Volkswagen

Vijf autoverzekering tips om de winter veilig tegemoet te gaan.

De winter is in aantocht. En dat is aan alles te merken: de temperatuur gaat omlaag, het wordt gladder op de weg en de regen tikt gedurig langs ons autoraam naar beneden. Het liefst gaan we zo veilig mogelijk de weg op in de winter, maar we kunnen er niet omheen dat de kans op ongelukken in de winter toeneemt. Voorkomen kunnen we een ongeluk niet, maar we geven je met deze autoverzekering tips een aantal handvatten om veilig de winter tegemoet te gaan.

1. Verdiep je in het aanschaffen van winterbanden.

In Nederland heb je zelf de keus om tijdens de koudere maanden de zomerbanden voor winterbanden te vervangen. In de volgende Europese landen is het verplicht om de banden onder je auto te hebben: Finland, Kroatië, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië, Zweden, Duitsland en Slowakije. In sommige van deze landen is het ook verplicht om sneeuwkettingen in je auto te hebben. Mocht je zonder winterbanden een ongeluk krijgen, dan kun je hier aansprakelijk voor worden gesteld.

2. Voorkom onaangename verrassingen bij schade.

Mocht je een ongeluk krijgen, wat al vervelend genoeg is, dan is het fijn om te weten wat de autoverzekering voor je dekt en wat niet. Bij de Volkswagen autoverzekering heb je geen last van kleine lettertjes, maar geniet je van heldere en uitgebreide voorwaarden. Zo wordt je auto, zonder eigen risico, hersteld door een Volkswagen dealer, met 100% nieuwe en originele onderdelen. 

3. Dekking bij schade in het buitenland.

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, is het belangrijk dat je weet wat je autoverzekering precies dekt. De voorwaarden zijn in het buitenland vaak net iets anders dan in Nederland. Met de Volkswagen autoverzekering hoef je met een all risk dekking bijvoorbeeld geen kosten te betalen voor het afvoeren van je auto. Verder worden ook reiskosten vergoed wanneer jouw Volkswagen gestolen is.

Verzekering buitenland

4. Heb je recht op vervangend vervoer?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Als je auto schade hebt gereden is het wel zo fijn om de mogelijkheid te hebben mobiel te blijven. Schade is namelijk al vervelend genoeg. Volkswagen biedt je in een all risk verzekering standaard 1 jaar aankoopwaarderegeling. Dit betekent dat je een vervangende Volkswagen krijgt wanneer je auto total loss of gestolen is. Je kan deze periode uitbreiden naar zelfs 5 jaar. Op deze manier heb je zo min mogelijk last van de gereden schade en kan je zo de weg weer op. 

5. Weet waar je schade moet melden.

Misschien rij je al jaren zonder schade, dat is mooi. Maar mocht je onverhoopt toch schade hebben gereden, dan wil je direct dat het wordt opgelost. Sla daarom de contactgegevens van jouw verzekeringsmaatschappij op in je mobiel of bewaar ze in je dashboardkastje. Zorg ook je groene kaart aanwezig is. Hier staat het nummer op wat je nodig hebt om een schadeformulier in te vullen, maar ook staan er belangrijke telefoonnummers in het geval van nood.

Deze autoverzekering tips zijn niet alleen handig voor in de winter, maar kunnen ook dienen als geheugensteuntje of checklist bij het uitzoeken van een autoverzekering. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, kijk dan op de Volkswagen website of neem contact met ons op.

We helpen je graag op weg! Benieuwd naar ons scherpe verzekeringstarief? Bereken dan je premie