E-auto heeft nu al vaak laagste CO2-footprint

ANP | 25-04-2019 | 10:22
Foto: ANP

E-auto heeft nu al vaak laagste CO2-footprint

 

WOLFSBURG - Elektrische varianten van sommige bestaande auto's hebben nu al een lagere CO2-footprint dan het traditionele model. Dat blijkt uit de Life Cycle Assesment dat Volkswagen heeft uitgevoerd. Daarbij wordt de totale CO2-footprint van een auto gemeten van productie tot sloop.

Uiteraard stoot een elektrische auto nul gram CO2 uit, maar wie een eerlijke vergelijking wil maken moet ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het opwekken van de stroom en de productie van auto en accu meenemen.

Volkswagen heeft de e-Golf vergeleken met de Golf TDI (diesel). Die laatste is gedurende de gehele levenscyclus verantwoordelijk voor 111 gram CO2 per kilometer terwijl de elektrische variant 62 gram uitstoot. Bij de e-Golf wordt de meeste uitstoot gegenereerd bij de productie. Als er meer gebruik wordt gemaakt van schone energie, dan daalt de CO2-uitstoot van een elektrische auto snel verder naar tot wel 2 gram per kilometer.

Verder is Volkswagen een fabriek in Salzgitter aan het bouwen waar oude accu's gerecycled worden. Dat recyclen zal ook een besparing van 25 procent CO2-uitstoot opleveren.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen