Zakelijk rijden:
kies je voor leasen of kopen?

id4 zakelijk

Ben je ondernemer en wil je zakelijk gaan rijden? Dan zul je de keuze moeten maken tussen een auto kopen of leasen. Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Volkswagen legt de verschillen naast elkaar zodat jij straks de juiste beslissing kan maken. 

Het verschil tussen zakelijk leasen en kopen

Het belangrijkste verschil tussen kopen en leasen is dat wanneer je een auto koopt, deze daadwerkelijk van jou wordt. Als je least blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Lees verder wat er komt kijken bij bij beide vormen.

Het ABC van Autoleasing

Wat komt er kijken bij zakelijk leasen?

Bij leasen betaal je iedere maand een vast bedrag. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het model, de looptijd, het eigen risico en het aantal kilometers. Zakelijk leasen komt in een aantal vormen. Bij Volkswagen kun je kiezen uit: operational lease, financial lease en short lease. Afhankelijk van de leasevorm, ben je wel of geen economisch eigenaar van de auto. Wil je privé rijden? Dan heb je net als je werknemers in sommige gevallen te maken met de bijtelling. Werknemers betalen soms ook een eigen bijdrage.

De belangrijkste voordelen zijn:

  • Je hebt geen startvermogen nodig om een Volkswagen zakelijk te kunnen rijden.
  • Dankzij een vast bedrag per maand weet je precies waar je aan toe bent. Je betaalt alleen nog de brandstofkosten. Verzekeringen en onderhoud zijn inbegrepen
  • Er is altijd wel een leasevorm te vinden die bij jou past.

De belangrijkste nadelen zijn:

  • De auto is geen eigendom.
  • Leasen wordt gezien als lening.
  • Je zit vast aan een contract. Wil je de auto niet meer rijden of kun je de leaseovereenkomst niet meer betalen, dan kun je er niet zomaar uit stappen.

Wat komt er kijken bij zakelijk kopen?

Koop je zakelijk een auto bij Volkswagen? Dan zijn in principe alle kosten voor de onderneming, wat inhoudt dat deze kosten aftrekbaar zijn van de winst. Het is wel belangrijk om te bepalen of je de auto ook privé gaat gebruiken. Rij je meer dan 500 privékilometers, dan heeft dat gevolgen voor de belasting. Ontdek meer over privé rijden in een zakelijke auto.

De belangrijkste voordelen zijn:

  • Je zit niet vast aan een contract en je bent volledig (economisch) eigenaar van de auto.
  • Je kunt verschillende kosten aftrekken van de winst: zoals onderhoud, brandstof en de BTW op de aangeschafte auto.
  • Je bepaalt zelf bij welke garage je auto onderhoud is, hoe lang je hem in bezit wil houden en welke verzekeringen je kiest.

Het belangrijkste nadeel is:

  • Je moet in één keer een grote investering doen..

Zakelijk rijden bij Volkswagen

Weet je al of je een Volkswagen wil kopen of leasen? Bekijk dan de Volkswagen modellen en ontdek welk model het beste bij jou en je bedrijf past. Heb je behoefte aan meer informatie of advies over kopen en leasen? De Volkswagen dealer helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Vind je dichtstbijzijnde dealer

Meer weten over zakelijk rijden?