e-Stories

Duik dieper in elektrisch rijden bij Volkswagen

Volkswagen elektrisch rijden

10 tips om de actieradius te vergroten

Rij jij elektrisch en haal jij alles uit je accu? Met deze 10 tips kom je verder en heb je nooit meer last van laadstress.

Lees meer
5 belangrijkste vragen over elektrisch rijden

De 5 belangrijkste vragen over elektrisch rijden

Met alle verschillende elektrische modellen op komst, is het niet altijd even makkelijk een keuze te maken. Daarom hebben we de vijf belangrijkste vragen over elektrisch rijden voor je op een rij gezet.

Volkswagen Elektrisch Rijden

Stelling: elektrische auto's zijn net zo slecht voor het klimaat als benzineauto's

Het grootste argument voor elektrisch rijden is dat het duurzamer zou zijn dan rijden in een benzine-auto. Maar is dit ook echt zo?

Hoe haal je het maximale uit je elektrische auto bij koud weer

Hoe haal je het maximale uit je elektrische auto bij koud weer?

Winterse omstandigheden zijn voor geen enkele auto optimaal, dus ook niet voor een elektrische. Met deze tips kom jij elektrisch de winter door!

Op vakantie met een elektrische auto

Op vakantie met een elektrische auto: zo doe je dat

De kinderen naar school brengen, boodschappen doen: je dagelijkse ritten zijn makkelijk met een elektrische auto. Maar men deinst er vaak nog voor terug om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Die angst blijkt vaak ongegrond.

Lees meer
Volkswagen elektrisch e stories

10 dingen die je je afvraagt bij elektrisch rijden

Wat gebeurt er eigenlijk als ik met een elektrische auto door de wasstraat rijd? Kan ik buiten in de regen opladen bij een openbare laadpaal? Volkswagen maakt elektrisch rijden graag makkelijk voor je. Daarom beantwoorden we hier tien ongebruikelijke vragen over elektrisch rijden. 

De vijf stappen naar autonoom rijden - Volkswagen e-Stories

De vijf stappen naar autonoom rijden

Een overzicht van de vijf stappen naar autonoom rijden, laat zien hoe de weg naar de toekomst eruitziet. Assistentiesystemen vormen de belangrijkste technologie voor autonoom rijden.

De zoektocht naar het perfecte geluid - Volkswagen e-Stories

De zoektocht naar het perfecte geluid

Vanaf juli 2019 wordt de installatie van een waarschuwend geluidssysteem verplicht voor elektrische auto’s. Maar hoe moet een elektrische auto klinken om er zeker van te zijn dat het zowel veilig als aangenaam is voor andere weggebruikers?

Volkswagen elektrisch id.3

Elektrisch rijden en het Klimaatakkoord

De overheid stimuleert elektrisch rijden met verschillende subsidies, zodat Nederland in 2030 49% minder CO2 uitstoot dan nu. Om dat doel uit het Klimaatakkoord te behalen, zijn er onder andere voor mobiliteit verschillende afspraken gemaakt. Daarom hebben we de belangrijkste punten uit het Klimaatakkoord voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Augmented en virtual reality beleven

Augmented en virtual reality: de vierde dimensie van zien

Augmented en virtual reality veranderen onze kijk op en de interactie met de wereld om ons heen. In het tijdperk van connected driving is de uitgebreide virtuele werkelijkheid al onderdeel van onze mobiliteit.

De verbonden auto van de toekomst

Connected car: de auto van de toekomst zoekt verbinding

"Er zijn nu al meer smartphones op de wereld dan mensen, en er zijn meer dan drie miljoen apps beschikbaar. Iedere smartphone is een afspiegeling van iemands interesses.''

Elektrische auto

Elektrische auto's in de werkplaats

Service en onderhoud van een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor: ze hebben geen bougies, geen uitlaat en geen versnellingsbak. Dat scheelt tijd en geld. Toch blijft regelmatig onderhoud belangrijk.

Studenten op toernee door Europa met de duurzame elektrische auto Noah

De 5 meest bizarre elektrische auto's ter wereld

Een auto-fiets, een opvouwbare elektrische parkeeroplossing en een elektrische auto van suiker. Dat zijn drie bizarre elektrische voertuigen, maar dat is nog lang niet alles. Kijk maar.

Lees meer
Volkswagen Elektrisch Rijden

Stelling: accus's van elektrische auto's eindigen allemaal op de schroothoop

Met de toenemende populariteit van elektrisch rijden stijgt ook het aantal accu's. We kunnen en willen ze niet weggooien na hun carrière in de auto.

Volkswagen

Back to the future

Tegenwoordig kan je niet meer om e-mobility heen. Toch weten weinig mensen waar deze futuristische technologie vandaan komt. Daarom zochten we Dr. Adolf Kalberlah op. Een echte pionier uit de begindagen van e-mobility, want 50 jaar geleden introduceerde hij al de eerste elektrische auto's op de weg.

40 jaar elektrisch rijden

40 jaar elektrisch rijden

Volkswagen heeft al tientallen jaren lang ervaring met elektrische auto's. De basis voor de e-modellen van nu werd ruim 40 jaar geleden al gelegd met een elektrisch aangedreven versie van de allereerste Golf. 

Volkswagen ID. R Pikes Peak

Volkswagen ID. R Pikes Peak. Hoger, sneller, stiller

Waar onze supersnelle raceauto, winnaar van de Pikes Peak bergrace, precies toe in staat is? In elk geval bereikt hij in een recordtijd de finish, op een hoogte van 4.302 meter.

Lees meer

Oude tijden herrijzen: de Volkswagen Buggy is terug

Nostalgie in een nieuw jasje met de volledig elektrische Volkswagen Buggy. Op de autoshow in Genève wordt hij onthuld.

Lees meer
Volkswagen Woestijnbuggy
Volkswagen Electric for All

Electric for all

"We gaan auto's bouwen voor miljoenen, niet enkel voor miljonairs". Wat dat precies betekent, leggen de twee mannen achter 'Electric For All' uit. 

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Onze chatmedewerkers helpen je graag

Chat direct
Volkswagen chatbanner sm
Elektrisch rijden bij Volkswagen

Alles over elektrisch rijden

Hoe moet dat nou met opladen? En waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe elektrische auto koopt? We leggen het je allemaal uit.

Ontdek alles