e-Stories.

Duik dieper in elektrisch rijden bij Volkswagen.

Volkswagen elektrisch rijden
Volkswagen Elektrisch Rijden

Elektrisch rijden en het Klimaatakkoord.

De overheid stimuleert elektrisch rijden met verschillende subsidies, zodat Nederland in 2030 49% minder CO2 uitstoot dan nu. Om dat doel uit het Klimaatakkoord te behalen, zijn er onder andere voor mobiliteit verschillende afspraken gemaakt. Daarom hebben we de belangrijkste punten uit het Klimaatakkoord voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Augmented en virtual reality beleven

Augmented en virtual reality: de vierde dimensie van zien.

Augmented en virtual reality veranderen onze kijk op en de interactie met de wereld om ons heen. In het tijdperk van connected driving is de uitgebreide virtuele werkelijkheid al onderdeel van onze mobiliteit.

De verbonden auto van de toekomst

Connected car: de auto van de toekomst zoekt verbinding.

"Er zijn nu al meer smartphones op de wereld dan mensen, en er zijn meer dan drie miljoen apps beschikbaar. Iedere smartphone is een afspiegeling van iemands interesses.''

Elektrische auto

Elektrische auto's in de werkplaats.

Service en onderhoud van een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor: ze hebben geen bougies, geen uitlaat en geen versnellingsbak. Dat scheelt tijd en geld. Toch blijft regelmatig onderhoud belangrijk.

Op vakantie met een elektrische auto

Op vakantie met een elektrische auto: zo doe je dat.

De kinderen naar school brengen, boodschappen doen: je dagelijkse ritten zijn makkelijk met een elektrische auto. Maar men deinst er vaak nog voor terug om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Die angst blijkt vaak ongegrond.

Lees meer
Elektromobiliteit in Europa

E-mobility in Europa.

Elektrische auto's zijn in opkomst: volgens onderzoeksbureau McKinsey zijn er in 2018 wereldwijd meer dan een miljoen van verkocht. Er zijn inmiddels meer dan vijf miljoen elektrische auto's op de weg, meer dan de helft daarvan in China. Maar hoe zit dat in Europa?

De vijf stappen naar autonoom rijden - Volkswagen e-Stories

De vijf stappen naar autonoom rijden.

Een overzicht van de vijf stappen naar autonoom rijden, laat zien hoe de weg naar de toekomst eruitziet. Assistentiesystemen vormen de belangrijkste technologie voor autonoom rijden.

Volkswagen communiceert met autos

De communicerende auto.

In de nabije toekomst geef je niet alleen spraakopdrachten aan je auto, maar kun je er ook mee communiceren. Bij Volkswagen werken verschillende afdelingen aan de ontwikkeling van een digitale stemassistent.

Studenten op toernee door Europa met de duurzame elektrische auto Noah

De 5 meest bizarre elektrische auto's ter wereld.

Een auto-fiets, een opvouwbare elektrische parkeeroplossing en een elektrische auto van suiker. Dat zijn drie bizarre elektrische voertuigen, maar dat is nog lang niet alles. Kijk maar.

Lees meer
De zoektocht naar het perfecte geluid - Volkswagen e-Stories

De zoektocht naar het perfecte geluid.

Vanaf juli 2019 wordt de installatie van een waarschuwend geluidssysteem verplicht voor elektrische auto’s. Maar hoe moet een elektrische auto klinken om er zeker van te zijn dat het zowel veilig als aangenaam is voor andere weggebruikers?

Volkswagen

Volledig elektrisch.

In een stad als Amsterdam heb je veel geduld nodig om auto te rijden. Door drukte en smalle wegen is er weinig ruimte. Dat is gelukkig geen probleem met de e-up! Daar kwam Paul Juda ook achter, toen hij de elektrische Volkswagen bij toeval probeerde. Hij was direct verkocht.

Volkswagen ID. VIZZION

ID. VIZZION, de toekomst vooruit.

Stel je voor dat jouw auto begrijpt wat je zegt en je gebaren herkent. Dat de bediening volledig natuurlijk is. Stel je voor dat deze auto zelfs het rijden van jou over zou nemen. En dat volledig elektrisch. Dan zou je meer tijd overhouden voor de dingen die jij belangrijk vindt. Met de ID. Family wordt deze visie snel werkelijkheid.

