De Volkswagen Buggy is terug.

Maar dan volledig elektrisch.

Volkswagen Woestijnbuggy

We brengen een legende weer tot leven: begin maart onthullen we de volledig elektrische buggy op de autoshow in Genève. Hij is gebouwd op het modulaire MEB-platform, wat we kennen van de andere toekomstige elektrische modellen. Met zijn design grijpt hij terug op de populaire Amerikaanse woestijnbuggy’s uit de jaren zestig en zeventig.

Volkswagen Woestijnbuggy

De flexibiliteit van vroeger.

De elektrische buggy heeft veel weg van zijn voorgangers, die toen op het chassis van de Kever werden opgebouwd. Het MEB-platform toont zich nu net zo flexibel. Net als de woestijnbuggy’s van vroeger heeft de nieuweling vrijstaande wielen met offroadbanden, geen dak en geen deuren.

Veelzijdig MEB-platform.

De bijzondere concept car laat zien dat het volledig elektrische MEB-platform voor meer dan alleen volumemodellen inzetbaar is. Het leent zich – net als het oorspronkelijke Kever-chassis – uitstekend voor de ontwikkeling van nichemodellen waarvan maar weinig exemplaren worden gebouwd.

Wereldprimeur in Genève.

Tot en met de jaren tachtig zijn er wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op basis van Kever-chassis’ gebouwd: van de speciale varianten en cabriolets van Hebmüller en Rometsch tot bekende woestijnbuggy’s als de Meyers Manx. Het nieuwste model, de volledig elektrische buggy, wordt onthuld tijdens de 89ste International Geneva Motor Show (7 t/m 17 maart).

Volkswagen Woestijnbuggy