Elektrische auto's getest.

Volkswagen beautyshot groene stroom
Leestijd 3,5 min. Kijktijd 5,5 min.

De technologie van de toekomst: e-mobility op de proef gesteld.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? We vroegen een aantal mensen hoe ze het rijden in een elektrische auto ervaren.

De e-up! - Groots in ruimte en prestaties.

Claire Ewert was vanaf het begin onder de indruk van haar e-up! De commercieel medewerker was positief verrast door de levendige prestaties van haar duizendpoot. De 32-jarige maakt dagelijks gebruik van de e-up! - persoonlijk om bijvoorbeeld te gaan winkelen en professioneel om pakketten te bezorgen. Daarom is het vooral belangrijk dat haar e-up! een snelle acceleratie combineert met veel bagageruimte voor haar leveringen. Voor haar is de e-up! gewoon de beste keuze en haar vrienden zijn het er helemaal mee eens: "Ik moet voortdurend bij mensen op bezoek om de auto te laten zien. Iedereen wil meteen instappen en ermee rijden. Het rijgevoel is gewoonweg heerlijk. Je voelt je meteen thuis in de e-up!"

Alles binnen bereik.

Voor de forens Michel Kreppold is elektrisch rijden belangrijk. De 39-jarige reist elke dag 60 km heen naar zijn werk en 60 km terug - gemakkelijk en comfortabel met zijn e-Golf. De elektrische auto heeft niet alleen een goede actieradius, maar kan ook gemakkelijk worden opgeladen op weg naar het werk. Zijn elektrische auto is een uitstekende investering, aangezien hij met het hele gezin veel reist. Michel heeft ontdekt dat de e-Golf daarnaast ideaal is voor zijn gezin. Ook biedt zijn auto het vertrouwde comfort van een gewone Golf: "De e-Golf is een fantastische gezinsauto en perfect voor een klein gezin. Elektrisch rijden is belangrijk voor mij omdat het beter is voor het milieu."


Thuis opladen en genieten van de onafhankelijkheid.

De familie Kavemann leeft ten volle naar het principe van e-mobility. Ze produceren elektriciteit met hun eigen zonnepanelen en gebruiken dit om hun e-up! op te laden. De 50-jarige Ingo Kavemann had bij de aankoop van een zonnepanelensysteem vooral één prioriteit: zelf elektriciteit opwekken en de e-up! opladen. Dit geeft hem en zijn gezin een onafhankelijkheid die ze nooit meer willen missen. Tegelijkertijd promoten ze zo het gebruik van alternatieve energiebronnen.

Van de rustige en ontspannen rijbeleving tot een bijdrage leveren aan het milieu - het hele gezin is enthousiast over hun comfortabele, stille auto. Zoon Luca vindt de e-up! bovenal "super cool".


De e-Golf met eigen laadstation. Live onderweg.

Wegenwachtmedewerker Alexander Weber en zijn vrouw rijden een e-Golf. 's Nachts laden ze hem op via de thuislader aan de muur en de volgende dag rijden ze moeiteloos weg. Er is nog een andere belangrijke factor: "Het laatste wat ik verwachtte was dat de elektriciteitskosten zo laag zijn."

De e-Golf maakt met zijn verbazingwekkend stille ritten ook indruk op de familie Weber. Ze vinden het geweldig om geruisloos over de weg te glijden, omdat het bijna aanvoelt als vliegen. Met de e-Golf hebben ze hun ideale gezinsauto gevonden. Eén die hen een goed en veilig gevoel geeft.

Deze e-Stories zijn misschien ook wat voor jou

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen

e-up!: energieverbruik, kWh/100 km: 11.7 (gecombineerd); CO₂ uitstoot gecombineerd. g/km: 0; efficiency-klasse: A+2 | e-Golf: energieverbruik, kWh/100 km: gecombineerd 12.7; CO₂ emissie gecombineerd, g/km: 0; efficiency-klasse: A+2 | Passat GTE: brandstofgebruik, l/100 km: gecombineerd 1.8 ‐ 1.7; energieverbruik, kWh/100 km gecombineerd 13.7 ‐ 13.2; CO₂ emissie gecombineerd, g/km: 40 - 38; efficiëntie-klasse: A+2