ID. Service
en onderhoud

  • ✓ 7 jaar onderhoud inclusief
  • ✓ 8 jaar garantie op hoogvoltaccu
  • ✓ Gespecialiseerde monteurs
Maak een werkplaatsafspraak Ontdek de nieuwste software-updates
Volkswagen monteur kijkt samen met een klant naar een elektrische auto in de werkplaats

De beste zorg voor jouw ID.

Met het juiste onderhoud geniet je zo lang mogelijk van jouw Volkswagen ID. Gelukkig hebben onze ID. modellen weinig onderhoud nodig. Dat bespaart jou tijd en geld - wel zo fijn. Is het toch tijd voor een beurt of is er iets mis met je Volkswagen ID.? De gespecialiseerde monteurs bij je Volkswagen dealer weten als geen ander wat goed is voor je ID. Ze zijn uitgebreid getraind, zodat ze de veiligheid en betrouwbaarheid van je auto kunnen garanderen. Lees verder om meer redenen te ontdekken om naar de Volkswagen dealer te gaan.

Service-inspectie
elke 24 maanden

Om de 24 maanden heeft je Volkswagen ID. een service-inspectie nodig. Je ID. geeft vanzelf aan wanneer het zover is via een melding in je display. Bij de Volkswagen dealer controleren onze monteurs je ID. op 40 essentiële punten, vervangen ze de remvloeistof en het interieurfilter voor de frisse lucht. Ook wordt je hoogvoltaccu onderhouden volgens fabrieksvoorschrift. Erg belangrijk vanwege de complexiteit van de accu. Alleen bij onderhoud volgens fabrieksvoorschrift blijft de garantie van 8 jaar geldig.

Plan direct je service-inspectie

Monteur voor een ID.3 bij een Volkswagen werkplaats
Volkswagen monteur bezig met een service inspectie van een ID. model

Gratis eerste service-inspecties

Volkswagen ID. modellen die in Nederland zijn geleverd hebben standaard tot en met 5 en tot en met 7 jaar onderhoud. Dit betekent dat de eerste service-inspecties geheel kosteloos zijn. Je kunt bij elk officieel Volkswagen servicepunt terecht voor de kosteloze service-inspecties. Bekijk hierboven hoeveel gratis onderhoudsbeurten nog op je ID. van toepassing zijn. Slijtagedelen, zoals banden, remmen en ruitenwissers, vallen buiten de kosteloze service-inspecties.

Houd jezelf en je ID. up-to-date

Volkswagen ID.Software2.3 update

Gratis software-updates

Met de gratis software-updates zorg je ervoor dat je ID. up-to-date blijft en worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De ID. modellen beschikken over OTA-updates, oftewel over-the-air software-updates. Hierdoor hoef je niet meer naar de werkplaats toe voor een software-update. Dat scheelt een hoop tijd.

Meer over software-updates

Schematische weergave van de We Connect App

WeConnect ID. app

Altijd verbonden met je ID., dankzij de We Connect ID. app. Met deze handige app kun je bijvoorbeeld op afstand bekijken wat de actieradius is van je ID. en vind je de beschikbare laadpunten in de omgeving.

Ontdek We Connect

Handige accessoires

Haal het optimale uit jouw ID. met ons brede assortiment aan handige accessoires

Oplaadkabel accessoire

230V oplaadkabel

Laad jouw elektrische auto eenvoudig en veilig op.

Bekijk de oplaadkabel
Lichtmetalen winterband

Lichtmetalen winterset

De perfecte combinatie van veiligheid en stijlvolle vormgeving.

Vind je winterset
ID.3 modelauto accessoire

ID.3 accessoires

Alle originele Volkswagen accessoires voor jouw ID.3

Vind je ID.3 accessoires
ID.4 modelauto accessoire

ID.4 accessoires

Alle originele Volkswagen accessoires voor jouw ID.4

Vind je ID.4 accessoires

Tips & Tricks

Duik dieper in elektrisch rijden bij Volkswagen

Waar wacht je nog op?

Plan nu je ID. in voor vakkundig onderhoud

Maak een werkplaatsafspraak
e-care Volkswagen Dealer

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik gratis pechhulp?
Wanneer krijg ik gratis pechhulp?

Zo lang je in onderhoud bent bij de Volkswagen-dealer ontvang je gratis pechhulp met de Volkswagen Mobiliteitsservice. De mobiliteitsservice wordt verlengd nadat je de volgens fabriek voorgeschreven onderhoudsbeurt hebt laten uitvoeren. De mobiliteitsservice is geldig binnen Europa en is 24 uur per dag te bereiken.

Wat te doen bij lege hoogvoltaccu?
Wat te doen bij lege hoogvoltaccu?

Als je met een lege accu stil komt te staan kun je onze mobiliteitsservice bellen. We komen je direct helpen en slepen je af naar dichtsbijzijnde laadpunt of Volkswagen-dealer. Je kunt hier maximaal twee keer gratis gebruik van maken.

Wat betekent het lampje op het dashboard?
Wat betekent het lampje op het dashboard?

Alle lampjes die zichtbaar worden op het dashboard kun je terugvinden in het instructieboekje die in het dashboardkastje aanwezig is. Ook kun je het instructieboekje online raadplegen. Hou het chassisnummer bij de hand, deze is rechtsonder van de voorruit terug te vinden.

Wat valt er onder de gratis service-inspectie?
Wat valt er onder de gratis service-inspectie?

Bij alle in Nederland door Pon's Automobielhandel geleverde ID. modellen zijn standaard service-inspecties opgenomen. In de inspectie-service wordt de auto gecontroleerd op 40 punten inclusief proefrit, de remvloeistof en de interieurfilter wordt vervangen. Daarnaast wordt er een APK uitgevoerd zodra dat noodzakelijk is. De slijtagedelen vallen niet onder de service-inspecties, zoals ruitenwissers, remschijven, banden en aircoservice. Je kunt terecht bij alle Volkswagen-dealers in Nederland voor de service-inspecties.

Kan er een trekhaak achter mijn ID?
Kan er een trekhaak achter mijn ID?

De ID.3 heeft geen trekgewicht, wel is het mogelijk om een steunhaak te monteren voor bijvoorbeeld een fietsendrager. De ID.4 en ID.5 hebben wel trekgewicht en er kan ook een trekhaak gemonteerd worden. De steun- en trekhaken zijn direct online te bestellen in de Volkswagen webshop.

Wat zijn de garantievoorwaarden?
Wat zijn de garantievoorwaarden?

Alle ID. modellen hebben 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (max. 160.000 km) en 2 jaar fabrieksgarantie met onbeperkte kilometer limiet. Alle garantievoorwaarden zijn hier terug te vinden.

Wat te doen bij schade?
Wat te doen bij schade?

Bij alle Volkswagen dealers kun je terecht als je schade hebt of als er ruitschade is ontstaan, bijvoorbeeld een ster of barst. De schadebedrijven van het Volkswagen dealernetwerk zijn speciaal getraind om te werken aan de ID. modellen en de complexe hoogvoltaccu's. Maak hier direct een afspraak.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten

Economy Service | Volkswagen