Elektrische auto leasen voor de zakelijke rijder

Elektrisch rijden voor de zakelijke rijder

Dit moet je weten over zakelijk elektrisch rijden

Je ziet steeds meer elektrische auto's op de weg. En dat is niet voor niets. Het is beter voor het milieu en het is ook nog eens extra interessant voor zakelijke rijders. Er zijn namelijk een hoop fiscale voordelen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Heb je interesse in elektrisch rijden en overweeg je te kiezen voor zakelijke lease? Lees dan verder, dan kun je ontdekken of zakelijk elektrisch rijden ook wat voor jou is.

 

Waarom zakelijk elektrisch leasen?

Zakelijk elektrisch leasen is met name geschikt voor zzp’ers en mkb’ers die voor een vast bedrag in de maand in een elektrische auto willen rijden. Dat is kiezen voor gemak. Alle kosten zitten in het leasebedrag inbegrepen en er zijn geen onderhoudskosten. Ook hoef je niet te investeren in een bedrijfsauto, waardoor je meer geld overhoudt voor je onderneming. 

Twee belangrijke argumenten om te kiezen voor zakelijk elektrisch rijden zijn:

  • De veelbelovende toekomst van elektrisch rijden
  • De aantrekkelijke fiscale voordelen
Elektrisch rijden
id4 zakelijk

De toekomst van zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden is populairder dan ooit. Cijfers geven aan welke groei elektrisch rijden doormaakt. In 2018 werden er zo’n 24.000 elektrische auto’s verkocht, terwijl dat er in 2020 al ruim 73.000 waren. De verwachting is dat dit aantal in 2021 nog een stuk hoger zal zijn. Een flink aantal obstakels zijn immers uit de weg geruimd. Neem de actieradius. Een Volkswagen ID.4 is nu al in staat om 521 kilometer te halen op één acculading. Ruim voldoende om je woon-werkverkeer en klantenbezoeken op één dag te combineren.

De vraag vanuit werknemers wordt groter
Bij werknemers wordt de vraag naar elektrisch rijden steeds groter. Bedrijven willen van alles weten over de actieradius en het laden op kantoor, zowel onderweg als thuis. En vanzelfsprekend speelt de total cost ownership (TCO) mee. Dit is het totaalbedrag aan kosten gedurende de hele levenscyclus van een auto.

Maatwerk voor zakelijke rijders

We denken graag mee met zakelijke oplossingen. Een groot deel van de vragen gaat over laadpalen. ‘Wat hebben wij als onderneming nodig om elektrische auto’s te kunnen rijden?’, klinkt het. Een eenduidig antwoord is niet makkelijk te geven. Volkswagen hanteert immers maatwerkoplossingen voor de zakelijke klant. Waar het ene bedrijf met 5 tot 10 laadpunten klaar is, heeft een ander misschien veel meer laadpunten nodig. Een belangrijke vraag daarbij is: kan de stroomvoorziening van de onderneming het aan? Volkswagen bekijkt, samen met haar externe partners, daarom vaak eerst de situatie ter plekke. Naast laadpalen op een bedrijventerrein installeert Volkswagen ook laadpunten bij leaserijders thuis. Lees meer over laden en zakelijke laadpalen en ontdek welke laadoplossing het beste bij jou past.

In overleg
Als je als bedrijf laadpunten op je terrein wil, is het goed om eerst zakelijk contact op te nemen met Volkswagen. Elke situatie is immers anders. Neem ook contact op met de eigenaar van het bedrijfsterrein, want hij heeft zeggenschap over wat er op de locatie gebeurt. Laadpalen zijn in een aantal jaren afgeschreven. Als je na een aantal jaar verhuist als bedrijf, dan kun je altijd de laadpalen tegen boekwaarde overnemen, mits je dat overlegd hebt met de eigenaar van het bedrijfsterrein. Neem contact op met een van onze Volkswagen dealers.

Neem contact op
Elektrische auto opladen

De fiscale voordelen bij het zakelijk leasen van een elektrische auto

Als je besluit om zakelijk een elektrische Volkswagen te leasen, dan profiteer je van een flink aantal fiscale voordelen. We zetten de belangrijkste regelingen voor je op een rij en blikken alvast vooruit naar de komende jaren.

BPM-vrijstelling blijft
BPM-vrijstelling blijft
Voor volledig elektrische auto’s blijft tot en met 2024 de BPM-vrijstelling bestaan. Of deze regeling op de lange termijn met steeds meer elektrische auto’s houdbaar blijft, daar zal het kabinet zich over moeten buigen.
Lagere bijtelling
Lagere bijtelling
Voor volledig elektrische auto’s geldt in 2022 een lagere bijtelling van 16% in plaats van 22%. Dit tarief geldt over de eerste € 35.000 van de catalogusprijs. Voor het bedrag daarboven betaal je het normale tarief van 22%. In 2025 wordt het bijtellingstarief voor volledig elektrische auto's verhoogd naar 17% over de eerste € 30.000. Daarna geldt het standaardtarief van 22% ook voor elektrische auto’s. Lees meer over de bijtelling voor zakelijke elektrische auto’s.

Wil je meer weten over de fiscale voordelen en de verschillende lease opties?
Lees dan meer over het financieren van een zakelijke auto

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden: van A tot Z

Actieradius, CPO, groene elektriciteit, laadsleutel, MIA – zie jij door de bomen het bos niet meer? Dat is niet gek. Deze termen spelen een belangrijke rol binnen elektrisch rijden, maar kunnen soms nog wat onduidelijk zijn. Om duidelijkheid te scheppen, leggen we de 67 belangrijkste begrippen over elektrisch rijden voor je uit.


Meer weten over zakelijk rijden?