Bloomberg: in 2040 500 miljoen e-auto’s

ANP | 22-05-2019 | 10:55
Foto: Volkswagen

Volkswagen e-Nieuws - Bloomberg: in 2040 500 miljoen e-auto’s

 

NEW YORK - In 2040 rijden er wereldwijd 500 elektrische auto's rond. Die voorspelling staat in de Electric Vehicle Outlook 2019 van persbureau Bloomberg. Hoewel e-auto's snel aan populariteit winnen, zal de markt voor auto's met verbrandingsmotoren pas na 2030 afnemen.

Vooral China speelt een grote rol bij het e-rijden. Het land stimuleert de verkoop van elektrische auto's via regelingen en beleid. In 2025 zal China verantwoordelijk zijn voor 48 procent van de wereldwijde verkoop.

Volgens Bloomberg wordt opkomst van elektrische auto’s de komende twintig jaar vooral gestuwd door de dalende prijs van batterijen. E-auto's zijn daardoor over tien jaar goedkoper dan auto’s met een verbrandingsmotor.

Bloomberg verwacht ook dat de rol van deelauto’s belangrijker wordt. Op dit moment wordt wereldwijd nog 5 procent van alle passagierskilometers met een deelauto of taxiservice afgelegd. Het is de verwachting dat dit aandeel stijgt naar 19 procent in 2040.

Groeiende energievraag
Met het aantal elektrische auto's neemt ook de vraag naar energie toe. Bloomberg verwacht dat elektrische auto's tegen 2040 6,8 procent van de wereldwijde energievraag zullen vertegenwoordigen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen