Snel en veilig opladen

snel en veilig opladen
Met de auto stoppen bij een tankstation is binnen een aantal jaren waarschijnlijk een ouderwets idee. Een groot voordeel van elektrisch rijden is dat het parkeren en opladen combineert. Niet klaar terwijl je wacht, maar klaar terwijl je werkt of slaapt. Wanneer je 's avonds thuiskomt, sluit je de auto aan op je eigen elektriciteitsnetwerk en 's ochtends vertrek je met een volle accu. Heb je vragen over het laden? Bekijk dan de veelgestelde vragen op de plug-in hybride pagina.

Oplaadpunten: thuis of onderweg.

Parkeren en opladen kan op steeds meer punten in Nederland. Behalve dat je een parkeerplaats thuis of op jouw werk kunt voorzien van een oplaadpunt, zijn er al meer dan 4000 openbare oplaadpunten. En dit aantal groeit snel.

Duur.

Afhankelijk van waar wordt opgeladen en het type auto, verschilt de oplaadtijd. Via een gewoon stopcontact duurt het opladen ca. 9 uur, met een oplaadpunt ca. 6 uur. Met een snellaadpunt kun je jouw accu voor 80% laden in minder dan 30 minuten. Dankzij een CSS-stekker gebeurt dit op een volledig veilige manier.
Actieradius dashboard

Korte of lange dagelijkse autoritten?

Ongeveer 80% van alle automobilisten, van dagelijkse forensen tot frequente rijders, rijdt niet meer dan 50 kilometer per dag*. Een volledig elektrische auto zoals de e-up! kan theoretisch een afstand tot 160 kilometer rijden met één laadbeurt**. Dat is in de meeste gevallen voldoende voor dagelijks gebruik.

 

Hybride auto.

Wanneer je dagelijks langere afstanden rijdt, is het rijden met een hybride auto de oplossing. Afhankelijk van het soort hybride auto kun je tot 50 km volledig elektrisch rijden. Op langere afstanden en bij hoge prestaties neemt de verbrandingsmotor het over.

 

Temperatuur en rijgedrag bepalen jouw bereik.

Het bereik met een volle acculading daalt in de winter en dan vooral wanneer de verwarming hoog staat. Naast de temperatuur is het vooral jouw eigen rijgedrag dat het aantal kilometers bepaalt dat je met een laadbeurt kunt rijden.

 

Hulp aan boord.

De e-up! beschikt over een Eco Trainer die je helpt bij het plannen van jouw autorit. De e-Manager op Maps + More speelt een belangrijke rol bij het leveren van de meest comfortabele en bereikefficiënte rijmodus.

 

Vervangende auto.

Als je de e-up! privé least, dan krijg je drie weken per jaar een gratis vakantie-auto. Dit houdt in dat wanneer je incidenteel, bijvoorbeeld in de zomervakantie, een lange reis maakt, je via jouw Volkswagen-dealer een vervangende brandstof-auto krijgt.

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.