Onderhoud aan een elektrische auto

  • 35% minder onderhoudskosten dan een brandstofauto
  • 8 jaar garantie op elke nieuwe hoogvoltaccu
  • Vakkundig onderhoud door gespecialiseerde monteurs

Minder onderhoud, minder kosten

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een elektrische auto heeft een accu in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende, en dus slijtbare, onderdelen. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Hoeveel onderhoud heeft een elektrische auto nodig?

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. De aandrijving van een elektrische auto bestaat uit een elektromotor, een omvormer en een lader. Het traditionele onderhoud, waarbij bijvoorbeeld de motorolie vervangen wordt, is dus niet meer nodig. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat alleen nog maar uit een inspectieservice, het vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Daarnaast moeten natuurlijk ook remmen, banden, ruitenwissers en lampen regelmatig gecontroleerd worden. 
De wettelijk verplichte APK is gelijk aan het schema van een brandstofauto.

Wat is het verschil in onderhoud tussen elektrische auto’s en brandstof auto’s?

De onderhouds- en reparatiekosten voor elektrische auto’s liggen volgens de IFA 35% lager dan bij vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor. Waarin verschilt het onderhoud?

Volkswagen modellen

Elektrische modellen

Benieuwd naar de elektrische auto’s van Volkswagen? Bekijk dan onze modellen in ons elektrische modellenoverzicht.

Bekijk de elektrische modellen

Meer weten over elektrisch rijden?

Veelgestelde vragen

Wat houdt het onderhoud van een elektrische auto in?

Wat houdt het onderhoud van een elektrische auto in?

Het onderhoud van een elektrische auto bestaat uit een inspectieservice en vervanging van de interieurfilter en remvloeistof. Dat is een stuk minder dan bij een brandstofauto. Wel moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd en, waar nodig, vervangen worden.

Zit er garantie op mijn elektrische auto?

Zit er garantie op mijn elektrische auto?

Zeker. Naast de standaard fabrieks-, lak- en carroseriegarantie, ontvang je ook nog garantie op de accu. Als de auto altijd volgens fabrieksvoorschrift is onderhouden, zit er een standaardgarantie van 8 jaar op de lithium-ion hoogvoltaccu. Deze garantie geldt met een kilometerstand tot 160.000 kilometer. Meer weten over garantie bij Volkswagen? We vertellen je er graag meer over.

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Omdat de productietechnieken van elektrische auto's nog volop in ontwikkeling zijn, kost een elektrische auto in de aanschaf nu meer dan een vergelijkbare brandstofauto. Dit verschil zal steeds kleiner worden. De verbeteringen van de techniek gaan snel en de vraag neemt toe, waardoor een elektrische auto steeds betaalbaarder zal worden.

Hoe lang heb ik garantie op de accu?

Hoe lang heb ik garantie op de accu?

Op de hoogvoltaccu geldt een garantie van 8 jaar (96 maanden) of maximaal 160.000 kilometer (wat het eerste wordt bereikt).


Wat valt er buiten de garantie van de accu?

Wat valt er buiten de garantie van de accu?

De hoogvoltaccu heeft 8 jaar garantie (maximaal 160.000 km) en 2 jaar fabrieksgarantie op de gehele auto. Buiten de garantie vallen bijvoorbeeld slijtage aan banden, ruitenwissers en remmen. Deze zijn afhankelijk van je rijstijl.Hoe lang geldt de garantie van de auto?

Hoe lang geldt de garantie van de auto?

De fabrieksgarantie op de auto is 2 jaar (24 maanden).
Hoe lang gaan de banden mee?

Hoe lang gaan de banden mee?

Een elektrische auto is over het algemeen zwaarder dan een benzine- of dieselauto en trekt sneller op. De banden kunnen hierdoor sneller slijten dan je van een auto op brandstof gewend bent. Maar uiteindelijk heeft je rijstijl het meeste invloed op de slijtsnelheid.

Als ik stil sta met een lege accu, wie moet ik dan bellen?

Als ik stil sta met een lege accu, wie moet ik dan bellen?

Mocht je komen stil te staan met een lege accu kun je de Volkswagen Mobiliteitsservice bellen. Zij zorgen dat je weer snel op weg bent. Lees hier meer over wat je kunt doen bij pech.


Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen