De Volkswagen Buggy is terug.

Maar dan volledig elektrisch.

Volkswagen Woestijnbuggy

We brengen een legende weer tot leven: de Volkswagen Buggy is terug. En hoe. De 21e eeuw variant van de woestijnbuggy is volledig elektrisch, accelereert in 7,2 seconden van 0-100 km/u en heeft een design waar je u tegen zegt.

ID. Buggy

De perfecte basis.

Een groot verschil met vroeger is het MEB-platform waarop de buggy is gebouwd. Dit volledig elektrische platform, dat de basis legt voor al onze ID. modellen, is toegankelijk gemaakt voor start-ups, carrosseriebouwers en binnenkort zelfs concurrerende merken. Zo stimuleren we creativiteit binnen elektrisch rijden, wat hopelijk een mooie serie interessante nichemodellen oplevert.

Zonder twijfel een echte buggy.

Ondanks de moderne technologieën is de vernieuwde klassieker onmiskenbaar gebaseerd op de woestijnbuggies uit de jaren ’60 en ’70 in de Verenigde Staten. Door de vrijstaande wielkasten, grote wielen, en open boven- en zijkant kun je dat simpelweg niet ontkennen. LED-technologie zorgt ervoor dat het Volkswagen logo en de ronde voor- en achterlichten overal indruk maken. En de prestaties zijn er niet minder om: een acceleratie van 0-100 km/u in 7,2 seconden, een topsnelheid van 160 km/u en een actieradius van 250 kilometer maken de buggy perfect voor het snel afleggen van korte afstanden. Buitje? Gewoon gaan. Met het waterproof interieur staat niets jouw rit in de weg. 

ID Buggy
ID Buggy

Powered by Volkswagen.

Bij revolutionaire elektrische auto’s horen revolutionaire laadmogelijkheden. Daarom hebben we flexibele laadstations ontworpen die tijdelijk of permanent te installeren zijn op bijvoorbeeld stranden, bij festivals of in steden. Met deze 'powerbanks' laadt een ID. model van Volkswagen al binnen een halfuur voor 80% op. Als de capaciteit van de batterijen in het flexibele laadstation onder een minimumniveau komt, zijn ze eenvoudig te vervangen voor opgeladen exemplaren. Zo maken deze powerbanks avontuur wel heel toegankelijk.