De kosten van een elektrische auto opladen

  • 50 tot 70 procent voordeliger dan reguliere brandstof tanken
  • Elke maand een helder kostenoverzicht van je laadpas
kosten opladen elektrische auto

Bespaar kosten met een elektrische auto

De maandelijkse kosten van een volle accu liggen een stuk lager dan van een volle benzine- of dieseltank. Het scheelt je zo’n 50 tot 70 procent per laadbeurt. De exacte kosten hangen af van de manier waarop je laadt: via een laadpaal bij je thuis, een openbare laadpaal of een snellader. Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje.

 

Waar gebruik je jouw auto voornamelijk voor?

De kosten van het opladen van je elektrische auto verschilt per laadplek. Zo kan thuis opladen bijvoorbeeld goedkoper zijn dan laden bij een openbare laadpaal. De kosten zijn het hoogst bij een snellader, omdat je een toeslag betaalt voor de snelle laadservice.

 

 

Voor zakelijk gebruik gelden natuurlijk dezelfde tarieven als voor privégebruik. Het enige verschil is dat je de gemaakte kosten doorberekent aan je werkgever. Als je de auto alleen zakelijk gebruikt, gebeurt dit vaak al automatisch of declareer je je maandafschrift. Er zijn ook slimme laadpalen, die het mogelijk maken gegevens over de geladen stroom direct door te sturen voor verrekening. Als je de auto ook deels privé gebruikt, is het verstandig van tevoren afspraken over de gemaakte kosten te maken met je werkgever.

Hoe werkt het betalen voor het laden van de auto?

Met een elektrische auto verruil je brandstof tanken voor elektriciteit laden. Maar hoe reken je een volle accu af? Met je eigen laadpas identificeer je jezelf, en betaal je per kWh. De uiteindelijke kosten voor een volle accu verschillen per laadpunt. In de onderstaande video leggen we uit hoe het betalen voor het laden van je auto werkt.

Alles in één

Samen met je Volkswagen dealer regel je bij aankoop van je nieuwe elektrische Volkswagen direct alles rondom opladen. Betaal je per laadbeurt of betaal je liever een vast bedrag per maand en houd je zo nog meer overzicht over de kosten die je maakt? Jij mag het zeggen.

Ontdek de laadoplossingen

Meer weten over opladen?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen