De Volkswagen ID. VIZZION.

Volkswagen I.D. VIZZION

Autorijden zoals je het nog nooit ervaren hebt.

Hoe zie jij de toekomst van autorijden voor je? Is een stuur in de toekomst nog wel nodig? En als je tegenwoordig met spraakopdrachten je huis kunt aansturen, waarom dan niet ook je auto? De technische ontwikkelingen die nu en in de toekomst plaatsvinden, zijn de basis voor de ID. VIZZION. Deze 'Premium Sedan' zal vanaf 2025 het autorijden naar een geheel ander niveau brengen.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over elektrisch rijden?

Een ongekend design.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Als je een dag in het leven van de toekomst zou moeten schetsen, hoe zou die er dan uitzien? Met de ID. VIZZION is het reizen in ieder geval heel comfortabel. Een toekomstbeeld, waar jij nu vast een blik op kunt werpen.
video preview

Nadere kennismaking: Volkswagen ID. VIZZION

AutoWeek maakt uitgebreid kennis met het studiemodel van de ID. VIZZION, Volkswagen’s meest recente concept car uit de ID. Family!
video preview

Groots in comfort.

De ID. VIZZION staat voor optimaal comfort. Zijn formaat draagt hier goed aan bij: hij is maar liefst 5,16 meter lang, 1,95 meter breed en 1,5 meter hoog. En dat alles zodat de inzittenden genieten van heel veel been- en zitruimte.
Volkswagen I.D. VIZZION

Premium Sedan.

De ID. VIZZION kenmerkt zich als 'Premium Sedan'. We hebben alles uit de kast getrokken voor de meest luxe ervaring. Zo blindeer je in minder dan 200 milliseconden de ruiten, filtert de noise-cancelling al het geluid van buiten weg en zorgen de premium materialen voor een ultiem lounge-gevoel. Autorijden wordt daardoor een moment van bijkomen, in plaats van een moment van stress.
Volkswagen I.D. VIZZION

Geen stuur en dashboard.

Een uniek en vernieuwend gezicht: doordat de VIZZION in de toekomst volledig autonoom is, heb je ook geen stuur, dashboard en pedalen meer nodig. Daardoor heb je meer ruimte en zit je als bestuurder niet vast op één plek. Het interieur is dus ook flexibel in te delen en volledig te personaliseren.
Volkswagen I.D. VIZZION

Smart device op wielen.

Stap in een wereld van slimme technologieën. De ID. VIZZION wordt ook wel een 'smart device op wielen' genoemd. Wat je tijdens de rit doet, is aan jou. In de toekomst bestuurt de auto zichzelf, dan heb jij je handen vrij voor andere dingen.
Volkswagen I.D. VIZZION
ID VIZZION
ID VIZZION
Volkswagen I.D. VIZZION
Volkswagen I.D. VIZZION
Volkswagen I.D. VIZZION
Volkswagen I.D. VIZZION

Alles verbonden.

Volkswagen I.D. VIZZION

 

Autonome toekomst.

De eerste semi autonome auto's verschijnen al op de weg, maar de ID. VIZZION brengt het nog een stap verder. De toekomst is namelijk volledig autonoom. Dat betekent dat je straks helemaal geen stuur en pedalen meer nodig hebt. Door alle slimme systemen is deze auto ontzettend veilig. Zo worden de koplampen, voorzien van 8.000 pixels, gebruikt om met de overige weggebruikers te communiceren. Krijgt bijvoorbeeld een voetganger voorrang? Dan projecteert de auto een zebrapad op de weg.

 

Bediening met stem en gebaren.

Deze auto reageert op de commando's die jij met je stem en met gebaren geeft. Er zijn nog maar twee traditionele knoppen in de auto, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld het volume van de geluidsinstallatie aan te passen.

Volkswagen I.D. VIZZION
Volkswagen I.D. VIZZION

 

Zelflerend en met empatische reacties.

Zie de nieuwe ID. VIZZION als een auto die altijd voor jou klaar staat, en die jou op nummer één zet. Dat doet hij bijvoorbeeld om jouw wensen te onthouden om je een nog betere ervaring te geven. Ook leert de auto om empatisch te reageren, zodat hij een soort virtuele gastheer voor je wordt.

Techniek van de toekomst.

Volkswagen I.D. VIZZION

 

Gebouwd op het MEB platform. 

De ID. NEO is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

Volkswagen I.D. VIZZION

 

225 kW met twee motoren.

De kracht van de auto wordt opgewekt door twee elektromotoren, die zijn bevestigd op de voor- en achteras. De voorste motor levert 75 kW en de motor op de achteras levert 150 kW. De motoren zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. De topsnelheid van de ID. NEO is begrensd op 180 km/h.

Volkswagen I.D. VIZZION

 

Actieradius van 665 kilometer.

De platte accu heeft niet alleen als voordeel dat het weinig ruimte inneemt. Ook de opslagcapaciteit van de accu is extra groot. Daardoor stijgt de actieradius naar 665 kilometer op één lading. En is de accu leeg, dan is hij via een snellader razendsnel weer opgeladen.

 Ontmoet de ID. Family.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere drie modellen.