In 2021 telt Europa drie keer zoveel modellen elektrische auto’s

ANP | 19-07-2019 | 16:23
Foto: ANP

In 2021 telt Europa drie keer zoveel modellen elektrische autos

 

BRUSSEL - In de komende drie jaar verdriedubbelt het aantal modellen elektrische voertuigen op de Europese markt. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de Europese organisatie voor duurzaam vervoer Transport & Environment (T&E). In 2021 zullen autoproducenten in de EU 214 elektrische modellen aanbieden. Ter vergelijking: eind 2018 waren dat er 60.

Als de prognose klopt, zal tegen 2025 maar liefst 22 procent van de geproduceerde voertuigen een stekker hebben. Dat is meer dan genoeg om de Europese CO2-norm voor wagens voor dat jaar te halen.

Mathias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu: "Dankzij de Europese CO2-doelstellingen voor wagens ziet de EU binnenkort een golf nieuwe en beter betaalbare elektrische auto’s met een grotere actieradius op de markt komen."

Volgens Bienstman is dit een scharniermoment voor de Europese automobielindustrie. "Autoproducenten investeren momenteel 145 miljard euro in elektrificering, en de productie van batterijen komt eindelijk naar Europa. Succes op dit vlak is een topprioriteit van het industriële beleid van de EU. We moeten een duidelijk signaal uitsturen naar de sector dat er geen terugweg is, en tot een akkoord komen over het uitfaseren van de verkoop van benzine- en dieselwagens in steden, op nationaal en op Europees niveau. Het einde van het tijdperk van de verbrandingsmotor is in zicht."

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen