Volkswagen aircoservice

Fris het voorjaar in? Plan je airco onderhoud

 • Voorkom schade aan het systeem
 • Altijd optimale werking van het aircosysteem
 • Koele en schone lucht in jouw auto
Maak direct een afspraak
Volkswagen aircoservice

Airco onderhoud voor je Volkswagen

De airco houd je niet alleen in de zomer lekker koel maar helpt in de winter ook tegen het beslaan van de ruiten. Ook filtert je airco alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. Je airco zorgt dus niet alleen voor een fijne temperatuur maar ook voor een heerlijke frisse lucht.
Volkswagen aircoservice
Volkswagen aircoservice

Waarom is onderhoud nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan je airco goed functioneren. Het koudemiddel in je airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van je airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Volkswagen aircoservice

Wanneer is airco onderhoud nodig?

Wij adviseren om eens per 3 jaar de airco te onderhouden. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. Je zal merken dat onderhoud nodig is op het moment dat je airco er langer over doet om de auto lekker koel te krijgen. Ook zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens onderhoud worden deze vervangen en gereinigd.

Je kan natuurlijk ook de airco laten checken bij de Volkswagen dealer.

Volkswagen aircoservice

Alleen een check?

Door de airconditioning van jouw Volkswagen tijdig te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt.

Blijkt dat onderhoud nodig is, dan is de check helemaal gratis.

Volkswagen aircoservice

Airco-tips

Als je tussen de airco-onderhoudsbeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!
 1. Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
 2. Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
 3. Zet in de zomer na stilstand van jouw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.

Waarom aircoservice?

 • Verwijdert bacteriën en schimmels
 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Voorkom dure reparatie aan je airco-compressor
 • Geen muffe geurtjes meer
Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut
Plan direct in

Deze afspraak duurt gemiddeld: 60 minuten*

Airco onderhoudsbeurt met geurbehandeling

Tijdens de airco onderhoudsbeurt vult de monteur het koudemiddel van je airco bij. Dat zorgt ervoor dat de koelcapaciteit van je airco weer als nieuw is. Maar dat is niet het enige wat de monteur doet.

De monteur voert de volgende zaken uit:

 • Bijvullen of vervangen koudemiddel
 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest
 • Controle van pollenfilter
 • Reinigen airco- en ventilatiesysteem
 • Visuele controle
 • Controle van de bediening
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti-schimmel)
Service Onderhoud Airconditioning Volkswagen

Voordelige aircocheck

Tijdens de aircocheck wordt de koelcapaciteit van je airco gecontroleerd. Op basis hiervan kan de monteur bepalen of het koudemiddel wel of niet bijgevuld moet worden. We raden je aan deze check om het jaar te laten uitvoeren. Een te laag niveau van koudemiddel kan ernstige schade aan de airconditioning veroorzaken, met hoge reparatiekosten als gevolg. Natuurlijk voorkom je dat liever.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak is airco onderhoud nodig?
Hoe vaak is airco onderhoud nodig?

Door gebruik en verdamping nemen de prestaties van de airco jaarlijks af. We raden je daarom aan de airco om het jaar te controleren en reinigen. Hoe vaak je airco moet worden bijgevuld, hangt af van het gebruik. Je Volkswagen dealer kan je erover adviseren bij de controle van de airco.

Moet ik alleen in de zomer mijn airco onderhouden?
Moet ik alleen in de zomer mijn airco onderhouden?

Wij adviseren van niet. Met een goed werkende airco voorkom je namelijk beslagen ruiten. Voor je eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter onderhoud te laten uitvoeren.

*Voor modellen vanaf juni 2016 gelden andere tarieven i.v.m. het gebruik van een ander koudemiddel.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 0800 - 5557000 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten