De ID.5

Zakelijke lease nu tijdelijk vanaf € 589 per maand 4

Bekijk voorraad Bereken bijtelling
Prijs vanaf 47.810 ¹ Bijtelling vanaf € 260 p/m***

Wie zei dat elektrisch niet elegant kan zijn? De ID.5 bewijst het tegendeel. Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert 'ie de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé met een actieradius van 536km**.

Nu toegankelijker dan ooit dankzij onze scherp geprijsde Advantage modellen, nieuw uit voorraad dus meteen rijden.

Nu tijdelijk tot € 8.400 voordeel

Op alle Advantage voorraad modellen

² Tijdelijk voordeel geldt op alle Advantage voorraad modellen, zolang de voorraad strekt.

Rekenvoorbeeld ID.5 Pro Advantage 77kWh accupakket (128kW / 174 pk elektromotor)

Reguliere prijs ID.5 Pro met Metallic Lak en Multimediapakket € 56.210
Tijdelijke voordeel² € 8.400
Consumentenadviesprijs (alleen uit voorraad) € 47.810
Bekijk de voorraad

Dit zijn de highlights

De stijlvolste vorm van elektrisch
Elektrisch en elegant gaan hand in hand samen. Dat laat het exterieur van de ID.5 wel zien.

Slimme verlichting, overal waar je rijdt
De IQ.LIGHT LED Matrix koplampverlichting zorgt ervoor dat jij altijd optimaal ziet. Zonder andere weggebruikers te verblinden, natuurlijk.

Maximaal efficiënt
Van 0 tot 100 km per uur in 6,3 seconden en een actieradius van maar liefst 491 km**: voor de ID.5 GTX is niets te gek.

Maak kennis met je persoonlijke rij-assistenten
Rijd extra comfortabel met Travel Assist, een combinatie van slimme assistenten. Van Lane Assist en Adaptive Cruise Control tot semi-autonoom rijden.

Hier houdt niets je tegen
Die vloeiende lijnen zijn natuurlijk heel mooi, maar ze zorgen er vooral voor dat jouw ID.5 extra aerodynamisch is.

Focus op performance
Met bijna een verdubbeling in kW en een hoop sportieve details kun je niet anders stellen dan dat de ID.5 GTX in alles maximaal is.

Stap in de ID.5
Modern en ruim, maar vol sfeer en stijl dankzij de zachte, premium materialen. Hier stap je maar al te graag in.

Hallo ID.
Wil je dat ene nummer afspelen of je familie laten weten dat je bijna thuis bent? Vertel het je ID.5 en hij regelt het voor je.

De hoogste standaard van comfort…
…letterlijk. Want zowel voor- als achterin de ID.5 zit je comfortabel hoog. Dat betekent makkelijk instappen en extra goed zicht.

Altijd je ogen op de weg
Het augmented-reality-head-updisplay projecteert rij-informatie zoals je snelheid en navigatie-instructies op je voorruit.

Ruimte? Meer dan genoeg
Met 549 liter heb je behoorlijk wat bagageruimte in de ID.5. Wil je meer? Dan klap je de achterbank weg of bevestig je een aanhanger.

De puntjes op de i
Wanneer de sfeervolle interieurverlichting aangaat, ben jij echt klaar voor je rit. Standaard in 10 kleuren.

Zakelijke lease nu al vanaf
€ 589 per maand 4

Bij Volkswagen weten we dat zaken doen een kwestie van timing is. Dus wie een nieuwe zakenauto zoekt, weet dat hij nú moet toeslaan. Je least een Volkswagen ID.4 of ID.5 nu namelijk al vanaf € 589 4 per maand. Nieuw uit voorraad, dus meteen rijden. Over timing gesproken: dit is echt nu …of nooit.

Offerte aanvragen    Meer over Operational Lease

Kies jouw ID.5

Tijdelijk extra voordelig uit voorraad

Pro Advantage

Bijtelling vanaf € 260 p/m

Vanaf 47.810 ¹

Pro Advantage

Standaard op de Pro Advantage
 • Actieradius tot 536 km**
 • 77 kWh accu | 150 kW | 204 pk elektromotor
 • Geschikt voor DC snelladen tot 135 kW (snellader)
 • Velgen 'Hamar', 19 inch lichtmetaal
 • Koplampverlichting LED
 • 'Matrix' bekleding
 • Navigatie 'Discover Pro' (30,5 cm), 6+1 luidspreker
 • 'App-Connect' draadloze smartphone integratie
 • Rijstrookbehoudassistent (Lane Assist)
 • Automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control)
 • Parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control)
 • Airconditioning automatisch (Climatronic), 1-zone
 • Dak uitgevoerd in zwart
Tijdelijk extra voordelig uit voorraad

