Belastingvoordeel en subsidie op elektrische auto's

  • Geen wegenbelasting
  • Geen BPM
  • Verschillende subsidieregelingen
  • Slechts 4% bijtelling

Rijd extra voordelig in een elektrische auto

De Nederlandse overheid ziet net als wij de noodzaak en potentie van elektrisch rijden. In de toekomst, maar ook nu al. Daarom zijn er verschillende kortingsregelingen waar je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van kunt maken. Bij aanschaf én bij gebruik van de auto.

De fiscale voordelen van elektrisch rijden

Geen wegenbelasting

Om elektrisch rijden toegankelijker te maken voor iedereen, betaal je in ieder geval tot en met 2020 geen motorrijtuigenbelasting. Dit geldt voor alle volledig elektrische auto's, ongeacht het gewicht of de provincie waarin je woont.

Meer over deze regeling
Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Geen aanschafbelasting (BPM)

Bij aanschaf of import van een nieuwe auto betaal je normaal gesproken aanschafbelasting (BPM). Dit geldt, in ieder geval tot en met 2020, niet voor volledig elektrische auto's. Dit scheelt je al gauw honderden euro's.

Meer over deze regeling
Volkswagen Elektrisch Rijden
 

Veel lagere bijtelling

Een groot voordeel voor zakelijk rijders: in plaats van de gewoonlijke 22%, betaal je dit jaar voor een volledig elektrische auto nog slechts 4% bijtelling. In 2020 wordt dit percentage verhoogd naar 8%, nog steeds een stuk minder dan de 22% die je betaalt voor een brandstofauto. Deze extra lage percentages gelden voor 5 jaar vanaf de datum eerste toelating (DET).

Meer over deze regeling
Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Verschillende subsidies

Naast de verschillende belastingvoordelen zijn er soms ook regionale of gemeentelijke subsidies te ontvangen voor volledig elektrische auto's. Voor meer informatie over deze regelingen kun je het best contact opnemen met jouw gemeente.

Volkswagen Elektrisch Rijden

 

Meer weten over elektrisch rijden?

Live chat

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk?

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen