ESP. Elektronisch Stabilisatie Programma

tiguan features esp

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat je auto in kritieke situaties uitbreekt. Bijvoorbeeld als je dreigt te slippen of als je plotseling een uitwijkmanoeuvre moet maken. Zo blijf je altijd veilig op de weg.

Je elektronische beschermengel

ESP is je extra paar ogen in de auto. Moet je plotseling uitwijken? Dan corrigeert het systeem de rijrichting van je auto door het wiel met de minste grip af te remmen. Zo voorkom je dat je in een slip raakt en wordt de kans op een aanrijding een stuk kleiner.
ESP

Met een veilig gevoel de weg op

ESP zorgt ervoor dat je met een veilig gevoel de weg op gaat. Je grip verliezen op een natte helling of in een slip raken op een besneeuwde weg? Geen zorgen. Door de handige technieken voorkomt het systeem gevaarlijke situaties. Wel zo relaxed. 
ESP

Samenwerking met slimme technieken

Met verschillende technieken maakt ESP autorijden gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de hydraulische remassistent die de remdruk verhoogt wanneer je hard moet remmen. Of de dynamische wegrijhulp, die de remmen even vasthoudt als je wegrijdt op een heuvel. Makkelijker wordt het bijna niet. 
ESP

Wil jij ook slimme features?

Zoek jouw dichtstbijzijnde dealer en plan direct een proefrit.
Bekijk 'm in het echt

Kom langs bij een dealer in de buurt

Ervaar het zelf

Ontdek of de iets voor jou is