De nieuwe generatie Volkswagens

Boordevol innovaties

robopak

Innovatie voor iedereen

De nieuwe Volkswagen modellen zitten vol met slimme innovaties. Zo kun je het infotainmentsysteem van de Golf bedienen met gebaren, houdt de nieuwe Polo automatisch afstand op je voorganger zonder dat je hoeft te remmen en is het met de Arteon mogelijk om automatisch je snelheid aan te passen aan de maximumsnelheden die op dat moment zijn toegestaan. Moeilijk uit te leggen, hoe makkelijk de innovaties van Volkswagen zijn. Bekijk daarom de video's of ga voor een proefrit naar jouw lokale dealer en ervaar het zelf!

Bergwegrijhulp Hill-Hold

Je Volkswagen neemt voor jou de hellingproef

Kom je stil te staan op een helling, dan hoef jij je voortaan geen zorgen te maken dat je achteruit rolt. De automatische rem zorgt ervoor dat je auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Hill-Hold schakelt zichzelf ongemerkt in als je stil staat op een helling en schakelt uit zodra je weer gas geeft. Hoe steil de helling ook is, je rijdt zo weer weg.

Achteruitrijcamera met Park Distance Control

Makkelijk parkeren met een achteruitrijcamera

Achteruit inparkeren wordt een stuk makkelijker met Park Distance Control. Met de achteruitrijcamera overzie je de situatie tot in detail. In het display van het multimediasysteem heb je namelijk exact in beeld wat er achter de auto gebeurt. Handig bij achteruitrijden én bij het inparkeren.

Easy Open. Automatische kofferbakopener

Voor al die momenten dat je je handen vol hebt aan tassen, koffers of buggy’s heeft Volkswagen iets even simpel als slims ontwikkeld. Een achterklep die door één voetbeweging automatisch opent en weer sluit.

Cruise Control

Cruise Control maakt het mogelijk een constante snelheid te behouden waardoor er zuiniger en comfortabeler gereden kan worden. Ook verkleint het de kans op te hard rijden.

Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control (ACC) behoudt automatisch afstand tot jouw voorganger en accelereert vervolgens naar de ingestelde snelheid als er ruimte is. Zo wordt het gebruik van Cruise Control nóg comfortabeler.

Lees meer over ACC

Park Assist

Het parkeren van de auto wordt je wel heel erg gemakkelijk gemaakt met Park Assist. Je dient alleen gas te geven en te remmen en jouw Volkswagen doet de rest voor je.

Lees meer over Park Assist

Park Distance Control

Park Distance Control

Park Distance Control helpt je bij het in- en uitparkeren. Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels voor en achter de auto.

Area view

Soms kom je ogen te kort. Als je bijvoorbeeld in kleine straatjes moet manoeuvreren helpt Area View je om een oogje in het zeil te houden. Vier camera’s monitoren de situatie tot in de kleinste hoekjes. Achter, voor, vogelperspectief; niets ontsnapt aan de camera. Je kunt zelfs een blik om de hoek werpen.

Trailer Assist

Manoeuvreren met een aanhanger, dat kan knap lastig zijn. De aanhangwagenmanoeuvreerhulp ‘Trailer Assist’ biedt uitkomst. Deze slimme assistent stuurt je auto mét aanhanger probleemloos voor je in en neemt het sturen van je over. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar ook frustratie.

City Emergency Braking

 

Nooit meer een ongeluk bij lage snelheden

Dit innovatieve systeem is actief als je tussen de 0 en 30 km/u rijdt en waarschuwt bij een dreigende botsing in het drukke stadsverkeer of in de file. Als een reactie vervolgens uitblijft remt het systeem geheel zelfstandig. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden of wordt schade beperkt.

ESP

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat je auto uitbreekt, bijvoorbeeld bij een dreigende slip. Zo blijf je altijd veilig op de weg.

Lees meer over ESP

Voetgangersherkenning

Voetgangersherkenning helpt aanrijdingen voorkomen. De auto waarschuwt zelfs in donkere en onoverzichtelijke verkeerssituaties als er een voetganger nadert. Reageer je niet op tijd, dan remt de auto automatisch af.

Traffic Jam Assist

Remt en geeft gas in de file. De file-assistent ‘Traffic Jam Assist’ zorgt ervoor dat je bij filerijden tussen de lijnen blijft en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Deze assistent loodst je zelfs veilig over smalle rijbaangedeelten en versmalde rijbanen bij wegwerkzaamheden.

“Blind Spot”-sensor

Helpt je veilig van baan te wisselen. Met de dodehoeksensor “Blind Spot”-sensor zie je nooit meer een auto over het hoofd. Dankzij het slimme radarsysteem worden voertuigen gesignaleerd die zich in de dodehoek bevinden. Met behulp van een lichtsignaal in de zijspiegel wordt aangegeven of je van baan kunt wisselen of dit toch beter niet kan doen. Veilig én innovatief.

Lane Assist

De rijstrookbehoudassistent “Lane Assist” houdt je veilig binnen de lijnen. Dit systeem helpt je wanneer je met je auto per ongeluk van je baan afwijkt. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zorgt ervoor dat de auto binnen de lijnen blijft rijden zolang je zelf geen richting aangeeft. Het systeem corrigeert de auto door een beetje tegenstuur te geven, zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Een veilig gevoel.

Comfort

XDS-sperdifferentieel

Soepele bochten, grip op de weg

Met XDS-sperdifferentieel begrijpt jouw auto onmiddellijk welke kant je op wilt. Het systeem zorgt voor minder onderstuur en geeft jouw stuurgedrag precisie. Zonder dat je veel aan het stuur hoeft te draaien neem je bochten snel en soepel en houdt je grip op de weg.

 

Climatronic

De volautomatische Climatronic airconditioning help je met het bepalen van de juiste temperatuur in de auto. Afhankelijk van het type auto kun je meerdere zones in de auto individueel regelen.

DCC

Dynamic Chassis Control (DCC) biedt de berijder de optie om het onderstel van de auto in te stellen naar de persoonlijke voorkeur. Sportief of juist comfortabel? Aan jou de keus.