Elektronisch Stabilisatie Programma

ESP. Elektronisch Stabilisatie Programma.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat je auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Zo blijf je altijd veilig op de weg.

Je elektronische beschermengel.

ESP is een systeem wat ervoor zorgt dat, wanneer je in een kritieke situatie dreigt te komen, je veilig op de weg blijft. Zodra een uitwijkmanoeuvre onvermijdelijk is, corrigeert ESP de koers van je auto door het wiel met de minste grip af te remmen. Hiermee voorkomt het systeem dat je in een slip raakt en wordt de kans op een aanrijding geminimaliseerd.
ESP: Uw elektronische beschermengel

Met een veilig gevoel de weg op.

ESP zorgt ervoor dat je met een veilig gevoel de weg op kunt gaan. Je hoeft zich geen zorgen te maken over eventueel verlies van grip of het in een slip raken. Dat is wel zo rustgevend als je de weg op gaat.
ESP: Met een veilig gevoel de weg op

Samenwerking met slimme technieken.

ESP werkt samen met technieken om autorijden gemakkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de hydraulische remassistent die de remdruk verhoogt wanneer je hard moet remmen. Of de dynamische wegrijhulp, die de remmen even vasthoudt als je wegrijdt op een heuvel.
ESP: Samenwerking met slimme technieken
Volkswagen DSG Technieken
Wil je meer weten over de technieken van Volkswagen?