Volkswagen Techniek DSG

DSG. Direct Shift Gear.

DSG staat voor Direct Shift Gear, een systeem dat in een fractie van een seconde, automatisch van de ene naar de andere versnelling schakelt, zonder dat de aandrijvende kracht wordt onderbroken.

De ongeëvenaarde automaat.

De DSG laat zich omschrijven als twee versnellingsbakken ineen. De 1e, 3e, 5e en 7e versnelling liggen op de ene as, de 2e, 4e en 6e op de andere. De in de DSG-versnellingsbak ingebouwde met dubbele koppeling maakt het mogelijk om ononderbroken te rijden en comfortabel van versnelling te wisselen.

Bespaar 10% op jouw brandstofkosten.

De Volkswagen DSG-innovatie levert niet alleen snellere acceleratie maar is ook zuiniger. Het brandstofgebruik – en daarmee de CO2-uitstoot – wordt verminderd met zo’n 10% en dat betekent een dubbele besparing: minder milieubelasting, minder kosten voor jou.
Volkswagen Techniek brandstofkosten DSG

Comfortabeler en zuiniger rijden.

DSG wordt ook wel de ‘groene versnellingsbak’ genoemd. Het is een comfortabel en energie-efficiënt alternatief voor de automatische versnellingsbak en de handgeschakelde transmissie. Deze techniek is één van de redenen dat Volkswagen groene energielabels en gunstige CO2-waardes scoort. DSG is een comfortabel en energie-efficiënt alternatief.
Volkswagen Technieken DSG Comfortabel
Volkswagen DSG Technieken
Wil je meer weten over de technieken van Volkswagen?