Betaalbaar autorijden.

Volkswagen Wat kost autorijden
Je auto is een onmisbaar bezit, maar ondertussen vaak ook één van de grootste kostenposten in je huishouden. Verzekeringen, onderhoud, benzine: alles bij elkaar ben je honderden euro’s per maand kwijt en dan neem je misschien de afschrijving nog niet eens mee. Gelukkig is betaalbaar autorijden mogelijk!

Hoe kun je betaalbaar autorijden?

Autorijden betaalbaar houden is helemaal niet zo ingewikkeld. Als je er voor zorgt dat je netjes rijdt en als je goedkoop tankt (dus niet langs de snelweg), dan ben je al een heel eind. Gelukkig zijn er nog meer dingen die je zelf kan doen om de kosten te verlagen. Heb je bijvoorbeeld hier al eens aan gedacht?

 

Bespaar brandstof met je rijstijl.

Je rijstijl heeft invloed op je brandstofverbruik en op de slijtage van je auto. Door rustiger te rijden en met beleid te remmen en op te trekken kun je al een groot verschil maken. Ook kun je energie besparen door onnodig gebruik van elektriciteit te voorkomen. Denk hierbij aan de achterruitverwarming, airco of stoelverwarming. Controleer altijd even of alles wat je niet gebruikt uit staat.

 

Goed onderhoud voorkomt problemen.

Zorg ervoor dat je auto goed onderhouden is; ga elk jaar voor de grote of kleine beurt en repareer of vervang onderdelen tijdig. Zo voorkom je niet alleen dat je met pech langs de weg staat, goed onderhouden auto’s zijn vaak zuiniger en je voorkomt extra slijtage. Ook een juiste bandenspanning is van belang: te zachte of te harde banden zorgen voor extra brandstofverbruik.

 

Slimmer verzekeren.

Goede verzekeringen op je auto zijn heel belangrijk: zo voorkom je onverwachte kosten als je je auto beschadigt of als je met je auto (eigendommen van) anderen letsel toedraagt. Welke verzekering bij je past hangt helemaal af van jouw situatie. Is je auto 6 jaar of ouder en heeft hij een lage dagwaarde? Dan is een allrisk verzekering misschien niet meer de beste keuze. Heb je je auto op afbetaling gekocht, dan is het juist wél verstandig. Lees je dus goed in op de verschillende verzekeringen en kijk goed naar je eigen auto en situatie voor je een beslissing neemt.

 

Kies een auto die bij je past.

Als je voor de aanschaf van een nieuwe auto staat is het heel verleidelijk om toch maar een maatje groter te kiezen, omdat de extra ruimte wellicht ooit van pas komt. Grotere auto’s zijn echter zwaarder en vaak minder zuinig. In de loop van de jaren kan dit extra verbruik je veel geld kosten. In een kleinere auto ben je vaak goedkoper uit en ook in aanschaf zijn deze auto’s vaak goedkoper. Zo bespaar je al snel honderden tot duizenden euro’s. En heb je écht een keer ruimte nodig, dan kan je altijd een auto huren.

 

Zonder zorgen in een Volkswagen rijden.

Zoals je ziet is goedkoop autorijden op vele manieren te bereiken, maar het zijn wel zaken die je actief in de gaten moet houden. Autorijden kan gelukkig tegenwoordig ook anders. Met Volkswagen Private Lease hoef je je geen zorgen te maken over een hoog aankoopbedrag en ook over afschrijving, onderhoud en verzekeringen hoef je niet na te denken: dit zit allemaal in je leasebedrag inbegrepen.

Voordat je leasecontract ingaat bepaal je zelf hoeveel kilometer je per jaar wilt rijden, hoe lang je een auto wilt leasen en welk model je wilt. Op basis hiervan wordt je leasebedrag bepaald. Dit bedrag blijft over de hele periode gelijk. Je betaalt dus géén aanschafkosten en na afloop lever je de auto gewoon weer in.

Doordat je kosten vooraf duidelijk zijn en afgestemd op jouw verbruik zijn ze overzichtelijk en beheersbaar. Je hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten zoals reparaties en  Het enige wat je zelf nog moet betalen, is de benzine.

Met Private Lease zal je bovendien altijd beschikken over een van onze nieuwste modellen. Hierdoor weet je zeker dat je auto zuinig is en voorzien is van de meest moderne technologie. Handig: zo hoef je je gelijk over onze tips geen zorgen meer te maken! Kijk ook eens naar de andere voordelen van private lease.

 

Is private lease goedkoop?

Of private lease goedkoop is, hangt helemaal af van de auto die je kiest en de situatie waar je in zit. In de meeste gevallen echter zal Private Lease goedkoper uitvallen dan een auto kopen, zelfs als je een tweedehandsauto zou kopen. Bovendien bespaar je jezelf zorgen en geregel. Ben je benieuwd of private lease ook voor jou de beste keuze is? Kijk dan eens bij onze vergelijker.