Leaseplan: Europeaan wil elektrisch rijden

ANP | 09-10-2019 | 13:05
Foto: ANP

Leaseplan: Europeaan wil elektrisch rijden

 

Steeds meer Europeanen staan positief tegenover elektrisch rijden. Dat blijkt uit de jaarlijkse Mobility Monitor van Leaseplan. Dit is een internationaal onderzoek van Ipsos onder meer dan 4.000 mensen in 16 verschillende landen naar mobiliteit.

Bijna de helft van alle ondervraagden zegt dat hun mening over elektrisch rijden de afgelopen drie jaar positief is verbeterd. Ruim 60 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze gunstig aankijken tegen elektrisch rijden.

Steeds meer mensen geven aan voornemens te zijn een elektrisch voertuig te leasen. Van degenen die van plan zijn om in de komende 5 jaar een auto te leasen, geeft 40 procent aan voor een elektrisch voertuig te kiezen.

De ondervraagden zien duidelijk veel voordelen in elektrisch rijden. Klimaat, luchtkwaliteit, NOX-uitstoot en lagere kosten worden genoemd. De infrastructuur blijft evenwel een struikelblok. Het gebrek aan laadpalen is voor de helft van de mensen reden te wachten met elektrisch rijden. Ook het lagere bereik van een e-auto geldt als belemmering.

Tex Gunning, CEO van Leaseplan: "Onze Mobiliteitsmonitor 2019 laat zien dat de vraag van het publiek naar emissievrije mobiliteit veel groter is dan de huidige beschikbare infrastructuur. We moeten dit nu oplossen. De Europese Commissie moet, samen met de nationale en lokale overheden, de vraag van de burgers naar een emissievrije mobiliteit versterken en inspelen op de vraag van de burgers door te investeren in een uitgebreide, pan-Europese infrastructuur voor het in rekening brengen van de kosten."

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen