Volkswagen ID. modellen.

Klaar voor de toekomst.

De Volkswagen ID. modellen zijn onze visie op het rijden van de toekomst. De volledig elektrische, autonome en innovatieve auto's geven vorm aan de wereld van morgen.

Volkswagen id modellen

Ongekende techniek.

Onze ID. Family onderscheidt zich vooral op techniek vergeleken met de huidige Volkswagens. Door bijvoorbeeld slim gebruik te maken van extra platte accu's, zijn de ID.-modellen lekker ruim. En dacht je dat elektrische auto's niet krachtig kunnen zijn? De ID. bewijst het tegendeel. Dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras, haal je voordat je het weet een snelheid van 100 km/u.

Innovatief design.

De ID. modellen staan bekend om hun innovaties, maar ook het design hebben we niet uit het oog verloren. De ID. BUZZ is een volledig elektrische variant van de klassieke Volkswagen T1. De ID. CROZZ combineert SUV-eigenschappen feilloos met innovatieve assistentiesystemen en elegante lijnen. De ID. VIZZION gaat op het gebied van innovatie nog een stukje verder en rijdt volledig autonoom. Deze premium sedan heeft geen stuur, dashboard of pedalen en is daardoor extra ruim en personaliseerbaar.

Volkswagen id modellen

 Modellen van de toekomst.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Ontmoet de ID. Family.

Volkswagen ID.3 1ST
ID.3

Een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. De ID.3 verwelkomen we in de tweede helft 2020 als eerste model van de nieuwe generatie.

Ontdek nu

Volkswagen ID. BUZZ
ID. BUZZ

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon.

Ontdek nu

Volkswagen ID. CROZZ
ID. CROZZ

Een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dat is de ID. CROZZ.

Ontdek nu

ID. Vizzion
ID. VIZZION

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's die jij met je stem en gebaren geeft.

Ontdek nu

1 miljoen auto's per jaar.

Bereikbaar voor iedereen.

Met alleen het ontwikkelen van de beste elektrische auto's ben je er nog niet. Om Electric For All mogelijk te maken moet je auto's ook perfect, snel en in grote getale kunnen bouwen. Daarom transformeert Volkswagen een aantal fabrieken momenteel in rap tempo tot hightech faciliteiten voor het produceren elektrische auto's.

Volkswagen

De grootste EV-fabriek van Volkswagen.

Nu al maken we in het Duitse Zwickau onze grootste fabriek klaar voor het nieuwe productieproces. Momenteel bouwen we er nog Golfs, maar eind 2019 start daar de productie van de ID. Vanaf 2021 rollen er al zes verschillende elektrische modellen voor drie merken van de Volkswagen Groep van de lijn. 1.500 elektrische auto's per dag, 330.000 per jaar.

Volkswagen

Europa's grootste e-mobility productienetwerk.

Ook de fabrieken in Emden en Hannover worden versneld klaargestoomd als productielocaties voor onze elektrische modellen. Vanaf 2022 start daar de productie van elektrische personenauto's én lichte bedrijfswagens. Samen met de fabriek in Zwickau ontstaat daarmee het grootste productienetwerk voor elektrische auto's in Europa.

Volkswagen

Ambitieuze en internationale plannen.

Op dit moment richten we daarnaast ook in China twee nieuwe fabrieken in, en in de VS staat er eveneens een op de planning. De transformatie van al deze fabrieken tot state-of-the-art productielocaties voor elektrische auto's biedt ons de mogelijkheid om per 2025 jaarlijks ruim één miljoen elektrische auto's te bouwen en te verkopen.

Volkswagen al meer dan 40 jaar elektrisch
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen
Volkswagen al meer dan 40 jaar elektrisch

De kunst van het bouwen van een elektrische auto.

De Glazen Fabriek.

Een belangrijke schakel in de elektrische revolutie is de Glazen Fabriek in Dresden. Kijk mee achter de glazen muren van deze bruisende fabriek. Wil je de toekomst zelf beleven? Volg een rondleiding in de Glazen Fabriek én rijd zelf met de elektrische Volkswagen e-Golf. 
video preview

Het bouwen van een elektrische auto.

Verwacht geen standaard autofabriek. In de Glazen Fabriek wordt niet alleen hard gewerkt aan de elektrische toekomst van Volkswagen, nu al wordt de e-Golf er gebouwd. Zie wat er komt kijken bij de productie van een hightech elektrische auto.

video preview

De ID. Family.

Vanaf 2020 wordt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar dankzij de ID. Family. Deze compleet nieuwe generatie elektrische Volkswagens biedt een flinke actieradius en de nieuwste technologie voor aantrekkelijke prijzen. Bekijk deze preview en ontdek wat je de komende jaren kunt verwachten.

video preview

Wellicht vind je dit ook interessant: