Veelgestelde vragen over Elektrisch Rijden.

Algemeen.

Volkswagen Elektrisch Rijden
Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?
Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft verschillende voordelen, voor het milieu én voor jou. Zo stoot een elektrische auto geen CO2 en stikstof uit tijdens het rijden, wat een stuk schoner en duurzamer is. Maar ook voor je portemonnee kan een elektrische auto voordelig zijn. Zo maak je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van verschillende fiscale voordelen, heb je te maken met lagere onderhoudskosten en betaal je een lagere prijs per kilometer voor je 'brandstof'. 

Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?
Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een benzine- of dieselauto?

Hoewel de aanschafkosten van een elektrische auto op dit moment nog hoger zijn dan bij een reguliere brandstofauto, bespaar je met elektrisch rijden op andere vlakken. Zo profiteer je van veel belastingvoordeel, minder bijtelling, minder onderhoudskosten en lagere kosten per kilometer dan bij een brandstofauto. Ook betaal je geen wegenbelasting en BPM. Meer weten over de kosten van een elektrische auto? We vertellen het je graag.

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Omdat de productietechnieken van elektrische auto's nog in ontwikkeling zijn en de productieaantallen laag, kost een elektrische auto nu nog vaak meer dan een vergelijkbare brandstofauto. Dit zal binnen een paar jaar waarschijnlijk niet meer zo zijn. De verbeteringen van de techniek gaan snel en de vraag neemt toe, waardoor een elektrische auto steeds betaalbaarder zal worden.

Hoe rijdt een elektrische auto?

Hoe rijdt een elektrische auto?

Bij een elektrische auto vind je veel minder bewegende onderdelen dan bij een verbrandingsmotor. Er is geen versnellingsbak omdat er niet geschakeld hoeft te worden. Eenzelfde ervaring als rijden in een automaat. Je accelereert snel en traploos vanuit stilstand. Meer weten over rijden in een elektrische auto en de accu? Lees dan verder.

Hoe groen is elektrisch rijden?

Hoe groen is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is de groenste manier om auto te rijden. Bij het rijden stoten elektrische auto’s geen CO2 of stikstof uit. Veel onderdelen van elektrische auto’s kunnen hergebruikt of gerecycled worden. Ook tijdens de productie wordt er al rekening gehouden met de uitstoot. Zo wordt de nieuwe ID.3 volledig CO2 neutraal geproduceerd in een speciaal daarvoor ontworpen fabriek. Wil je meer weten over hoe groen elektrisch rijden in de praktijk is? We vertellen het je graag.

Uit welke onderdelen bestaat een elektrische auto?

Uit welke onderdelen bestaat een elektrische auto?

In de essentie bestaat een elektrische auto uit een elektromotor, omvormer en lader. De omvormer zorgt ervoor dat wisselstroom wordt omgezet in gelijkstroom, waardoor de auto met laadpalen kan worden opgeladen.

Is een elektrische auto net zo veilig als een conventionele auto?

Is een elektrische auto net zo veilig als een conventionele auto?

Ja. Elektrische Volkswagens zijn voorzien van de beste veiligheidssystemen en daardoor net zo veilig als een Volkswagen op brandstof. Zo wordt het hoogspanningssysteem gedeactiveerd bij een crash en is de accu afgedekt door een bijzonder stabiele behuizing.

Kan ik een elektrische schok krijgen?

Kan ik een elektrische schok krijgen?

Alle onderdelen die onder spanning staan, zijn zo gezekerd en gescheiden van de carrosserie dat aanraken zonder gebruik van gereedschap onmogelijk is. Bij grote reparaties door de Volkswagen dealer wordt het hoogspanningssysteem tijdelijk uitgeschakeld. In geval van een crash wordt het systeem automatisch uitgeschakeld.

Wanneer komen de ID. modellen?
Wanneer komen de ID. modellen?

In 2020 verwelkomen we de eerste ID. Family modellen: de ID.3 en ID. CROZZ. De jaren erna breiden we ons modellenaanbod uit met de andere modellen, zoals de ID. BUZZ en ID. VIZZION.

Waar wil je meer over weten?

ID.3 1ST & reservering

Algemeen

Accu & actieradius

Opladen

Service

Zuinig rijden

Financieel & zakelijk

Nog steeds een vraag?

Elektrisch rijden bij Volkswagen

Elektrisch rijden voor iedereen.

Meer weten over de ID.3 1ST, de gehele ID. Family of elektrisch rijden in het algemeen? We vertellen je er graag over.

Ontdek elektrisch rijden