De actieradius van een elektrische auto

  • Zo ver mogelijk op één accu
  • Actieradius van elektrische auto's groeit snel

Vergroot de actieradius van je elektrische auto

De actieradius van onze elektrische auto’s verschilt. Met de e-up! heb je bijvoorbeeld een bereik tot 250 kilometer op één lading. Maar hoe ver jij met je accu komt, hangt af van je verbruik. Zo helpt zorgvuldig gebruik van bijvoorbeeld energievreters zoals verwarming en airco in de auto. Ook een efficiënte rijstijl draagt bij aan een groter bereik. Denk bij efficiënt rijden bijvoorbeeld aan het beperken van de airco, het hanteren van een constante snelheid en het afzetten van de motor bij het wachten voor een openstaande brug. Hoe efficiënter je rijdt, hoe groter je actieradius per oplaadbeurt is.


Wat is de actieradius?

De actieradius, of de range, is de afstand die je elektrische auto op één acculading rijdt, zonder tussentijds bij te laden. Vergelijk het met het aantal kilometers dat een brandstofauto op één tank rijdt. Het vermogen van het accupakket en het verbruik van je elektrische auto bepalen hoe ver je kunt rijden. Net als bij een brandstofauto verbruikt een grote, zware auto meer dan een kleine. Maar waar het bij brandstofauto’s om het aantal verbruikte liters gaat, hebben we het bij elektrische auto’s over het aantal kilowattuur (kWh).

Welke auto past bij jou?

Hoe hoger de capaciteit van je accu, hoe groter de actieradius. Kijk bij het uitzoeken van je elektrische auto naar je persoonlijke behoeften. Rijd je af en toe korte afstanden? Dan kun je met een auto met een kleine actieradius goed uit de voeten. Als je behoorlijk wat kilometers op een dag maakt, kies je eerder een auto met een grote actieradius, zoals de ID. Buzz. Die ontwikkeling gaat snel; de actieradius van onze elektrische auto’s wordt in de nabije toekomst steeds groter.

Zo vergroot je de actieradius

De actieradius beïnvloed je met je rijstijl. Hoe efficiënter jij rijdt, hoe meer kilometers je per lading kunt maken. Houd bijvoorbeeld een lagere snelheid aan of laat je auto vaker uitrollen. En zorg dat je bandenspanning in orde is. Volle banden zijn niet alleen veiliger, maar verminderen ook de weerstand op de weg. Je actieradius vergroten? Verminder vandaag nog je verbruik met deze 10 tips.

Lees verder

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Welke actieradius heb ik nodig? Bij het uitzoeken van je elektrische auto houd je altijd rekening met je eigen actieradius behoeften. Reis je bijvoorbeeld alleen naar werk, of gebruik je de auto ook voor lange afstanden (voor bijvoorbeeld vakanties)? De actieradius hangt veel af van je rijstijl, de accu maar ook het gewicht van de auto.

;

Actieradius tot 599 km

Met een actieradius tot 599 km laat de Volkswagen ID.7 zien dat elektrisch rijden je nu overal brengt. Het maakt niet uit of je onderweg bent naar kantoor, school of een afspraak. Je rijdt zorgeloos naar elke bestemming. Je accu aan het eind van de dag opladen? Al binnen 30 minuten staat je Volkswagen 80% geladen voor je klaar voor het volgende avontuur (bij een snellader en de 77 kWh accu). Met het gebruiksgemak en comfort dat je gewend bent van Volkswagen heb je nu eindelijk de elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto.

Bekijk de ID.7

Nu al verkrijgbaar

Vernieuwde ID.3

Prijs vanaf € 39.990


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.4

Prijs vanaf € 44.990


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.5

Prijs vanaf € 53.990


Ontdek meer

Stel 'm samen

ID.7

Prijs vanaf € 57.990Ontdek meer

Stel 'm samen

ID. Buzz

Prijs vanaf € 56.990Ontdek meer

Stel 'm samen

Ontdek rijden in een elektrische SUV

Combineer het karakter van een SUV met de kracht van elektrisch rijden. Een elektrische SUV van Volkswagen heeft een extra grote actieradius en meer dan genoeg laadruimte - en is natuurlijk altijd een statement op de weg. Laat je verrassen.

Meer weten over opladen?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen