Van Wolfsburg naar Amsterdam in de ID.3

Volledig elektrisch rijden op lange afstanden


Het is zover. De ID.3 is nu echt de weg op. Een bijzonder moment - ook voor ons bij Volkswagen. We testen de kwaliteiten van deze lange afstandskampioen nog één laatste keer. Hoe? Met 460 kilometer lange testrit. We rijden van onze fabriek in het Duitse Wolfsburg naar Amsterdam.

Klaar voor vertrek

Het is 9 uur 's ochtends in Wolfsburg. Tijd voor een uitje in de nieuwe ID.3. Vooruitstrevend exterieur, glanzende grijze finish, getinte, doorlopende achterruiten - we zijn klaar om naar Amsterdam te gaan. We leggen onze tassen in de bagageruimte en stappen in het ruime interieur. Aan de beenruimte zal het deze stedentrip niet liggen. Druk op de rem, selecteer de rijmodus en de auto schiet weg als een kleine raket. Geen koppeling, geen vertraging. De elektrische motor accelereert vanuit stilstand met een maximale trekkracht.

Tussenstop: een verrassingsbezoek aan de baas

Onderweg voel je hoe het MEB-platform in de bodem van de auto het zwaartepunt verlaagd. De ID.3 rijdt daarom ontzettend dynamisch. Dat rijplezier komt ook door de kleine draaicirkel. Doordat de motor op de achteras is gemonteerd, draaien de voorwielen bij volledige vergrendeling namelijk in een strakkere hoek. Dat beweegt een stuk lekkerder en zorgt ervoor dat parkeren razendsnel gaat als we om 10 uur bij de Volkswagen fabriek in Hannover aankomen. Hier laten we de ID.3 zien waar we nog meer mee bezig zijn.

Lunchpauze bij het laadstation

Om half 11 zijn we weer onderweg. Op naar onze volgende tussenstop: Amersfoort. We beseffen ons nog eens hoe stil de motor van de ID.3 eigenlijk is. Zelfs op de snelweg horen we alleen het geluid van de wind of de banden die rollen. Na 300 kilometer is het tijd voor een lunchpauze. Ondertussen laden we onze ID.3 op bij het snellaadstation. 30 minuten later is 'ie weer helemaal klaar om te gaan. Alleen wij hebben nog een paar minuten nodig.

 

Via Amersfoort naar Amsterdam

Om 4 uur rijden we Amersfoort binnen. We parkeren de ID.3 in een smal steegje tussen de grachten en cafés. De futuristische ID.3 op de keien van deze historische binnenstad - dit is waar het beste van twee werelden samenkomt, als je het ons vraagt. Terwijl we Amersfoort ontdekken en wat eten met onze collega's, staat de ID.3 bij één van de vele oplaadstations die je in Nederlandse steden vindt. We hebben nog zo'n 160 kilometer voor de boeg.

ID.3

Comfortabel en ontspannen naar onze bestemming

Na 45 minuten eindigt de testrit in Amsterdam. Onze conclusie? Het ruime interieur en goed ontwikkelde oplaadsysteem maken de ID.3 niet alleen geschikt voor je dagelijkse ritjes, maar ook voor stedentrips. De tussenstops bij een laadstation zorgen ervoor dat je een hoop extra plekken ontdekt. En niet te vergeten: door de korte pauzes kom je helemaal uitgerust op je bestemming aan.

Deze e-Stories zijn misschien ook wat voor jou

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen