e-Stories.

Duik dieper in elektrisch rijden bij Volkswagen.

Volkswagen elektrisch rijden
Volkswagen communiceert met autos

De communicerende auto.

In de nabije toekomst geef je niet alleen spraakopdrachten aan je auto, maar kun je er ook mee communiceren. Bij Volkswagen werken verschillende afdelingen aan de ontwikkeling van een digitale stemassistent.

De vijf stappen naar autonoom rijden - Volkswagen e-Stories

De vijf stappen naar autonoom rijden.

Een overzicht van de vijf stappen naar autonoom rijden, laat zien hoe de weg naar de toekomst eruitziet. Assistentiesystemen vormen de belangrijkste technologie voor autonoom rijden.

De zoektocht naar het perfecte geluid - Volkswagen e-Stories

De zoektocht naar het perfecte geluid.

Vanaf juli 2019 wordt de installatie van een waarschuwend geluidssysteem verplicht voor elektrische auto’s. Maar hoe moet een elektrische auto klinken om er zeker van te zijn dat het zowel veilig als aangenaam is voor andere weggebruikers?

VISIONS OF NOW: Van Bo Le-Mentzel.

Als je Van Bo Le-Mentzel voor het eerst ziet, denk je misschien dat hij simpel gekleed is. Maar voor hem is het een uiting van eerlijkheid en puurheid.

Lees meer

VISIONS OF NOW: Bearcubs.

Jack, alias Bearcubs, is net van Londen naar Berlijn verhuisd. Van de ene metropool naar de andere. "Ik had verandering nodig. Nieuwe inspiratie, nieuwe mensen, nieuwe ervaringen" zegt hij.

Volkswagen

Volledig elektrisch.

In een stad als Amsterdam heb je veel geduld nodig om auto te rijden. Door drukte en smalle wegen is er weinig ruimte. Dat is gelukkig geen probleem met de e-up! Daar kwam Paul Juda ook achter, toen hij de elektrische Volkswagen bij toeval probeerde. Hij was direct verkocht.

Volkswagen ID. VIZZION

ID. VIZZION, de toekomst vooruit.

Stel je voor dat jouw auto begrijpt wat je zegt en je gebaren herkent. Dat de bediening volledig natuurlijk is. Stel je voor dat deze auto zelfs het rijden van jou over zou nemen. En dat volledig elektrisch. Dan zou je meer tijd overhouden voor de dingen die jij belangrijk vindt. Met de ID. Family wordt deze visie snel werkelijkheid.

Volkswagen ID. R Pikes Peak

Volkswagen ID. R Pikes Peak. Hoger, sneller, stiller.

Waar onze supersnelle raceauto, winnaar van de Pikes Peak bergrace, precies toe in staat is? In elk geval bereikt hij in een recordtijd de finish, op een hoogte van 4.302 meter.

Lees meer
Viertel vor mag

VISIONS OF NOW: Viertel Vor Mag.

"De stilte brengt ons helemaal tot rust. Daarom vinden we het zo fijn om hier te zijn." We zijn op bezoek bij Anna en Marcus op het platteland en praten over hun leven, duurzaam denken en hun visie op mobiliteit.

Volkswagen

ID. CROZZ, het design.

De elektrische concept car rijdt door de straten van Los Angeles als in een science fiction film. Bijna geluidloos, maar zeker niet onopvallend. Het spectaculaire design van de ID. CROZZ valt namelijk niet te missen. De designers Diana Zynda, Cihan Akcay en Vagarsh Saakyan leggen uit wat deze auto zo fantastisch maakt.

Volkswagen

Back to the future.

Tegenwoordig kan je niet meer om e-mobility heen. Toch weten weinig mensen waar deze futuristische technologie vandaan komt. Daarom zochten we Dr. Adolf Kalberlah op. Een echte pionier uit de begindagen van e-mobility, want 50 jaar geleden introduceerde hij al de eerste elektrische auto's op de weg.

Volkswagen Woestijnbuggy

Oude tijden herrijzen: de Volkswagen Buggy is terug.

Nostalgie in een nieuw jasje met de volledig elektrische Volkswagen Buggy. Op de autoshow in Genève wordt hij onthuld.

Lees meer
Volkswagen

Noorwegen, de koploper in elektrisch rijden.

Voor veel mensen in Noorwegen is elektrisch rijden al een vast onderdeel van het dagelijks leven. Hun houding is nogal verrassend als je bedenkt dat het land bekend staat om zijn lange afstanden en relatief weinig inwoners.

VISIONS OF NOW: Via Grafik.

Leo is grafisch ontwerper en onderdeel van Via Grafik, een designcollectief en -bureau met zijn oorsprong in graffitikunst. Hij maakte voor ons voor het eerst gebruik van virtual reality met 3D-software waarmee hij in de virtuele ruimte kon tekenen en schilderen.

Volkswagen

Elektrische auto's getest.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? We vroegen een aantal mensen of ze een tijdje een elektrische auto wilden testen.

Volkswagen Electric for All

Electric for all.

"We gaan auto's bouwen voor miljoenen, niet enkel voor miljonairs". Wat dat precies betekent, leggen de twee mannen achter 'Electric For All' uit. 

40 jaar elektrisch rijden

40 jaar elektrisch rijden.

Volkswagen heeft al tientallen jaren lang ervaring met elektrische auto's. De basis voor de e-modellen van nu werd ruim 40 jaar geleden al gelegd met een elektrisch aangedreven versie van de allereerste Golf. 

McDonalds e-Golf

De e-Golf McDrive Edition.

McDonald’s en Volkswagen hebben de handen ineengeslagen om een unieke auto uit te brengen; de eerste én enige elektrische auto speciaal ontworpen voor de McDrive.

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Onze chatmedewerkers helpen je graag.

Chat direct
Volkswagen ID.3 1ST
Elektrisch rijden bij Volkswagen

Alles over elektrisch rijden.

Hoe moet dat nou met opladen? En waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe elektrische auto koopt? We leggen het je allemaal uit.

Ontdek alles