Bij een dagje uit is het vaak zoeken naar een laadpaal

ANP | 02-10-2019 | 17:16
Foto: ANP

Bij een dagje uit is het vaak zoeken naar een laadpaal

 

Van de populairste attracties in Nederland biedt 72 procent op het parkeerterrein te weinig mogelijkheid voor het opladen van een elektrische auto. Dat blijkt uit een rondgang van Bungalowparkoverzicht.nl.

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor elektrische auto’s bij dagjes uit, heeft Bungalowparkoverzicht bij 53 populaire attracties navraag gedaan over het aantal laadpalen op de parkeerplaats. De attracties zijn enkel in het onderzoek meegenomen wanneer zij over een eigen parkeerplaats beschikken. Onder de attracties bevinden zich onder meer pretparken, musea en dierentuinen.

Veel attracties zonder laadpalen

Op 25 van de 53 onderzochte parkeerplaatsen zijn helemaal geen laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Dierentuinen als Artis en Ouwehands Dierenpark bieden hun bezoekers bijvoorbeeld geen mogelijkheid om een elektrische auto op te laden, terwijl beide ruim een miljoen bezoekers per jaar ontvangen. Ook attractiepark Slagharen en Madurodam hebben geen enkele laadpaal op hun parkeerterrein.

In totaal zijn er 210 laadpalen bij de andere parken, die plaats bieden voor het opladen van 420 auto’s. Gemiddeld heeft een parkeerterrein bij een dagje uit 15 plaatsen voor het opladen van elektrische auto’s.

Uitjes met meeste laadpalen

Designer Outlet Roermond is met 8 miljoen jaarlijkse bezoekers de populairste bestemming voor dagjesmensen. De outlet heeft daarnaast de meeste plekken om elektrische auto’s op te laden: 33 laadpalen. Shoppingcenter Bataviastad biedt met 30 laadpalen daarna de meeste ruimte voor het opladen van elektrische auto’s. De Efteling completeert de top 3 met 27 installaties.

In verhouding tot het aantal bezoekers bieden Bataviastad en Walibi Holland de meeste parkeerplekken met laadpaal aan. Beide uitstapjes zijn klaar voor meer elektrische auto’s op het parkeerterrein, want dagelijks zijn er diverse plekken bij een laadpunt vrij.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen