De kosten van een elektrische auto opladen.

  • 50 tot 70 procent voordeliger dan reguliere brandstof tanken
  • Elke maand een helder kostenoverzicht van je laadpas
  • Ook goed geregeld voor zakelijk leaserijders

Bespaar kosten en behoud overzicht.

Een volle elektrische tank is een stuk goedkoper dan een een benzine- of dieseltank. Het scheelt je zo 50 tot 70 procent per laadbeurt. En de kosten die je maakt, houd je gemakkelijk in de gaten met je laadabonnement. Het maakt niet uit of je onderweg, op het werk of zelfs thuis laadt: je pas en het bijbehorende abonnement zijn dé manier om de kosten van het opladen af te rekenen en inzichtelijk te houden.

Waar gebruik je jouw auto voornamelijk voor?

Hoe duur het opladen van een elektrische auto is, verschilt. Thuis laden is bijvoorbeeld goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. De kosten zijn het hoogst bij een snellader, omdat je daar nog een extra toeslag betaalt. Toch ben je met een volle accu goedkoper uit dan met een volle brandstoftank. Als je uitgaat van een gemiddelde stroomprijs van € 0,23 per kWh, dan is de accu van je e-Golf volledig volgeladen voor nog geen € 10.

Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Voor zakelijk gebruik gelden natuurlijk dezelfde tarieven als voor privégebruik. Het enige verschil is dat je de gemaakte kosten doorberekent aan je werkgever. Als je de auto enkel voor zakelijke doeleinden gebruikt, gebeurt dit vaak al automatisch of declareer je je maandafschrift. Er zijn ook slimme laadpalen, die het mogelijk maken gegevens over de geladen stroom direct door te sturen voor verrekening. Als je de auto ook deels buiten werk gebruikt, is het verstandig hier van tevoren afspraken over te maken met je werkgever.

Meer weten over opladen?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen.