Elektrische auto leasen voor de zakelijke rijder

Elektrisch rijden voor de zakelijke rijder

Dit moet je weten over zakelijk elektrisch leasen

Je ziet steeds meer elektrische auto's op de weg. En dat is niet voor niets. Het is beter voor het milieu en het is ook nog eens extra interessant voor zakelijke rijders. Er zitten namelijk veel fiscale voordelen verbonden aan zakelijk elektrisch leasen. Heb je interesse in elektrisch rijden en overweeg je een elektrische auto zakelijk te leasen? Lees dan verder, dan kun je ontdekken of zakelijk elektrisch rijden ook wat voor jou is.

Waarom zakelijk elektrisch leasen?

Zakelijk elektrisch leasen is met name geschikt voor zzp’ers en mkb’ers die voor een vast bedrag in de maand in een elektrische auto willen rijden. Dat is kiezen voor gemak. Alle kosten zitten in het leasebedrag inbegrepen en er zijn geen onderhoudskosten. Ook hoef je niet te investeren in een bedrijfsauto, waardoor je meer geld overhoudt voor je onderneming.

Wat zijn dan nu twee belangrijke argumenten om te kiezen voor zakelijk elektrisch rijden?  

  • De veelbelovende toekomst van elektrisch rijden
  • De aantrekkelijke fiscale voordelen

Ben je een zzp’er, mkb’er of een andere zakelijke rijder? Dan kun je met zakelijke lease ook kiezen voor een elektrische auto. Dat is dubbel kiezen voor gemak. Met zakelijke lease rijd je namelijk elektrisch voor een vast all-in maandbedrag. Wij regelen de autoverzekering, wegenbelasting en het onderhoud voor je. En met een actieradius tot 550 km kom je altijd comfortabel aan, zonder tussendoor de auto op te hoeven laden. 

Elektrisch rijden

De voordelen van zakelijk elektrisch leasen

Alle voordelen van elektrisch rijden

De toekomst van zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden is populairder dan ooit. Cijfers geven aan welke groei elektrisch rijden doormaakt. In 2018 werden er zo’n 24.000 elektrische auto’s verkocht, terwijl dat er in 2020 al ruim 73.000 waren. De verwachting is dat dit aantal in 2021 nog een stuk hoger zal zijn. Een flink aantal obstakels zijn immers uit de weg geruimd. Neem de actieradius. Een Volkswagen ID.4 is nu al in staat om 521 kilometer te halen op één acculading. Ruim voldoende om je woon-werkverkeer en klantenbezoeken op één dag te combineren.

De vraag vanuit werknemers wordt groter
Bij werknemers wordt de vraag naar elektrisch rijden steeds groter. Bedrijven willen van alles weten over de actieradius en het laden op kantoor, zowel onderweg als thuis. En vanzelfsprekend speelt de total cost ownership (TCO) mee. Dit is het totaalbedrag aan kosten gedurende de hele levenscyclus van een auto.

Zakelijk elektrisch rijden is de toekomst

Misschien twijfel je nog of de elektrische auto klaar is voor zakelijk gebruik. Je wilt natuurlijk zeker zijn van je keuze voordat je zakelijk de overstap maakt. We kunnen je in elk geval met zekerheid zeggen dat zakelijk elektrisch rijden populairder is dan ooit. Zo hadden in 2021 meer dan 136.000 zakelijke rijders een 100% elektrische auto. En dit aantal stijgt naar verwachting snel de komende jaren.

Veel ondernemers maken door deze stijging in populariteit de overstap naar een zakelijke elektrische auto. Zo heeft de ID.4 met een actieradius van 550 km voldoende vermogen om je klantbezoeken met woon-werkverkeer te combineren. En dat extra comfortabel en geruisloos. En met meer openbare laadpalen dan tankstations heb je altijd energie voor je volgende rit.

Bekijk de ID.4

id4 zakelijk

Maatwerk voor zakelijke rijders

We begrijpen dat zakelijk elektrisch rijden praktische vragen met zich meebrengt. Want wat heb je als ondernemer bijvoorbeeld allemaal nodig voor de overstap naar elektrisch rijden? Met maatwerk voor zakelijke rijders zorgen we voor een overstap zonder spanning.

Elke onderneming is anders. Daarom denken we graag persoonlijk met je mee om het maximale uit elektrisch rijden te halen voor jouw onderneming. Dit doen we in samenwerking met externe partners. Zo installeren we naast laadpalen op het bedrijventerrein ook laadpunten bij leaserijders thuis. We leggen je graag uit welke zakelijke laadpalen er zijn, en welke laadoplossing het beste bij jouw onderneming past.


De mogelijkheden voor ondernemingen

Als je als bedrijf laadpunten op je terrein wil, is het goed om eerst zakelijk contact op te nemen met Volkswagen. Elke situatie is immers anders. Neem ook contact op met de eigenaar van het bedrijfsterrein, want hij heeft zeggenschap over wat er op de locatie gebeurt. Laadpalen zijn in een aantal jaren afgeschreven. Als je na een aantal jaar verhuist als bedrijf, dan kun je altijd de laadpalen tegen boekwaarde overnemen, als je dat overlegd hebt met de eigenaar van het bedrijfsterrein. Neem contact op met een van onze Volkswagen dealers.


De fiscale voordelen bij het zakelijk leasen van een elektrische auto

Besluit je om zakelijk elektrisch te leasen? Dan profiteer je van een flink aantal fiscale voordelen. We hebben de belangrijkste regelingen voor je op een rij gezet en blikken alvast vooruit op de komende jaren.


BPM-vrijstelling blijft

De BPM-vrijstelling blijft tot en met 2024 staan voor volledig elektrische auto’s. Hoe deze regeling er in de toekomst uit gaat zien, is nog onduidelijk.


Lagere bijtelling

Voor volledig elektrische auto’s geldt in 2024 een lagere bijtelling van 16% in plaats van 22%. Dit tarief geldt over de eerste € 30.000 van de catalogusprijs. In 2025 wordt het bijtellingstarief voor volledig elektrische auto’s verhoogd naar 17% over de eerste € 30.000. Voor alles daarboven geldt het standaardtarief van 22%. Ook voor elektrische auto’s.

Meer weten over zakelijk rijden?