op Oplaadpalen.nl.

Wat is het verschil tussen laden op wisselstroom of op gelijkstroom?

Wat is het verschil tussen laden op wisselstroom of op gelijkstroom?

Een reguliere laadpaal levert wisselstroom. Omdat je elektrische auto gelijkstroom nodig heeft, vindt er in de auto een stroomtransformatie plaats tijdens het laden. Bij een snellader werkt dit iets anders. Deze speciale laadpalen leveren van zichzelf al gelijkstroom, waardoor er geen omzetting nodig is en je auto dus sneller laadt.

Waar kan ik mijn auto opladen?

Waar kan ik mijn auto opladen?

Er zijn grofweg vier soorten laadpunten; bij je thuis, op je werk, in het openbaar en snellaadstations die je vaak vindt langs de snelweg. Hoe werkt opladen aan zo’n laadpaal eigenlijk? Lees hier meer over.

Wat kost het opladen van mijn auto?

Wat kost het opladen van mijn auto?

Een volle elektrische tank is goedkoper dan een volle bezine- of dieseltank. Maar wat kost elektrisch opladen dan precies? Bekijk onze video over het betalen voor laden.

Meer weten over opladen?

Modellen van nu

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische Volkswagen.

id elektrisch rijden
ID.3

Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. De ID.3 verwelkomen we in de tweede helft 2020 als eerste model van de nieuwe generatie.

Ontdek nu

Volkswagen e-Golf
e-Golf

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen e-up!
e-up!

Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu

Modellen van de toekomst

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Family.

Volkswagen ID. BUZZ
ID. BUZZ

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

Ontdek nu

Volkswagen ID. CROZZ
ID. CROZZ

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

ID. Vizzion
ID. VIZZION

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen