De accu van een elektrische auto

  • Minder onderhoud dan bij een brandstofmotor
  • Snelle acceleratie
  • 8 jaar garantie op elke nieuwe hoogvoltaccu

De motor van de elektrische revolutie

De accu is de drijvende kracht achter de elektrische auto. Nieuwe technieken verlagen de kosten, verbeteren de prestaties en maken jouw accu lichter dan ooit. En door de lange levensduur haal je nu - en vele jaren later - het maximale uit je elektrische auto. Lees alles over de werking van de elektrische accu.

Actieradius van een elektrische accu

Je wilt aankomen op plaats van bestemming zonder de angst dat je halverwege stil komt te staan. Maar hoe ver kun je dan precies rijden op de accu in een elektrische auto? In het kort: ver. Zo rij je met de laatste techniek aan boord tot 550 kilometer in de ID.3. En dat volledig CO2-neutraal! Zo ben je altijd met een gerust hart onderweg naar die verre vriend, zakelijke partner of op vakantie met de elektrische auto. Lees hoe de actieradius werkt, en hoe je het maximale eruit haalt.

Zo werkt de actieradius

Hoeveel kost het vervangen van een elektrische accu?

Hoe lang de accu van je elektrische auto meegaat, hangt af van een aantal factoren. Laad de accu bijvoorbeeld niet te vaak voor korte duur op. Ook is het beter om je elektrische auto niet te lang ongebruikt te laten staan, met een volle accu. Wil je na jaren intensief gebruik de accu van je elektrische auto laten vervangen? Neem dan contact op met jouw dichtstbijzijnde dealer. Samen met jou kijken zij naar jouw mogelijkheden en de kosten.

Vind een dealer in de buurt

Levensduur van een elektrische accu

Hoe lang kun je vertrouwen op de accu in jouw elektrische auto? Een veelgestelde en logische vraag. Het antwoord: heel erg lang. Accu’s in elektrische auto’s zijn namelijk ontworpen om lange afstanden mee te rijden. Waar de accu van je telefoon na een aantal jaar zijn vermogen verliest, behoudt de accu van jouw elektrische auto jaren zijn kracht. Daarom zit er op de elektrische accu van Volkswagen standaard 8 jaar of 160.000 kilometer garantie.

Garanties op je elektrische auto

De evolutie van de elektrische accu

Op dit moment is de meest gebruikte accu voor elektrische auto's een loodaccu. Hoewel deze accu relatief goedkoop is, zijn er betere alternatieven die minder wegen en betere prestaties leveren. Daarom kiezen wij voor de Lithium-ion accu. Deze lichte batterij zorgt ervoor dat je e-Golf relatief lange afstanden kan afleggen op één lading. Ook is deze accu minder gevoelig voor temperatuurwisselingen, zodat je het maximale uit je lading haalt.

Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Volkswagen I.D. BUZZ
 

Ook de accu's van de toekomstige ID. modellen zijn Lithium-ion accu's. Het grote verschil is de locatie van de accu's in de auto. In plaats van onder de motorkap, zitten ze namelijk verwerkt in de vloer. De ruimte die je daarmee bespaart, geeft plek voor extra accu's. Dit heeft positieve impact op je actieradius.

Meer weten over opladen?

Veelgestelde vragen

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Je actieradius hangt onder andere af van je rijstijl, de capaciteit van de accu en de belasting van je auto. Hoe efficiënter je rijdt, hoe meer kilometers je kan maken.

 

Wat beïnvloedt de actieradius van een elektrische auto?

Wat beïnvloedt de actieradius van een elektrische auto?

De maximale actieradius wordt onder andere beïnvloed door de uitrusting van je auto, je rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. De airco en verwarming verbruiken veel energie en hebben daarmee veel invloed op de actieradius.

Van welk materiaal zijn de accu's gemaakt?

Van welk materiaal zijn de accu's gemaakt?

De accu’s van onze elektrische modellen zijn lithium-ion accu's. In plaats van onder de motorkap, zitten ze verwerkt in de vloer. De ruimte die je daarmee bespaart, geeft plek voor extra accu’s en dus een grotere actieradius. Omdat de batterij licht is, kun je lange afstanden afleggen op één lading. Ook is de accu minder gevoelig voor temperatuurwisselingen dan andere varianten, zodat je het maximale uit je laadbeurt haalt.

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.