De ID.5

De volledig elektrische
SUV coupé

Volkswagen ID.5

De stijlvolste vorm van elektrisch

Wie zei dat elektrisch niet elegant kan zijn? De ID.5 bewijst het tegendeel. Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert 'ie de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé. Maak kennis met de stijlvolste vorm van elektrisch rijden.

Kun je niet wachten om in te stappen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan krijg je alle nieuwtjes rondom de ID.5 direct in je inbox.

Blijf op de hoogte

Volkswagen ID.5

Expressief. Elegant. Elektrisch

Volkswagen ID.5

Zo ziet zelfverzekerd eruit

De ID.5 lijkt gevormd door de wind, en dat is ‘ie ook. De vloeiende lijnen zorgen voor perfecte aerodynamica. Zelfs de speciaal vormgegeven deurgrepen en velgen optimaliseren de luchtstroom, waardoor je weerstand minimaal is. Het resultaat? Meer efficiëntie en een grotere actieradius. Maar de ID.5 zou geen SUV coupé zijn als ‘ie z’n elegante looks niet zou combineren met atletische details, zoals grote wielen en stoere luchtinlaten. Zelfverzekerd? Zeker weten.

Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5

Hier is je tweede thuis

Om de eindeloze binnenruimte van de ID.5 kun je niet heen. Allemaal dankzij het MEB-platform, dat ervoor zorgt dat zelfs je passagiers met lange benen maar al te graag op de achterbank zitten. Voor een extra huiselijk gevoel zet je de achtergrondverlichting in één van de 10 kleuren aan, die de zachte lijnen van het interieur extra benadrukken. Je favoriete muziek spelen of navigeren gaat via het 12 inch multimediasysteem. En de bediening? Die is volledig intuïtief met touch-knoppen of gewoon met je stem. Zo wordt indruk maken wel heel makkelijk.

Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5

Meer dan een auto

Met de laatste technische snufjes en innovaties op zak, is de ID.5 zoveel meer dan een manier om van A naar B te komen. De ID.LIGHT LED Matrix koplampen heten je welkom als je naar je auto loopt en doen er ook onderweg alles aan om jou zo optimaal mogelijk te laten zien. Achter het stuur leidt de augmented-reality-head-updisplay je via aanwijzingen op je voorruit naar je bestemming. En natuurlijk is er Travel Assist, een combinatie van rij-assistenten die een extra oogje in het zeil houden. Zo houdt Lane Assist je binnen de lijntjes, zorgt Adaptive Cruise Control voor een constante snelheid, een veilige afstand én rijd je zelfs semi-autonoom. Wel je handen aan het stuur houden, natuurlijk.

Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5

De krachtigste manier van rijden

Rijden zonder compromissen

De middenweg kiezen, daar houden we niet van. En dat hoeft ook niet met de nieuwe ID.5. De kracht van een SUV, de efficiëntie van een ID. en de acceleratie van een sportauto - allemaal dankzij de elektrische motoren, die vanaf de eerste seconde hun volle kracht geven. Z’n ruime actieradius laat niets aan de twijfel over en is groot genoeg voor al je dagelijkse ritjes en nog veel meer. En zit je toch bijna zonder stroom, dan maak je een korte stop bij de dichtstbijzijnde snellader. Met een laadvermogen van 135 kW ben je na een half uur en een kopje koffie klaar om weer maximaal 390 km* verder te gaan.

Volkswagen ID.5

Maximaal op elk niveau: de ID.5 GTX

Waar je ook rijdt, met z’n bovengemiddelde performance verlegt de ID.5 GTX de grenzen van elektrisch rijden. Hij combineert een hoop sportiviteit met het duurzame karakter van een ID. model. De tweede elektromotor zorgt ervoor dat alle vier de wielen worden aangedreven, waardoor je meer tractie hebt. En zonder het gebrul van de motor om je heen: de efficiënte motor is zo stil, dat je alleen de wind langs je auto hoort gieren.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste alle updates weten rondom de ID.5? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.

Volkswagen ID.5

Way to Zero: op weg naar duurzaamheid

Net als onze andere ID. modellen produceren we de ID.5 volledig CO2-neutraal. Zo kun jij direct met een CO2-neutrale balans de weg op. Meer weten over onze duurzame productie? Lees verder op Way to Zero.

Ontdek Way to Zero

Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5

Alles over elektrisch rijden

Hoe moet dat nou met opladen? En waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe elektrische auto koopt? We leggen het je allemaal uit.

Ontdek alles over elektrisch rijden

Ontmoet de ID. Family

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere modellen.

* De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.