DSG. Direct Shift Gear

DSG-automaat

Soepel schakelen terwijl je daar zelf niets voor hoeft te doen? Onze Direct Shift Gear staat voor je klaar. Het systeem schakelt in een fractie van een seconde van de ene naar de andere versnelling, zonder de aandrijvende kracht te onderbreken. 

De ongeëvenaarde automaat

De DSG combineert in feite twee versnellingsbakken. De 1e, 3e, 5e en 7e versnelling liggen op de ene as, de 2e, 4e en 6e op de andere. Kleine aanpassing, maar met een groot effect. Door de in de versnellingsbak ingebouwde dubbele koppeling, rijd je namelijk ononderbroken en wissel je comfortabel van versnelling. 

DSG

Bespaar 10% op jouw brandstofkosten

Een Volkswagen met DSG accelereert niet alleen sneller, maar is ook een stuk zuiniger. Het brandstofgebruik – en daarmee de CO2-uitstoot – vermindert met zo’n 10%. Dat betekent een dubbele besparing: minder milieubelasting én minder kosten voor jou.
Volkswagen pedaal

Comfortabeler en zuiniger rijden

DSG wordt ook wel de ‘groene versnellingsbak’ genoemd. En dat is niet voor niets. Een Direct Shift Gear is namelijk een comfortabel en energie-efficiënt alternatief voor de automatische versnellingsbak en de handgeschakelde transmissie. De techniek is één van de redenen dat Volkswagen groene energielabels en gunstige CO2-waardes scoort.
DSG

Wil jij ook slimme features?

Zoek jouw dichtstbijzijnde dealer en plan direct een proefrit.
Bekijk live

Kom langs bij een dealer in de buurt

Ervaar het zelf

Ontdek of de iets voor jou is