Openbare laadpalen

  • Altijd een laadpaal in de buurt
  • Tienduizenden openbare laadpalen door heel Nederland
  • Ook in het buitenland steeds meer laadpunten
Volkswagen Elektrisch Rijden

Altijd en overal de mogelijkheid tot opladen

We gaan in Nederland zó hard met elektrisch rijden, dat er intussen veel meer openbare laadpalen zijn dan tankstations. Op dit moment zijn er in Europa al zo'n 70.000 laadpunten. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je elektrische Volkswagen stil komt te staan.

Welke oplaadmogelijkheden zijn er?

Heb je geen gelegenheid om een laadpaal bij je thuis te laten plaatsen of ben je onderweg? Dan kan je gebruik maken van een openbare laadpaal. Er zijn er al tienduizenden in Nederland, dus grote kans dat er bij jou in de buurt al één staat. Zo niet, dan kan er mogelijk eentje geplaatst worden. Dat is makkelijker dan je denkt: ga naar Laadpaalnodig.nl, check of jouw gemeente is aangesloten en vul het aanvraagformulier in.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Het liefste ben je natuurlijk zo snel mogelijk weer onderweg na het opladen van je auto. Gelukkig zijn er snellaadstations. Deze speciale laadpalen doen er zo'n 20 tot 40 minuten over om je auto weer voor 80% op te laden. Dat scheelt al gauw een paar uur ten opzichte van een regulier laadpunt. Zelfs na een paar minuten aan de snellader is je auto alweer klaar om de weg op te gaan.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Staat er bij jou op kantoor al een laadpaal? Gebruik dan de laadkabel die bij je auto is meegeleverd. Is er bij jou op kantoor nog geen laadpunt aanwezig? Dan kan je daar een laadpaal laten plaatsen door Eneco. Je werkgever kan hiervoor contact opnemen met je Volkswagen dealer.


Heb je een oprit bij je huis? Dan kan je een laadpaal op je eigen terrein laten installeren. Zo'n laadpaal heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Volkswagen werken we voor de installatie samen met Shuttel. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je dealer.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Huur je een woning, of heb je te maken met een VvE bij bijvoorbeeld je appartement? Je gebruikt hiervoor de kabel die je hebt gekregen bij jouw elektrische Volkswagen.Is er nog geen laadpaal aanwezig? Dan kan je er eentje laten plaatsen. Je hebt hiervoor wel eerst toestemming van de VvE of verhuurder nodig. Jouw dealer helpt je vervolgens graag verder.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Meer weten over opladen?

Veelgestelde vragen

Waar staan openbare laadpalen?

Waar staan openbare laadpalen?

Een overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland vind je op Oplaadpalen.nl.

Waar vind ik openbare laadpalen in Europa?

Waar vind ik openbare laadpalen in Europa?

Hoewel Nederland nog steeds voorop loopt op het gebied van elektrisch rijden, haken ook steeds meer andere landen aan. Een overzicht van alle openbare laadpalen door heel Europa vind je onder andere op Oplaadpalen.nl en op deze ChargeMap.

Wat moet ik doen als er geen laadpaal bij mij in de buurt is?

Wat moet ik doen als er geen laadpaal bij mij in de buurt is?

Je kunt je eigen laadpaal aanvragen voor op je oprit. Als dat geen optie is en je kunt aantonen dat je een elektrische auto hebt, dan kun je een aanvraag bij de gemeente doen. Neem hiervoor contact op met jouw gemeente.

Zijn er genoeg publieke laadpunten?

Zijn er genoeg publieke laadpunten?

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Je actieradius hangt onder andere af van je rijstijl, de capaciteit van de accu en de belasting van je auto. Hoe efficiënter je rijdt, hoe meer kilometers je kan maken. Daarom ontvangen de berijders die kiezen voor een Shuttel laadpas een gratis rijtraining om zo efficiënt mogelijk op weg te gaan.

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen