Rittenregistratie

Bij zakelijk rijden

Zakelijk rijden en de auto ook privé gebruiken? Tenzij je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Om te bewijzen dat je privé inderdaad niet meer dan 500 kilometer hebt gereden en geen bijtelling hoeft te betalen, is een sluitende rittenregistratie essentieel. De Belastingdienst stelt eisen voor een correcte vermelding van de rittenregistratie. Een rittenregistratie die niet op orde is, levert een naheffing op die in de duizenden euro’s kan lopen.

 

Wat te vermelden in de ritregistratie?

Bewijsvoering van de gereden ritten is niet aan een bepaalde vorm gebonden. Houd in ieder geval de volgende gegevens bij:
 
  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Aard van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route (dit is voornamelijk van toepassing als je te maken krijgt met omleidingen, wegafsluitingen etc.)

 

Factoren rittenregistratie.

Naast het bijhouden van (bovenstaande) gegevens zijn er nog een aantal factoren die bijdragen aan een volledig beeld van je auto.


Vermeld daarom ook:
  • Het soort voertuig (belangrijk om te weten of het iets anders is dan een standaard auto zoals een bestelbus of wagen voor personenvervoer)
  • Het doel van het voertuig (gebruik zakelijk en/of privé)
  • Hoeveel bestuurders gebruik maken van de Volkswagen
  • Het kenteken
Om op fiscaal gebied alles goed georganiseerd te hebben, dien je ritgegevens 7 jaar te bewaren. Kies daarom voor een ritregistratiesysteem dat alle bovenstaande gegevens automatisch bijhoudt.

 

Rittenregistratiesysteem.

Bijna alle auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een GPS. Dit maakt de km-registratie steeds nauwkeuriger. Voor zakelijke rijders biedt een rittenregistratiesysteem nog meer uitkomst. Dit systeem is geavanceerder dan een GPS-systeem. Wil je zeker weten dat je rijdt met een correct rittenregistratiesysteem? Let dan op het Keurmerk voor Ritregistratiesystemen. Door het Keurmerk weet je zeker dat het systeem voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en dat privacy en continuïteit goed zijn geregeld. 

 

MIND Mobility: alle administratie in orde.

Wil je je wagenpark slimmer maken en zeker weten dat de rittenregistratie goed geregeld is? Kies dan voor MIND Mobility. Met de smart fleet van Volkswagen bespaar je tot wel 14% op onderhoud en verbruik. De auto’s worden voorzien van een MIND Smartbox. Met het dashboard heb je inzicht in alle gegevens. Niet alleen rittenadministratie maar ook brandstofverbruik, locatie, storingen en tijdige onderhoudsmeldingen.

 

Rittenregistratie App.

Naast het dashboard waarin de hele fleet is terug te vinden, is er ook voor iedere werknemer een app die we koppelen aan zijn of haar Volkswagen. Via de app is 100% nauwkeurige ritregistratie mogelijk en worden werknemers bewust van hun rijstijl.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Meer informatie over zakelijke mogelijkheden