De nieuwe generatie Volkswagens.

Boordevol innovaties.

robopak

Innovatie voor iedereen.

De nieuwe Volkswagen modellen zitten vol met slimme innovaties. Zo kun je het infotainmentsysteem van de Golf bedienen met gebaren, houdt de nieuwe Polo automatisch afstand op je voorganger zonder dat je hoeft te remmen en is het met de Arteon mogelijk om automatisch je snelheid aan te passen aan de maximumsnelheden die op dat moment zijn toegestaan. Moeilijk uit te leggen, hoe makkelijk de innovaties van Volkswagen zijn. Bekijk daarom de video's of ga voor een proefrit naar jouw lokale dealer en ervaar het zelf!

Bergwegrijhulp Hill-Hold.

Je Volkswagen neemt voor jou de hellingproef

Kom je stil te staan op een helling, dan hoef jij je voortaan geen zorgen te maken dat je achteruit rolt. De automatische rem zorgt ervoor dat je auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Hill-Hold schakelt zichzelf ongemerkt in als je stil staat op een helling en schakelt uit zodra je weer gas geeft. Hoe steil de helling ook is, je rijdt zo weer weg.

Achteruitrijcamera met Park Distance Control.

Makkelijk parkeren met een achteruitrijcamera

Achteruit inparkeren wordt een stuk makkelijker met Park Distance Control. Met de achteruitrijcamera overzie je de situatie tot in detail. In het display van het multimediasysteem heb je namelijk exact in beeld wat er achter de auto gebeurt. Handig bij achteruitrijden én bij het inparkeren.

Easy Open. Automatische kofferbakopener

Voor al die momenten dat je je handen vol hebt aan tassen, koffers of buggy’s heeft Volkswagen iets even simpel als slims ontwikkeld. Een achterklep die door één voetbeweging automatisch opent en weer sluit.

Cruise Control.

Cruise Control maakt het mogelijk een constante snelheid te behouden waardoor er zuiniger en comfortabeler gereden kan worden. Ook verkleint het de kans op te hard rijden.

Lees meer over Cruise Control

Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control (ACC) behoudt automatisch afstand tot jouw voorganger en accelereert vervolgens naar de ingestelde snelheid als er ruimte is. Zo wordt het gebruik van Cruise Control nóg comfortabeler.

Lees meer over ACC

Park Assist.

Het parkeren van de auto wordt je wel heel erg gemakkelijk gemaakt met Park Assist. Je dient alleen gas te geven en te remmen en jouw Volkswagen doet de rest voor je.

Lees meer over Park Assist

Park Distance Control

Park Distance Control.

Park Distance Control helpt je bij het in- en uitparkeren. Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels voor en achter de auto.

Lees meer over Park Distance Control

Area view.

Soms kom je ogen te kort. Als je bijvoorbeeld in kleine straatjes moet manoeuvreren helpt Area View je om een oogje in het zeil te houden. Vier camera’s monitoren de situatie tot in de kleinste hoekjes. Achter, voor, vogelperspectief; niets ontsnapt aan de camera. Je kunt zelfs een blik om de hoek werpen.

Trailer Assist.

Manoeuvreren met een aanhanger, dat kan knap lastig zijn. De aanhangwagenmanoeuvreerhulp ‘Trailer Assist’ biedt uitkomst. Deze slimme assistent stuurt je auto mét aanhanger probleemloos voor je in en neemt het sturen van je over. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar ook frustratie.

City Emergency Braking.

Nooit meer een ongeluk bij lage snelheden.

Dit innovatieve systeem is actief als je tussen de 0 en 30 km/u rijdt en waarschuwt bij een dreigende botsing in het drukke stadsverkeer of in de file. Als een reactie vervolgens uitblijft remt het systeem geheel zelfstandig. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden of wordt schade beperkt.

ESP.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat je auto uitbreekt, bijvoorbeeld bij een dreigende slip. Zo blijf je altijd veilig op de weg.

Lees meer over ESP

Voetgangersherkenning.

Voetgangersherkenning helpt aanrijdingen voorkomen. De auto waarschuwt zelfs in donkere en onoverzichtelijke verkeerssituaties als er een voetganger nadert. Reageer je niet op tijd, dan remt de auto automatisch af.

Traffic Jam Assist.

Remt en geeft gas in de file. De file-assistent ‘Traffic Jam Assist’ zorgt ervoor dat je bij filerijden tussen de lijnen blijft en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Deze assistent loodst je zelfs veilig over smalle rijbaangedeelten en versmalde rijbanen bij wegwerkzaamheden.

“Blind Spot”-sensor

Helpt je veilig van baan te wisselen. Met de dodehoeksensor “Blind Spot”-sensor zie je nooit meer een auto over het hoofd. Dankzij het slimme radarsysteem worden voertuigen gesignaleerd die zich in de dodehoek bevinden. Met behulp van een lichtsignaal in de zijspiegel wordt aangegeven of je van baan kunt wisselen of dit toch beter niet kan doen. Veilig én innovatief.

Lane Assist.

De rijstrookbehoudassistent “Lane Assist” houdt je veilig binnen de lijnen. Dit systeem helpt je wanneer je met je auto per ongeluk van je baan afwijkt. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zorgt ervoor dat de auto binnen de lijnen blijft rijden zolang je zelf geen richting aangeeft. Het systeem corrigeert de auto door een beetje tegenstuur te geven, zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Een veilig gevoel.

Motoren.

BiTDI

BiTDI.

De krachtigste ooit.

Met de nieuwe 2.0 TDI biturbo brengt Volkswagen zijn sterkste viercilinder diesel ooit uit. Met circa 5,0 l/100 km is hij nog zeer zuinig ook. Dat verwacht je niet bij 176 kW/240 pk!

De zuinige DSG-automaat.

Bespaar je 10% op jouw brandstofkosten.

Deze nieuwe generatie automaat levert niet alleen snellere acceleratie, maar is tegelijk zuiniger. De DSG-automaat vermindert jouw brandstofgebruik - en daarmee CO2-uitstoot – met zo’n 10%. En dat betekent dubbele winst: minder milieubelasting en minder kosten voor jou.

TDI.

Turbocharged Direct Injection, afgekort met TDI, is de naam die Volkswagen hanteert voor de schone kracht van de dieselmotoren. De TDI-motoren zijn voorzien van common-rail technologie.

Lees meer over TDI

TSI.

Bij de TSI-benzinemotoren van Volkswagen is de motorinhoud kleiner dan voorheen. Toch zijn deze motoren krachtiger door onder andere een directe inspuiting.

Lees meer over TSI

Recuperatie.

Een slimme, zwaardere dynamo die alleen aanstaat tijdens het remmen, helpt je om het meeste uit je E-model of Hybride auto te halen. Het systeem wekt energie op tijdens het remmen en vaart minderen en levert deze energie terug aan de accu.

Lees meer over Recuperatie

Infotainment.

Infotainmentsysteem Discover Media.

Het navigatie-, radio- en multimediasysteem Discover Media is volledig geïntegreerd in het middenconsole.

Lees meer over dit infotainmentsystem

Dynaudio

Dynaudio.

Zet de toon in muziekbeleving.

Voor de echte muziekfreak heeft Volkswagen iets bijzonders. Het high-end geluidssysteem Dynaudio levert topkwaliteit geluid en een optimale muziekbeleving. Je moet een proefrit maken om het zelf te ervaren. Zo overdonderend kan je playlist ‘on tour’ zijn!

Infotainmentsysteem Discover Pro.

Het infotainmentsysteem Discover Pro bedien je via het 20,3 centimeter grote touchscreen of met behulp van jouw stem.

Lees meer over Discover Pro

App-Connect.

App-Connect maakt het mogelijk via het beeldscherm van jouw infotainmentsysteem direct apps van je smartphone bedienen.

Lees meer over App-Connect

Gesture Control.

Bedien met één beweging. Je bereikt heel veel met een klein gebaar. Het ‘Discover Pro’ navigatie- en multimediascherm bedien je namelijk met een simpele beweging van jouw hand. Blader bijvoorbeeld door de menu’s of wissel gemakkelijk van nummer.

Active Info Display.

De belangrijkste informatie altijd in zicht. Kies op het Active Info Display zelf welke informatie dit compleet digitale dashboard toont. Van snelheid, toerental en navigatie-info tot uitgebreide infotainmentfuncties. Je kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig de navigatiekaart in het display integreren. 

Comfort.

XDS-sperdifferentieel.

Soepele bochten, grip op de weg.

Met XDS-sperdifferentieel begrijpt jouw auto onmiddellijk welke kant je op wilt. Het systeem zorgt voor minder onderstuur en geeft jouw stuurgedrag precisie. Zonder dat je veel aan het stuur hoeft te draaien neem je bochten snel en soepel en houdt je grip op de weg.

 

Climatronic.

De volautomatische Climatronic airconditioning help je met het bepalen van de juiste temperatuur in de auto. Afhankelijk van het type auto kun je meerdere zones in de auto individueel regelen.

Lees meer over Climatronic

DCC.

Dynamic Chassis Control (DCC) biedt de berijder de optie om het onderstel van de auto in te stellen naar de persoonlijke voorkeur. Sportief of juist comfortabel? Aan jou de keus.

Lees meer over DCC