VISIONS OF NOW: Van Bo Le-Mentzel.

Als je Van Bo Le-Mentzel voor het eerst ziet, denk je misschien dat hij simpel gekleed is. Maar voor hem is het een uiting van eerlijkheid en puurheid.

Lees meer
Viertel vor mag

VISIONS OF NOW: Viertel Vor Mag.

"De stilte brengt ons helemaal tot rust. Daarom vinden we het zo fijn om hier te zijn." We zijn op bezoek bij Anna en Marcus op het platteland en praten over hun leven, duurzaam denken en hun visie op mobiliteit.

Volkswagen

ID. CROZZ, het design.

De elektrische concept car rijdt door de straten van Los Angeles als in een science fiction film. Bijna geluidloos, maar zeker niet onopvallend. Het spectaculaire design van de ID. CROZZ valt namelijk niet te missen. De designers Diana Zynda, Cihan Akcay en Vagarsh Saakyan leggen uit wat deze auto zo fantastisch maakt.

VISIONS OF NOW: Bearcubs.

Jack, alias Bearcubs, is net van Londen naar Berlijn verhuisd. Van de ene metropool naar de andere. "Ik had verandering nodig. Nieuwe inspiratie, nieuwe mensen, nieuwe ervaringen" zegt hij.

Volkswagen ID. R Pikes Peak

Volkswagen ID. R Pikes Peak. Hoger, sneller, stiller.

Waar onze supersnelle raceauto, winnaar van de Pikes Peak bergrace, precies toe in staat is? In elk geval bereikt hij in een recordtijd de finish, op een hoogte van 4.302 meter.

Lees meer
Volkswagen

Back to the future.

Tegenwoordig kan je niet meer om e-mobility heen. Toch weten weinig mensen waar deze futuristische technologie vandaan komt. Daarom zochten we Dr. Adolf Kalberlah op. Een echte pionier uit de begindagen van e-mobility, want 50 jaar geleden introduceerde hij al de eerste elektrische auto's op de weg.

VISIONS OF NOW: Via Grafik.

Leo is grafisch ontwerper en onderdeel van Via Grafik, een designcollectief en -bureau met zijn oorsprong in graffitikunst. Hij maakte voor ons voor het eerst gebruik van virtual reality met 3D-software waarmee hij in de virtuele ruimte kon tekenen en schilderen.

Volkswagen

Elektrische auto's getest.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? We vroegen een aantal mensen of ze een tijdje een elektrische auto wilden testen.

De e-Golf geeft Ginge rust.

Noorwegen, de koploper in elektrisch rijden.

Voor veel mensen in Noorwegen is elektrisch rijden al een vast onderdeel van het dagelijks leven. Hun houding is nogal verrassend als je bedenkt dat het land bekend staat om zijn lange afstanden en relatief weinig inwoners.

Volkswagen Electric for All

Electric for all.

"We gaan auto's bouwen voor miljoenen, niet enkel voor miljonairs". Wat dat precies betekent, leggen de twee mannen achter 'Electric For All' uit. 

40 jaar elektrisch rijden

40 jaar elektrisch rijden.

Volkswagen heeft al tientallen jaren lang ervaring met elektrische auto's. De basis voor de e-modellen van nu werd ruim 40 jaar geleden al gelegd met een elektrisch aangedreven versie van de allereerste Golf. 

McDonalds e-Golf

De e-Golf McDrive Edition.

McDonald’s en Volkswagen hebben de handen ineengeslagen om een unieke auto uit te brengen; de eerste én enige elektrische auto speciaal ontworpen voor de McDrive.

Volkswagen Woestijnbuggy

Oude tijden herrijzen: de Volkswagen Buggy is terug.

Nostalgie in een nieuw jasje met de volledig elektrische Volkswagen Buggy. Op de autoshow in Genève wordt hij onthuld.

Lees meer

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Onze chatmedewerkers helpen je graag.

Chat direct
Volkswagen chatbanner sm
Elektrisch rijden bij Volkswagen

Alles over elektrisch rijden

Hoe moet dat nou met opladen? En waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe elektrische auto koopt? We leggen het je allemaal uit.

Ontdek alles