Volkswagen presenteert ID. ROOMZZZ op Auto Shanghai

ANP | 16-04-2019 | 11:15
Foto: Volkswagen

Volkswagen presenteert ID. ROOMZZZ op Auto Shanghai

 

SHANGHAI - Volkswagen heeft de elektrische ID. ROOMZZZ gepresenteerd op Auto Shanghai. Het model heeft drie rijen stoelen en de SUV is vijf meter lang. De auto wordt in 2021 in China op de markt gebracht.

"Het ontwerp lijkt naadloos te zijn gefreesd uit een geheel", zegt Klaus Bischoff, hoofdontwerper van het Volkswagen. De ROOMZZZ volgt met zijn lichaamsontwerp duidelijk de lijnen van de ID.-familie, zo zegt Volkswagen.

In combinatie met de ID. Pilot Modus is de ID. Roomzz Concept in staat autonoom te rijden zonder actieve bestuurder. Wanneer de bestuurder overschakelt naar de volautomatische modus, kunnen de stoelen afzonderlijk 25 graden naar binnen worden gedraaid om een communicatieve loungesfeer aan boord te creëren.

Specificaties

De 82 kWh-batterij maakt afstanden tot 450 km (WLTP) met één acculading mogelijk. De accu's kunnen in iets meer dan een half uur tot 80 procent worden opgeladen met behulp van een snellaadsysteem met een vermogen van 150 kW (DC).

Met een systeemvermogen van 225 kW/306 pk kunnen de twee elektromotoren beide assen permanent aandrijven. De ID. ROOMZZZ accelereert tot 100 km/u in 6,6 seconden. Zoals bij alle elektrische auto's is het maximale koppel vanaf het begin beschikbaar.

De verwachting is dat Volkswagen de productie van de ID. Roomzz, de ID. Crozz en de Compact ID. in 2020 op gang zal brengen. Alle modellen zullen, zoals het er nu naar uitziet, wereldwijd verkocht worden. De ID. Vizzion sedan en de ID. Buzz zullen waarschijnlijk pas in 2022 van de band afrollen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen