De ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch

Stel de ID.3 1ST samen
Prijs vanaf 37.990 * Private Lease vanaf 576 p.m. Actieradius tot 542 km ** 80% opgeladen in 35 minuten ***
Volkswagen hero ID3 SM

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die je het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. Stap over. Stap in. Maak nu een proefrit in de ID.3.

ID.3

Rijd nog dit jaar in jouw ID.3 1ST

De ID.3 1ST is de eerste uitvoering van de ID.3 die in 2020 naar Nederland komt. Interesse? Neem contact op met je Volkswagen dealer voor de mogelijkheden of stel hem direct zelf samen. Dit jaar profiteer je nog van 8% bijtelling***.

Stel 'm samen
 
Volkswagen Prijs indicatie en uitvoeringen

Dit zijn de uitvoeringen

Als eerste komt de ID.3 1ST naar Nederland. Deze limited edition heeft de 58 kWh accu voor een comfortabele actieradius tot 424 km*. Wil je de ID.3 1ST zakelijk rijden? Dan profiteer je in 2020 nog van 8% bijtelling****. Bekijk de ID.3 1ST.

Na de ID.3 1ST volgt de complete line-up van de ID.3. Die begint bij de instapversie tot 330 km** actieradius. Die krijgt in Duitsland een vanafprijs van minder dan € 30.000. Daarboven vind je de versie met 58 kWh en tot 424 km** actieradius, dezelfde accu als in de ID.3 1ST. Verwacht een Nederlandse prijs van minder dan € 36.000. Het topmodel van de ID.3 krijgt een 77 kWh accu met een actieradius tot 542 km** en wordt begin 2021 verwacht. Benieuwd naar de accessoires voor de ID.3? Bekijk hier de mogelijkheden. 

Volkswagen accu

Tot 542 kilometer** rijbereik

De ID.3 is er in drie accuvarianten met een actieradius die niets te wensen overlaat. De basis-accu (45 kWh) brengt je tot 330 kilometer** ver, deze batterij is te laden met maximaal 7,2 kW wisselstroom en maximaal 50 kW gelijkstroom (100 kW gelijkstroomladen optioneel). De middelste accuvariant van 58 kWh die je ook in de ID.3 1ST vindt, heeft een actieradius tot 424 kilometer**. De accu kan met maximaal 11 kW (wisselstroom) of 100 kW (gelijkstroom) worden opgeladen. Met de grootste batterij (77 kWh) rijd je zelfs tot 542 kilometer** op een volle accu. Deze is te laden met maximaal 11 kW (wisselstroom) en 125 kW (gelijkstroom). Welke versie je ook kiest, je hebt vrijwel altijd aan één acculading genoeg voor al je dagelijkse ritten naar kantoor, school en afspraken.

Volkswagen CO2 neutraal

Op weg naar CO2-neutraal

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. Dat begint al bij de productie. Daarom produceert Volkswagen AG de ID.3 CO2-neutraal. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, wordt gecompenseerd met klimaatbeschermingsprojecten. Ook worden zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Het doel is zelfs om 97% van de accu te hergebruiken.  

Volkswagen ID.3

Licht met IQ

Altijd perfect zicht, in iedere rijsituatie, onder alle weersomstandigheden. Dat comfort bieden de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen van de ID.3. Die passen zich automatisch en razendsnel aan iedere situatie aan. Zelfs het grootlicht hoef je niet meer zelf te regelen, zodat je nooit per ongeluk tegenliggers verblindt. En, niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit. De ID.3 is standaard uitgevoerd met de slimme IQ.DRIVE features, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Interactieve interieurverlichting

Als een goede vriend helpt de ID.3 je in het dagelijks leven. De verlichting in de auto is interactiever dan ooit. De auto begroet je, helpt je navigeren en vertelt je wanneer je moet remmen om ongelukken te voorkomen. De auto kan je zelfs waarschuwen voor naderende weggebruikers als jij uit de auto stapt.

Volkswagen basis voor heel veel ruimte

De basis voor heel veel ruimte

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Op zoek naar meer? Dan is de ID.4 echt iets voor jou. De jongste telg uit onze ID.Family combineert de stoere veelzijdigheid van een SUV met het duurzame karakter van een elektrische ID.

Volkswagen radio en navigatie 02

Slimme navigatie

De ID.3 heeft navigatie die met je meedenkt. Hij onthoudt bestemmingen en routes en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief. Met de DAB+ radio luister je onderweg in kraakheldere digitale kwaliteit naar je favoriete muziek, nieuws of podcast.

Je ziet meer. En vindt sneller je weg

ID.Light 'praat' met je: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light je snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer je van rijbaan moet wisselen. Als je spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op je stem. En bij het uitstappen zegt ID.Light je gedag met een subtiel lichtteken. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de voorruit, direct in je zicht. Zo zie je precies waar je moet afslaan.

Alles onder controle. Met je stem

Zoeken naar de knop om je radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd je ogen op de weg en gebruik je stem om de radio, het navigatiesysteem of je telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt je verder.
Volkswagen ID.3

Kom binnen. Hoe vind je het interieur?

Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus zet je tas lekker neer, ga zitten in de uitnodigende stoelen, en relax met de sfeerverlichting die je naar eigen smaak instelt. Kies uit de tien standaardkleuren (of 30 optionele kleuren). Koele of warme verlichting – het is aan jou.

Lees ons magazine

De toekomst van elektrisch rijden in jouw handen? In ons Elektrisch rijden magazine lees je wat je te wachten staat en ben je volledig op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Ontdek het magazine
 
Meer informatie

Lees in de brochure en prijslijst alles over de ID.3 en de ID.3 1ST

Ervaar het zelf

Ontdek of de ID.3 iets voor jou is

Elektrisch Rijden

Meer weten over de ID.3 1ST of elektrisch rijden in het algemeen?

De voordelen van rijden met de ID.3

 • Gunstige bijtelling
  Bij levering in 2020 profiteer je van het bijtellingstarief van 8%****.
 • Draag bij aan een beter milieu
  Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de ID.3 geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Ook is de auto volledig CO2-neutraal gebouwd, waardoor ook het productieproces geen negatief effect heeft op het milieu. Laad je met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig.
 • Laad ook thuis slim op
  Betaalt je werkgever de laadkosten? Dan kan je met de ID.3 een slim thuislaadpunt laten installeren. Deze activeer je met je laadsleutelhanger, zodat de laadkosten eenvoudig te verrekenen zijn.

Alles over elektrisch rijden

 • Lage bijtelling én extra voordelen
  Ook als zzp'er profiteer je van 8% bijtelling*** in 2020, ook als je least.
 • Extra aftrekpost voor ondernemers
  Als ondernemer heb je ook nog recht op de MIA. Deze Milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor dat elektrisch rijden nog voordeliger voor je wordt.
 • Zet je in voor MVO
  Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook op klein niveau een belangrijke rol spelen. Met de compleet CO2-neutraal geproduceerde ID.3 zet je al gelijk een grote stap in de goede richting.
 • Betaal geen BPM
  Elektrische auto's zijn ook de komende jaren vrijgesteld van BPM (aanschafbelasting), mits de overheid de regels niet voor die tijd verandert. Daardoor is je maandbedrag een stuk lager.

Alles over elektrisch rijden

 • Bespaar op je brandstofkosten
  Een kilometer rijden op benzine of diesel is een stuk duurder dan op elektriciteit. Het ligt eraan waar je oplaadt, maar het kan zomaar 2 tot 3 keer goedkoper zijn om elektrisch te rijden.
 • Geen wegenbelasting en BPM
  De overheid helpt de particulier om groener te rijden. Daardoor betaal je bij aanschaf geen BPM (aanschafbelasting) en hoef je ook geen wegenbelasting te betalen.
 • Ga voor een beter klimaat
  De volledig CO2-neutraal geproduceerde ID.3 stoot ook tijdens het rijden geen CO2 uit. En laad je op met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig voor het milieu.
 • Betaal minder onderhoudskosten
  Een elektrische auto heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Ook hoef je de olie niet te verversen. Daardoor betaal je een stuk minder voor je onderhoudsbeurten.
 • Subsidies tot € 4.000
  De overheid stimuleert elektrisch rijden onder andere met de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Zo kom je nu in aanmerking voor maximaal € 4.000 subsidie**** op 100% elektrische auto's die je koopt of private leaset.

Alles over elektrisch rijden

ID.3

Ervaar de ID.3 zelf

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden en wil je de ID.3 in het echt ervaren?
Plan dan een proefrit in bij een dealer bij jou in de buurt.Topconditie gegarandeerd

De ID.3 is een échte Volkswagen. Je mag dus ook bij deze auto rekenen op de kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarom krijg je bij je nieuwe ID.3:

8 jaar garantie op de accu

Op de hoogvoltaccu in de ID.3 heb je maar liefst 8 jaar garantie (of tot 160.000 gereden kilometers). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de accu. Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door een gespecialiseerde Volkswagen monteur.

2 jaar garantie op de hele auto

Op elke Volkswagen zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Voorwaarde hierbij is wel dat je je ID.3 volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Meer weten? Lees dan verder over onze garantieregelingen.

 Tot 6 jaar onderhoud

De ID.3 wordt standaard geleverd met tot wel 6 jaar onderhoud (72 maanden), waarbij de auto op alle belangrijke punten wordt gecontroleerd. Het onderhoud bestaat uit een inspectieservice, het vervangen van de pollenfilter en het verversen van de remvloeistof. Ook voeren we gelijk een APK uit als het nodig is. Zo houd je je ID.3 zo lang mogelijk als nieuw.

Volkswagen alles in een

Laden en mobiliteit in één keer geregeld

Ook voor alles rondom laden en mobiliteit kun je bij je Volkswagen dealer terecht. Met e-care zorgen we ervoor dat iedere klant de juiste laadoplossing krijgt. Je dealer helpt je graag met een:

Laadpunt thuis of op het werk
Laadsleutelhanger
Mobiliteitskaart

Zo weet je zeker dat je moeiteloos op je bestemming aankomt – of je nou reist met je eigen ID.3 of met het openbaar vervoer via je Shuttel mobiliteitskaart. En eenmaal aangekomen, kun je zelfs je parkeerzaken regelen met de kaart. Wil je op vakantie liever rijden met een brandstofauto dan je nieuwe ID.3? Huur dan een vakantieauto via je Volkswagen dealer.

Ontdek onze laadoplossingen

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van de ID.3 en de ID.3 1ST?

Wat is de prijs van de ID.3 en de ID.3 1ST?

De vanafprijs van de ID.3 is € 30.000,- (let op: deze prijsindicatie is gebaseerd op de Duitse prijsstelling). De vanafprijs van de ID.3 1ST is € 37.990,-.

Hoe groot is de ID.3?

Hoe groot is de ID.3?

De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er van binnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is de ID.3 leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 75 kg).

Door de elektrische aandrijving heeft de ID.3 geen middentunnel. Samen met de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim ‘open space’-interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter.

Welke specificaties heeft de ID.3?

Welke specificaties heeft de ID.3?

Voor de laatste updates over de specificaties van de auto kun je de ID.3 modelpagina in de gaten houden en je inschrijven voor de elektrisch rijden nieuwsbrief. Als je een ID.3 1ST gereserveerd hebt, dan ben je de eerste die meer informatie krijgt.

Is er een trekhaak of dakkoffer beschikbaar voor de ID.3?

Is er een trekhaak of dakkoffer beschikbaar voor de ID.3?

Er wordt een steunhaak beschikbaar gesteld voor de ID.3. De maximale kogeldruk zal 55 kilo bedragen. Hiermee kun je een fietsendrager en twee fietsen meenemen. Het is dus niet mogelijk om een caravan of aanhanger mee te nemen. Er is geen dakkoffer beschikbaar voor de ID.3, maar wel een Thule bagagebox. Deze box kan gemonteerd worden op de fietsendrager Thule Velospace XT. Houd hierbij rekening met impact op de actieradius.

Komen er andere versies van de ID.3 op de Nederlandse markt?
Komen er andere versies van de ID.3 op de Nederlandse markt?
Na de ID.3 ST zal de auto ook in andere uitvoeringen beschikbaar komen in Nederland. Later wordt hier meer over bekend gemaakt.
Wat is het Private Lease tarief van de ID.3?
Wat is het Private Lease tarief van de ID.3?

De Private Lease prijs van de ID.3 1ST begint vanaf € 576 p/m. Ontdek hier meer informatie over het leasen van de ID.3.

 
Meer weten over elektrisch rijden?

* De vanafprijs van de ID.3 1ST is € 37.990,-. De vanafprijs van de ID.3 is € 30.000,- (let op: deze prijsindicatie is gebaseerd op de Duitse prijsstelling).

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Laadtijd aan een snellader (DC 100 kW) van 5% - 80% procent en de 58kWh accu.

**** Voor elektrische auto's geldt 8% bijtelling over de eerste € 45.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving in september 2019 en is onder voorbehoud van veranderingen tot 2020.