Economy Service

15% voordeel op onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten*

Maak een werkplaatsafspraak
economy service rechthoek

15% voordeel voor Volkswagens van 5 jaar of ouder

Omdat je zeker wilt weten dat je Volkswagen in goede handen is, breng je ’m naar de Volkswagen dealer. Ook als hij 5 jaar of ouder is. Het mooie daarvan: met Economy Service krijg je 15% voordeel.  Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens het fabrieksvoorschrift, met het juiste gereedschap en originele Volkswagen onderdelen. Zo blijft de restwaarde van je auto optimaal. En kun je nog jaren op ’m rekenen.


Voordelen Economy Service?

 15% voordeel op onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten

  4 jaar garantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden

 Gratis pechhulp in bijna heel Europa

 Altijd gebruik van originele onderdelen

  Gekwalificeerde Volkswagen technici

 Onderhoud volgens fabrieksvoorschrift 

 Vervangend vervoer beschikbaar

Vind een dealer bij jou in de buurt

Wat valt onder Economy Service?

Onderhoud

Je Volkswagen regelmatig laten onderhouden voorkomt de kans op dure reparaties. Op alle werkzaamheden en op de originele Volkswagen onderdelen die vervangen worden, ontvang je 4 jaar garantie. Daarnaast ontvang je gratis pechhulp in Europa na onderhoud.

Remmen

De remmen van je Volkswagen bestaan uit twee slijtagedelen: de remblokken en de remschijven. Hoe snel deze vervangen moeten worden, ligt aan je rijgedrag en het aantal kilometers dat je rijdt. Wees er op tijd bij, want versleten remmen verliezen hun remkracht en kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Riemen

De distributieriem en multiriem spelen een onmisbare rol in het goed functioneren van jouw Volkswagen. De riemen zorgen voor een soepele werking van je motor en drijft vaak de waterpomp en dynamo aan.

Accu's

Alle elektrische systemen in je auto zijn afhankelijk van je accu. Is de accuspanning niet hoog genoeg meer? Dan kan je auto zelfs niet meer starten. De accucapuaciteit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben strenge winters een negatief effect op de capaciteit.

Ruitenwissers

Natuurlijk zorgen de juiste ruitenwissers voor beter zicht bij regen of sneeuw, maar ook bij droog weer komen ze van pas. Ze zorgen er namelijk, samen met de ruitensproeiervloeistof, voor dat je voorruit insect- en stofvrij blijft. Daarnaast heb je goede ruitenwissers op je voorruit nodig om door de APK heen te komen.

Waterpomp

Een waterpomp in een auto zorgt ervoor dat koelvloeistof door de motor stroomt. Dit voorkomt dat de motor te heet wordt. Het is verstandig om regelmatig te laten checken of de waterpomp nog goed werkt. Zo voorkom je dat de motor oververhit raakt.
Vind een dealer

Altijd een dealer in de buurt die jou verder kan helpen

Service en onderhoud

Ontdek al onze service- en onderhoudsdiensten

Economy Service | Volkswagen
Volkswagen-rijders beoordelen onze service met een 4,5/5

Het gemiddelde van meer dan 50.000 beoordelingen.

Veelgestelde vragen

Hoe komt het voordeel van Economy Service tot stand?

Hoe komt het voordeel van Economy Service tot stand?

15% voordeel. Hoe zit dat?
Voor oudere Volkswagen modellen geldt dat de Volkswagen dealer minder hoeft te investeren in werkplaatsapparatuur en opleiding. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Economy Parts, dit zijn originele Volkswagen onderdelen die speciaal ontwikkeld zijn voor modellen vanaf 5 jaar en ouder. Kortom: je profiteert van jarenlange ervaring.

Wanneer moet mijn Volkswagen naar de garage?

Wanneer moet mijn Volkswagen naar de garage?

De boordcomputer van je Volkswagen geeft altijd ruim van tevoren aan wanneer het tijd is voor onderhoud. We adviseren om dan een afspraak in te plannen bij de Volkswagen dealer. Welk type onderhoud je Volkswagen nodig heeft is afhankelijk van het model en leeftijd van de auto. Over het algemeen geldt dat modellen van vóór 2013 iedere 2 jaar of na maximaal 30.000 km een onderhoudsbeurt nodig hebben. Voor een aantal modellen, zoals Fox, Lupo, up! en GTE-modellen, geldt 1 jaar of na maximaal 15.000 km. Modellen vanaf 2013 hebben twee aparte onderhoudsmomenten, een service-inspectie en een olieservice. Gemiddeld genomen is de service-inspectie elk jaar of na maximaal 30.000 km en de olieservice elke twee jaar of na maximaal 30.000 km.

Wat moet ik doen als mijn kenteken niet herkend wordt?

Wat moet ik doen als mijn kenteken niet herkend wordt?

Dat is vervelend. Gelukkig kun je altijd contact opnemen met je Volkswagen dealer om de exacte onderhoudsprijs op te vragen.

Is de Volkswagen dealer duurder dan een universeel autobedrijf?

Is de Volkswagen dealer duurder dan een universeel autobedrijf?

Toegegeven: in sommige gevallen wel. Maar vaak is goedkoop, duurkoop. De monteurs van Volkswagen zijn speciaal getraind en kennen je Volkswagen dankzij jarenlange ervaring door en door. Ook hebben ze altijd de laatste software-updates en het voorgeschreven gereedschap tot hun beschikking, en werken ze met originele Volkswagen onderdelen. Zo blijft de veiligheid en kwaliteit gewaarborgd, iets wat wij het belangrijkste vinden. Daarnaast profiteer je met Economy Service ook van gratis pechhulp in bijna heel Europa en 4 jaar garantie op uitgevoerde werkzaamheden en onderdelen. Ook bij services zoals de APK of een band vervangen is de Volkswagen dealer vaak goedkoper dan een fastfitter of universeel autobedrijf. Dus duurder? Het is maar hoe je het bekijkt.

Waarom onderhoud uit laten voeren bij de Volkswagen dealer?

Waarom onderhoud uit laten voeren bij de Volkswagen dealer?

De monteurs van Volkswagen zijn speciaal getraind, zodat ze jouw Volkswagen door en door kennen. Ook hebben ze het juiste gereedschap om je Volkswagen snel en vakkundig onder handen te nemen. Alles gaat volgens fabrieksvoorschrift en met originele Volkswagen onderdelen. Zo blijft de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd. Daarnaast komt er in het serviceboekje de stempel van de officiële Volkswagen dealer, een dikke plus voor de restwaarde.

Wanneer krijg ik gratis pechhulp?

Wanneer krijg ik gratis pechhulp?

Zodra je Volkswagen onderhoud heeft gehad bij de Volkswagen dealer, dus volgens fabrieksvoorschrift, kun je gebruikmaken van je gratis pechhulp binnen Europa. Je hebt dus geen abonnement op een andere pechhulpdienst meer nodig. Dat scheelt je al gauw € 100 per jaar. Heb je pech? Dan komt de Volkswagen dealer je helpen of schakelen we de ANWB in. We zorgen dat je altijd binnen 2 uur weer mobiel bent. Als het nodig is, krijg je een vervangende auto die je 3 dagen kosteloos mag gebruiken.

Is er vervangend vervoer beschikbaar bij de Volkswagen dealer?

Is er vervangend vervoer beschikbaar bij de Volkswagen dealer?

Ja. Er is altijd vervangend vervoer beschikbaar. Een vervangende auto tegen scherpe tarieven of een gratis leenfiets. Geef bij inplannen van de werkplaatsafspraak aan welk vervangend vervoer je voorkeur heeft.

Kan ik mijn APK tegelijk laten uitvoeren met een onderhoudsbeurt?

Kan ik mijn APK tegelijk laten uitvoeren met een onderhoudsbeurt?

Jazeker. Uiteraard kan dit tegelijk. De APK is dan zelfs gratis. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,85. Je kunt de APK al twee maanden voor de vervaldatum laten uitvoeren.

Hoe ziet een Volkswagen onderhoudsbeurt eruit?

Hoe ziet een Volkswagen onderhoudsbeurt eruit?

Dit is afhankelijk van het model Volkswagen en het type motor. Voor benzine- en dieselmotoren wordt bij een Long Life-onderhoudsbeurt het volgende uitgevoerd:

  • Vervangen van de motorolie en oliefilter
  • Controle van remschijven en remblokken op dikte
  • Controle van banden en bandenprofiel
  • Controle van verlichting, inclusief afstellen
  • Controle van de motor en uitlaatsysteem op lekkages
  • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
  • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren
  • Testen van de accu
  • Controle op beschikbare software-updates
  • Controleren en bijvullen van de vloeistoffen

Wat valt onder Economy Service?

Wat valt onder Economy Service?

* Volkswagen Economy Service biedt voor alle Volkswagen modellen, van 5 jaar en ouder een voordeel van 15% op al het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten. Dit voordeel gaat 5 jaar na datum eerste toelating in (datum achter de B op de kentekencard). De volgende werkzaamheden vallen onder Volkswagen Economy Service: Longlife-, Groot- of Kleine onderhoudsservice, alle olie- en (aanvullende) inspectie services, vervangingen zoals olie-, lucht-, interieur- en brandstoffilters (diesel) en bougies (benzine) en vervanging van remmen, distributieriemen, multiriemen, accu’s, waterpompen en ruitenwissers. Reparaties en vervanging van overige slijtagedelen vallen niet onder deze service. Aircoservice heeft al aparte tariefstellingen voor oudere auto’s en valt daarmee ook buiten Volkswagen Economy Service. Alle prijzen en tarieven die hier worden genoemd, zijn adviesprijzen en geadviseerde tarieven. De dealer of servicepartner kan hier naar eigen inzicht van afwijken.

Vind een dealer in jouw buurt

* Volkswagen Economy Service biedt voor alle Volkswagen modellen, van 5 jaar en ouder een voordeel van 15% op al het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten. Dit voordeel gaat 5 jaar na datum eerste toelating in (datum achter de B op de kentekencard). De volgende werkzaamheden vallen onder Volkswagen Economy Service: Longlife-, Groot- of Kleine onderhoudsservice, alle olie- en (aanvullende) inspectie services, vervangingen zoals olie-, lucht-, interieur- en brandstoffilters (diesel) en bougies (benzine) en vervanging van remmen, distributieriemen, multiriemen, accu’s, waterpompen en ruitenwissers. Reparaties en vervanging van overige slijtagedelen vallen niet onder deze service. Aircoservice heeft al aparte tariefstellingen voor oudere auto’s en valt daarmee ook buiten Volkswagen Economy Service. Alle prijzen en tarieven die hier worden genoemd, zijn adviesprijzen en geadviseerde tarieven. De dealer of servicepartner kan hier naar eigen inzicht van afwijken.