Bijtelling berekenen

Hoeveel kost mijn leaseauto mij privé?

Bijtelling berekenen

Bijtelling blijft een hot topic voor zakelijke rijders die ook privé gebruik maken van hun auto. Zeker aangezien de regels, voorwaarden en bijtellingspercentages eens in de zoveel tijd veranderen. Die wijzigingen zorgen ieder jaar voor een ander kostenplaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwe regels voor de bijtelling in 2020? Volkswagen praat je bij.

 

Wat is bijtelling?

Nog even in het kort: bijtelling is het bedrag dat je afdraagt aan de belasting als je met je zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers privé rijdt. Voor de bijtelling van 2020 zijn er 2 mogelijkheden: 8% of 22% bijtelling. De 8% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s zoals de Volkswagen e-Golf of e-up!. De maximale catalogusprijs voor dit lage bijtellingspercentage ligt in 2020 op € 45.000. Boven dit bedrag is het bijtellingstarief van 22% van kracht.

Bij leaseauto’s met meer dan 0g/km CO2-uitstoot geldt sinds 2017 nog 1 bijtellingspercentage van 22%. Overigens telt de 22% alleen bij auto’s met een datum tenaamstelling (deel 1B) vanaf 1 januari 2017.

 

Fiscale bijtelling 2020 berekenen

Het bijtellingsbedrag dat je netto per maand betaalt, hangt af van 3 factoren:

  • Fiscale waarde van je Volkswagen
  • Bijtellingspercentage van de auto
  • Gehanteerde belastingschijf inkomstenbelasting

De Rekensom:

Cataloguswaarde (= fiscale waarde) x bijtellingspercentage x belastingschijf / 12 maanden = maandelijkse bijtelling

 

 

 

Over zakelijk rijden

Bijtelling is slechts 1 van de vele zaken voor ondernemers. Zakelijke mobiliteit is onmisbaar, maar welke oplossing is het best voor je business? Volkswagen houdt je op de hoogte en biedt aantrekkelijke voordelen. 

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Meer informatie over zakelijke mogelijkheden