GTX Advantage

Bijtelling vanaf € 312 p/m

Vanaf 55.390 ¹

GTX Advantage

Extra's bovenop de Pro Advantage
 • Actieradius tot 516 km**
 • 77 kWh accu | 220 kW | 299 pk elektromotor (4MOTION) ****
 • Velgen 'Ystad', 20 inch lichtmetaal
 • Koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light)
 • 'Lurus' bekleding
 • Airconditioning automatisch (Climatronic), 2-zone
 • Voorstoelen, verwarmbaar
 • Voorruit, draadloos verwarmbaar en geluidisolerend
 • Dashboard, luxe afgewerkt incl. rode stiknaad
 • Exterieur in GTX design
 • Dak en spiegelkappen uitgevoerd in zwart
 • Zijruiten achter en achterruit 65% getint

Hoe ga jij jouw nieuwe ID.5 rijden?

Ervaar 'm zelf tijdens een proefrit

Je ervaart de ID.5 pas echt tijdens een proefrit. Dit kan geheel vrijblijvend bij een dealer in de buurt of bij je thuis! Een proefrit inplannen is binnen 1 minuutje geregeld. Of je nu wilt kopen, private leasen of zakelijk leasen, we staan voor je klaar.

Plan een proefrit

Direct in een ID.5 rijden?

Kun jij niet wachten om in je nieuwe ID.5 te stappen? Dat snappen we. Kies voor een model uit voorraad en voor je het weet rijd jij in je nieuwe Volkswagen.

Alles rondom laden in één keer geregeld

Ook voor alles rondom het laden van je elektrische auto kun je bij je Volkswagen dealer terecht. Zij zorgen ervoor dat iedere klant de juiste laadoplossing krijgt. Je dealer helpt je graag met een:

Laadpunt thuis of op het werk
Installatie van het laadpunt
Laadsleutelhanger 

Ontdek onze laadoplossingen

¹ De genoemde consumentenadviesprijs is inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, leges, recyclingbijdrage en eventueel beheerbijdrage. De uiteindelijke prijs van de auto is (mede) afhankelijk van het moment van afleveren en kan daardoor afwijken van de prijs die hier wordt getoond. Informeer bij de dealer naar de meest actuele levertijd en de bijbehorende prijs van de auto.

2 Tijdelijk voordeel geldt op alle Advantage voorraad modellen, zolang de voorraad strekt.

³ SEPP-Subsidie wordt verstrekt door de overheid, hiervoor kun je mogelijk als particulier in aanmerking komen.

4 Het genoemde Operational Lease tarief betreft een actie adviestarief excl. BTW. Looptijd 60 maanden / 10.000 km. Geldig t/m 30 december 2023. Informeer bij je Volkswagen-dealer naar meer informatie.

* Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 Augustus 2023. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Voor elektrische auto's geldt in 2023 16% bijtelling over de eerste € 30.000 van de catalogusprijs van de auto inclusief opties. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. De genoemde bijtelling is gebaseerd op een inkomstenbelasting van 36,93%.

**** Het maximale vermogen 220 kW: dit maximale vermogen, berekend in overeenstemming met UN GTR.21, kan maximaal 30 seconden aaneengesloten gebruikt worden. Het in de individuele rijsituatie beschikbare vermogen hangt van verschillende factoren af, zoals de (omgevings-)temperatuur en laadstatus, conditie en fysieke veroudering van de hoogvoltaccu.
De beschikbaarheid van het maximale vermogen vereist dat de temperatuur van de hoogvoltaccu tussen de 23 °C en 50 °C is en de auto een laadniveau van > 88% heeft. Met name afwijkingen van het hiervoor genoemde leiden mogelijk tot een vermindering in vermogen.
De accutemperatuur kan, tot een bepaalde hoogte, beïnvloed worden via de functionaliteiten van de airconditioning. Het gewenste laadniveau van de hoogvoltaccu kan ingesteld worden in de auto. Het beschikbare vermogen kan op elk moment in het vermogen display van de auto worden getoond. Om de bruikbare capaciteit van de hoogvoltaccu zo hoog mogelijk te houden wordt het laadniveau van 80% aanbevolen voor dagelijks gebruik.