Autobanden voor je Volkswagen

  • ✓ Professionele bandenwissel bij de Volkswagen dealer
  • ✓ Voor elk seizoen de juiste band
  • ✓ Sla je winter- of zomerbanden op in het bandenhotel
Maak direct een afspraak
autobanden

De perfecte autobanden voor ieder seizoen

Voor optimale grip en veiligheid zijn de juiste autobanden onmisbaar. Kies je perfecte zomer- of winterband bij de Volkswagen dealer.

Welke band heb ik nodig?

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Winterbanden

Winterbanden presteren juist weer beter tijdens winterse omstandigheden. De rubbersamenstelling is hier juist zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven, waardoor met name sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Ook dit verbetert de grip.

All Season-banden

All Season-banden zijn in Nederland ook een goede optie, het is namelijk een compromis tussen winter- en zomerbanden en daarmee geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden. Deze banden zijn minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen, sneeuwval of juist bij heel warm weer.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor autobanden naar de Volkswagen dealer gaan?
Waarom zou ik voor autobanden naar de Volkswagen dealer gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. De Volkswagen dealer weet als geen ander welke band het meest geschikt is voor jouw Volkswagen. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat je autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van je banden zo lang mogelijk is.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?
Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van je auto. Je banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van jouw Volkswagen vind je aan de binnenzijde van het portier of van de tankklep. Bij vrijwel elk tankstation kun je de spanning weer op peil brengen.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn Volkswagen?
Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn Volkswagen?

Je bandenmaat lees je gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op je auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor je.

Wanneer moet ik de banden van mijn Volkswagen vervangen?
Wanneer moet ik de banden van mijn Volkswagen vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt je auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kun je beter al iets eerder je banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Kan ik bij de Volkswagen dealer ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?
Kan ik bij de Volkswagen dealer ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?

Zeker, de Volkswagen monteur verwisselt je banden graag. Komt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder je Volkswagen te laten zetten. Als het temperatuurpeil juist weer zakt onder de 7 graden, kun je het beste je banden laten omwisselen voor winterbanden. Meer weten over bandenwissel? Bekijk alle prijzen en mogelijkheden.

Niet gevonden wat je zocht?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 088 - 0330109 (ma t/m za 08:00-20:00).

Bekijk alle onderhoudsproducten