AutoScout24: Elektrisch rijden steeds populairder

ANP | 24-06-2019 | 14:45
Foto: ANP

AutoScout24 Elektrisch rijden steeds populairder

 

AMSTERDAM - Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker en daarmee ook steeds populairder, zeker nu blijkt dat de restwaarde van elektrische auto’s straks beter zal zijn dan bij benzine- of dieselauto’s. Dat meldt het Europese advertentieplatform AutoScout24 op basis van een onderzoek onder ruim 7000 burgers in zeven Europese landen.

Van de Europeanen zegt 42 procent het aanschaffen van een elektrische auto als optie te zien, waarbij vooral Spanjaarden (51 procent) hier voorstander van zijn, gevolgd door Italianen (45 procent), Nederlanders (41 procent) en Duitsers (39 procent). In Oostenrijk, België en Frankrijk ligt deze bereidheid momenteel het laagst.

Wat opvalt is dat in Nederland meer mannen (47 procent) dan vrouwen (36 procent) de aanschaf van een elektrische auto als optie zien.

In Italië, Frankrijk en Spanje wint de hybride auto het momenteel van de elektrische en benzineauto. In Italië zijn benzineauto’s, samen met dieselauto’s, zelfs het minst populair. Ook blijkt dat een op de vijf Europeanen bereid is om een auto op waterstof (18 procent) of aardgas (19 procent) aan te schaffen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen