Service bij een elektrische auto

E-modellen Volkswagen
Wanneer je kiest voor een elektrische auto, dan kies je bewust voor stil, schoon en zuinig rijden met een heel nieuw gebruik. Benzine tanken of verversen van olie bijvoorbeeld behoren tot het verleden. Wat heb je nodig om elektrisch te rijden?

Alles-in-één.

Alles wat je nodig hebt om elektrisch te rijden, krijg je bij Volkswagen in een service pakket bij aankoop of lease van jouw auto.

Kabels.

Om de accu van een plug-in hybride of elektrische auto te verbinden met een oplaadpunt ontvang je twee kabels bij de aankoop van jouw auto. Een kabel om in een noodgeval te laden via een huishoudelijk stopcontact en een kabel die je gebruikt om te laden via een laadpunt. Volkswagen adviseert je alleen in geval van nood een huishoudelijk stopcontact te gebruiken voor het opladen van jouw auto. Je loopt het risico dat jouw stoppen doorslaan wanneer er bij het opladen teveel stroom wordt gevraagd. Dit kan gebeuren wanneer je tijdens het laden van jouw auto ook een wasmachine en afwasmachine hebt draaien.
Volkswagen E-services kabel
Volkswagen E-services stekker

CCS.

Een CCS-aansluiting (Combined Charging System of Snellader) is een soort van turbostekker voor het opladen. Hiermee kun je ook sneller laden met gelijkstroom. Publieke CCS-snellaadstations leveren 80% van het accuvermogen in slechts 30 minuten.

Laadpunten.

Via een huishoudelijk stopcontact duurt het ongeveer negen uur om de lege accu van de e-up! weer helemaal op te laden. Als je het Smart thuislaadpakket van de e-up! aanschaft, dan duurt het opladen ca. 6 uur. Bestel je het Smart thuislaadpakket van de e-Golf dan laad je jouw accu in minder dan 5,5 uur naar 100%.
Elektrisch rijden Volkswagen e-up oplader