Volkswagen aircoservice

Plan je airco onderhoud

 • ✓ Voorkom schade aan het systeem
 • ✓ Altijd optimale werking van het aircosysteem
 • ✓ Koele en schone lucht in jouw auto
Maak direct een afspraak
Volkswagen aircoservice

Waarom aircoservice?

Met de aircoservice houd je de lucht in je auto fris en zorg je dat je airconditioning optimaal koelt. En dat niet alleen: je voorkomt ook schade aan het systeem. Kleine moeite, groot gemak.

 • Verwijdert bacteriën en schimmels
 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Voorkom dure reparatie aan je airco-compressor
 • Geen muffe geurtjes meer
Aircoservice

Aircocheck € 30

Door de airconditioning van jouw Volkswagen op tijd te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog goed werkt. Blijkt dat aircoservice nodig is, dan is de check helemaal gratis.

Aircoservice vanaf € 149

De airco houdt je niet alleen in de zomer lekker koel, maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. De monteur is ongeveer een uur bezig met de aircoservice inclusief geurbehandeling. Na de beurt presteert de airco weer optimaal. Vanaf modeljaar 2017 kost airco-onderhoud € 219 i.v.m. een ander koudemiddel dat geschikt is voor deze modellen.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut
Plan direct in

Deze afspraak duurt gemiddeld: 60 minuten*

Volkswagen aircoservice

Waarom is aircoservice nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan je airco goed functioneren. Het koudemiddel in je airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van je airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurt kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens aircoservice verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Volkswagen aircoservice

Wanneer is aircoservice nodig?

Wij adviseren om de airco elke drie jaar een servicebeurt te geven. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. Je zal merken dat aircoservice nodig is op het moment dat je airco er langer over doet om de auto lekker koel te krijgen. Ook zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens aircoservice worden deze vervangen en gereinigd.

Je kan natuurlijk ook de airco laten checken bij de Volkswagen dealer.

Volkswagen aircoservice

Airco-tips

Als je tussen de airco-servicebeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!

 1. Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
 2. Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
 3. Zet in de zomer na stilstand van jouw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.

De monteur voert de volgende zaken uit

Tijdens de aircoservice vult de monteur het koudemiddel van je airco bij. Dat zorgt ervoor dat de koelcapaciteit van je airco weer als nieuw is. Maar dat is niet het enige wat de monteur doet.

 • Bijvullen of vervangen koudemiddel
 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest
 • Controle van pollenfilter
 • Reinigen airco- en ventilatiesysteem
 • Visuele controle
 • Controle van de bediening
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti-schimmel)

Veelgestelde vragen

Hoe vaak is aircoservice nodig?
Hoe vaak is aircoservice nodig?

Door gebruik en verdamping nemen de prestaties van de airco jaarlijks af. We raden je daarom aan de airco om het jaar te controleren en reinigen. Hoe vaak je airco moet worden bijgevuld, hangt af van het gebruik. Je Volkswagen dealer kan je erover adviseren bij de controle van de airco.

Moet ik alleen in de zomer mijn airco onderhouden?
Moet ik alleen in de zomer mijn airco onderhouden?

Wij adviseren van niet. Met een goed werkende airco voorkom je namelijk beslagen ruiten. Voor je eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter service te laten uitvoeren.

*Voor modellen vanaf juni 2016 gelden andere tarieven i.v.m. het gebruik van een ander koudemiddel.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten