De accu van een elektrische auto.

  • Minder onderhoud dan een brandstofmotor
  • Snelle acceleratie
  • 8 jaar garantie op elke nieuwe hoogvoltaccu

De motor van de elektrische revolutie.

De accu is de drijvende kracht van een elektrische auto en de ontwikkelingen ervan gaan hard. Slimme oplossingen en vernieuwende technieken verlagen de kosten, verbeteren de prestaties en maken de accu lichter. Zo wordt elektrisch rijden steeds beter toegankelijk voor iedereen.

De evolutie van de accu.

Op dit moment is de meest gebruikte accu voor elektrische auto's een loodaccu. Hoewel deze accu relatief goedkoop is, zijn er betere alternatieven die minder wegen en betere prestaties leveren. Daarom kiezen wij voor de Lithium-ion accu. Deze lichte batterij zorgt ervoor dat je e-Golf of e-up! relatief lange afstanden kan afleggen op één lading. Ook is deze accu minder gevoelig voor temperatuurwisselingen, zodat je het maximale uit je lading haalt.

Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Volkswagen I.D. BUZZ
 

Ook de accu's van de toekomstige ID. modellen zijn Lithium-ion accu's. Het grote verschil is de locatie van de accu's in de auto. In plaats van onder de motorkap, zitten ze namelijk verwerkt in de vloer. De ruimte die je daarmee bespaart, geeft plek voor extra accu's. Dit heeft positieve impact op je actieradius.

Meer weten over opladen?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-Golf of e-up!?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen.

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.