ID. VIZZION

Kijk vooruit

Volkswagen ID. VIZZION

Zoals de naam al zegt, belichaamt het conceptmodel ID. VIZZION onze visie op de elektrische auto van de toekomst. De luxe auto met een vooruitstrevend ontwerp, intelligent interieur en baanbrekende technologie gaat vanaf 2025 in productie. De elektromotoren op de voor- en achteras zorgen ervoor dat de auto extra dynamisch kan optrekken met zijn vierwielaandrijving. De krachtige lithium-ion accu in de vloer van de auto, kan een actieradius bereiken tot wel 665 kilometer.

Volkswagen ID. VIZZION

Rijden in de ID. VIZZION draait om jou. Dit merk je al voordat je de auto instapt, want dankzij de gezichtsherkenningsfunctie opent de deur automatisch als je aan komt lopen. Tegelijkertijd licht de LED-strip op rondom de auto. Zit je binnen? Dan bevind je je in een oase van ruimte, dus leun lekker achterover en geniet van het comfort dat ergonomische stoelen je bieden. De zijramen en het glazen panoramadak kun je naar wens verduisteren.

Volkswagen ID. VIZZION

Het enige dat je moet opgeven, is het stuur. Alle bedieningselementen zijn virtueel en worden op het interieur geprojecteerd door middel van Augmented Reality. Met je 'Mixed Reality'-bril op kun je de bedieningselementen zien. Je communiceert volledig intuïtief met de auto. De ID. VIZZION herkent je gebaren en luistert naar je stemopdrachten. Hij leert je steeds beter kennen. Het klinkt misschien als science fiction, maar binnenkort zal er van fictie geen sprake meer zijn.

Met de ID. VIZZION wordt autonoom rijden werkelijkheid. Dankzij grensverleggende technologie wordt de auto straks jouw privéchauffeur. Dit betekent dat je alles onderweg kunt doen wat je wilt: geniet van jouw favoriete entertainment, werk in alle rust of leun achterover en ontspan. De interieurverlichting en temperatuur worden automatisch op jouw voorkeuren afgesteld. De ID. VIZZION is daarnaast uitgerust met features waar niet alleen jij, maar ook medeweggebruikers van profiteren.

Begeleidende projectie

De ID. VIZZION zorgt niet alleen voor jou, maar ook voor je medeweggebruikers. De matrix koplampen projecteren, door middel van 8.000 individueel aanpasbare LED-lampen, een virtueel zebrapad op het wegdek. Zo kunnen voetgangers veilig oversteken, wetende dat de ID. VIZZION zich bewust is van hun aanwezigheid.

Volkswagen ID. VIZZION

AR-interface

Virtual reality.

De ID. VIZZION geeft als een van de eerste auto's ter wereld een voorproefje van hoe het leven eruit kan zien in 2030. Er zal geen stuur meer zijn. Je bedient je auto intuïtief met gebaren en stemcommando's. Alle bedieningselementen zijn virtueel. De enige manier waarop je ze kunt zien is via een 'Mixed Reality'-bril.

Interieur. Ruimteschip

De deuren van de ID. VIZZION openen in tegengestelde richting zodat je makkelijk toegang hebt tot het innovatieve interieur. Het 'open space' concept is een ruime designer lounge, helemaal afgesteld op jouw voorkeuren. Leun achterover in een van de ergonomische stoelen, verduister de ramen als je wilt, activeer de geluidsdempende functionaliteit en gebruik de tijd om in alle rust te werken of te ontspannen. Ruimte zat, want hij is maar liefst 5,16 meter lang, 1,95 meter breed en 1,5 meter hoog. Zo kunnen alle inzittenden genieten van heel veel been- en zitruimte.

Volkswagen ID. VIZZION

Ontmoet de ID. Familie

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere modellen.

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Onze chatmedewerkers helpen je graag

Chat direct
Volkswagen chatbanner sm
Elektrisch rijden bij Volkswagen

Alles over elektrisch rijden

Hoe moet dat nou met opladen? En waarmee moet je rekening houden als je een nieuwe elektrische auto koopt? We leggen het je allemaal uit.

Ontdek alles