Volkswagen verzekert zich van voldoende batterijen

ANP | 27-06-2019 | 15:10
Foto: ANP

Volkswagen verzekert zich van voldoende batterijen

 

WOLFSBURG (ANP) - De levering van accu’s aan Volkswagen komt niet in gevaar door de toenemende vraag op de wereldmarkt naar autobatterijen. Dat zegt Thomas Ulbrich, lid van de raad van bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor e-mobility.

"Volkswagen heeft komende jaren ruim voldoende contracten afgesloten voor accu’s." Volkswagen wil al in 2023 de grootste producent van elektrische auto’s in de wereld worden. In 2025 moeten er al drie miljoen e-auto’s van de band rollen en in 2027 zou Volkswagen al in totaal 27 miljoen elektrische auto’s hebben geproduceerd.

"We hebben de contracten, dus niemand gaat ons vertellen dat we geen accu’s meer krijgen", zegt Ulbrich in Automotive News. "Wel zul je zien dat we voortdurend in onderhandeling blijven met leveranciers over nieuwe leveringscontracten voor batterijen.

Volkswagen heeft voor vijftig miljoen dollar contracten gesloten met onder meer LG Chem, Samsung, SK Innovation en CATL voor accu’s supplies. Volkswagen investeerde daarnaast een miljard euro in de Zweedse startup Northvolt. Dit bedrijf gaat de grootste batterijenfabriek van Europa bouwen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen